Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​66. YIL KUTLAMASI, BU YIL DAHA BİR ANLAMLI...

01 Sunday 2014

Bugün 1 Haziran...
Bundan tam 66 yıl önce 10 metre kareyi geçmeyen küçücük bir dükkanda, harfleri elle tek tek dizilerek şekillenen, Yeni Konya Gazetesi' nin doğduğu gündür bugün..
O gün, Mustafa Naci Gücüyener tarafından kurulan ve yıllarca Konya basınının amiral gemisi olma mücadelesi içerisinde olan  Yeni Konya Gazetesi, bugünlere gelirken,  Konya'nın tarihini yazarak geldi ve bundan sonra da yoluna aynı tarihi yazmaya koşarak devam edecek.
Yeni Konya Gazetesi kurulduğu günden beri Konya'nın gündemine damga vurdu.  Sanattan kültüre, edebiyattan spora kadar bu şehrin tüm değerlerine sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadı ve yaşattı.
Hep Konya oldu..
Hep Konya ile kucaklaştı..
Hep Konya ile bütünleşti..
Hiç ama hiç zaman ilkelerinden taviz vermedi..
Teknolojik yeniliğe verdiği önem kadar, kadrosundan her görüşten insana da yer vererek, adeta demokratik bir görüntüde çizen Yeni Konya Gazetesi'nde, hiç bir kimse  "şunu yazma, bunu yazma" şeklinde hiç bir müdahale ile karşılaşmaz. Bu da özgür düşünceye verilen önemin en büyük göstergesi olsa gerek.
Bugün, işi sadece ve sadece yayımcılık olan ANMEG Vakfı'nın bünyesinde daha nice yıllara yelken açacak olan Yeni Konya Gazetesi, yeni yaşına girerken, kısa bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan, Türkiye'nin en modern medya binası ANMEG PLAZA'da kendisine ayrılan, yüzlerce metre kare alanda, hergün sizlere "MERHABA" diyor artık..
66 yıl önce 10 metre karelik küçücük bir yerde doğup, bugün Türkiye'nin en modern medya merkezinde kendisine yer bulması açısından, Yeni Konya Gazetesi'nin bu yılki yaş günü kutlaması  daha bir anlamlı olsa gerek..
Bu gazete için emek verip de ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet, hayatta olanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Yeni Konya Gazetesi'ni zirvede tutmak adına bugüne kadar hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ile genel müdür Mustafa Tatlısu nezninde, yazı işlerinden spor servisine, dizgi-grafik ekibinden reklam servisine, matbasından- dağıtımına kadar herkese başarılarının devamı ile teşekkür ediyorum.
En büyük teşekkür ise;  "Yeni Konya Gazetesiz gün olmaz" diyerek her gün bir Yeni Konya alıp okuyan ve gazetelerine sahip çıkan siz değerli okurlara..
İyi ki varsınız.. İyi ki siz biziz, biz siziz..
Allah ayırmasın bizi sizden, sizi de bizden..
Daha nice yıllara hep birlikte el ele, gönül gönüle..
***
Sizlerin izniyle Yeni Konya'nın doğduğu gün olan 1 Haziran günü aynı zamanda 2 yıldır Suudi Arabistan'ın Dammam şehrinde inşaat mühendisi olarak çalışan oğlum Onuralp Soylu'nun da doğum günü. Gerek okul yıllarında ve gerkese de çalışma hayatında doğum günlerinde hep gurbette, bizlerden çok uzaklarda olan oğlumunda yaş gününü sizlerin huzurunda buradan kutlamak isterim.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English