Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​AÇIKLA!

17 Thursday 2021
Büyük umutlar ile gittiğimiz turnuvada yanlış kadro seçimleri, oynanan kötü futbol ve alınan kötü sonuçlar neticesinde 2 maç sonucunda alınan 0 (yazıyla sıfır) puan ile çok büyük bir mucize olmaz ise grup aşamasında elenmiş olacağız. 24 takımın katıldığı ve son 16 takımın bir üst tura çıktığı bu turnuvada bu denli başarısız olmanın sebeplerini konuşmak ise bizim en büyük hakkı olacaktır.

İtalya maçında milli takımımız fiziksel ve mental anlamda çökmesi, bunun üzerine yapılan seyahet ile fiziksel yorgunluğu bir kat daha artması sonucu Galler maçı bizim için hayli zor bir müsabaka konumuna geldi. Yapılan yanlış kadro seçimi de tüm bunların üzerine eklenince bizim için içinden çıkılamaz bir hal aldı ve sonuç olarak sahadan gol atamadan yenik ayrıldık.

Yanlış kadro seçiminin Galler maçında da devam etmesi konuşulması gereken en büyük problemimiz oldu. Okay-Ozan-Hakan üçlü orta sahası sana yaratıcılık anlamında bir şey katmazken birde üstüne orta sahada oyun ve top kontrolünü rakibe vermene sebep olur. Nitekim öylede oldu. Okay ve Ozan o kadar çok topun peşinden koştularki İtalya maçında, bu maçta sahada bile yoklardı. Üstüne birde orta alanda topu tutma ve savunmadan topu çıkarma görevlerini yerine getiremeyince tamamen orta alanı rakibe teslim etmiş oldular. Nitekim orta alanda rakibi kapatamayınca sürekli iki stoperimizin arasına paslar denendi. Ramsey-Bale ikilisi o kadar iyi çalışmışlarki derslerini ikisi arasındaki her paslaşma kalemizde pozisyon oldu. Ramsey belki biraz daha becerikli olsa ilk yarıdan fişi rahat çekebilirdi Galler… 

Atılan bu topların tehlike yaratması ama buna takımımızın saha içinde bir çözüm üretememesi bence en büyük afallamalardan biriydi. Şenol Güneş her zaman yaptığı gibi sihirli değneğini ikinci yarının başında oyuna değdirdi ve Kaan Ayhan’ı orta alana çekti. Allah aşkına hoca bu adam stoper mi, sağ bek mi, libero mu, bu adam akan oyun ve duran topta golde atıyor ne olur birde forvette dene ne olur. Ya bu nasıl bir aciziyettir hoca sorarım. Kadroda İrfan var Taylan var Dorukhan var Orkun var neden bu adamı stoperden liberoya çekersin. Madem çok istiyordun libero oynatmayı Merih ile başla at Kaan’ı da liberoya hem adamı oyun içinde sürekli bozma hem de artı bir oyuncu değişiklik hakkın çöpe gitmesin. Basit bir matematik bu. Amaç nedir ne yapmak istemektesin. Böyle bir rezalet olabilir mi hoca izah et. Maçtan sonra en basit açıklamayı yapmaya hakkın yok. Tüm kabahat benim deyip sıyrılamazsın. Madem elinde altın hatta elmas bir jenerasyon var madem 3,2 milyon Euro alıyorsun çık açıkla bana neden bu oyuncular yok. Mahmut Tekdemir bu kadroda nerde ?  Yada neden Galatasaray ile iyi bir sezon geçiren Taylan başlamaz yada orta alanda akıllı paslar yapabilen, yeri geldiğinde topu ayağında tutabilen yerine göre daha soğuk kanlı kararlar alabilen İrfan başlamaz. Ya oyun tıkandı orta alanda top yapamadık neden 87. dakika bekleniyor. Madem Rıdvan sakatlanan sol bekin yerine girmeyecek neden kadroda. Çıkıp birde tecrübesiz deme bana. Bu adamların hepsi Avrupa’nın en iyi liglerinden geliyorlar. 2008’de kaç tane Avrupa Şampiyonası oynamış futbolcu vardı kadroda bu soruyu sorarlar sana hoca. Oyun tıkanmış kanatlara inmemiz lazım kanat oyuncun hala kulübede ama saha içinde yorgunluktan üstüne toprak atılmaya hazır Kenan hala oyunda. Biz sanırım televizyon başında geniş açılarla bunları daha iyi gördük ama sen bir kulübene bakıp kim ne yapar göremedin hoca. Yazık ettin şu gencecik ve pırlanta gibi takıma. 

En büyük hücum silahın hala 35 yaşındaki, ileride tek başına duran Burak Yılmaz’a uzun top atarak hücum etmek olmamalı. Dünyanın en iyi defans hatlarından birine sahip bu takım 2 maçta 5 gol yedi. Tamamen yanlış kadro seçimi ve taktiksel hatalardan dolayı. Bizim hala yerleşmiş ve düzenli bir oyun planımız yok. Üstüne birde teknik direktörümüz maç içerisinde yetersiz gelince sonuçlar kaçınılmaz oldu. 

Kaldık gene mucize anlara ama sanırım bu sefer çok zor. 6 grup ve 24 takım. En iyi dört üçüncüde gruplardan çıkacak. Turnuvaya katılan 24 takımdan 16’sı yoluna devam edecek ve çok büyük bir mucize olmazsa %33 başarı elde edemediğimiz için turnuvaya veda eden takımlardan biri olacağız. Bir hayli ironik bir tablo. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Mengeneli

    Helal olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Mehmet Şahin

    Adamsın Reis????

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English