Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​5 Yıllık İmza Atsana

26 Tuesday 2016
Bu günlerde Konyasporlu’ların en merak ettiği konu Aykut Kocaman ile yeni sözleşme yapılıp yapılmayacağı. Kazanılan başarılarla Aykut Kocaman’ın gönüllerde yüksek bir sevgi edindiğini ve prestijinin oldukça yükseldiğini söyleyebiliriz…

Konuya Konyaspor açısından baktığımızda Aykut Kocaman ile yeniden anlaşma gerekliliği oldukça belirgin durumda. Takım kadrosu Aykut Kocaman’ın sistemine göre oluşturulmaya başlanmış olması gerekliliğin en önemli yönü. 

Konyaspor’un sitemli bir işleyişe ihtiyacının olduğunu düşünürsek Aykut Kocaman’ın en iyi tercih olacağını söylemek yanlış olmaz.  Aykut Kocaman’ın belli bir oyun sistemine göre oyun tarzını oluşturabilen, belli bir futbol anlayışını hakim kılabilecek ve işletebilecek bilgi birikimine sahip olması… Bu özelliklerinde bir yerde uzun süreli başarıyı hakim kılacak olması Aykut Kocaman’ı Konyaspor açısından iyi bir tercih kılıyor.

Sadece Konyaspor için Aykut Kocaman doğru tercih değil, Konyaspor da Aykut Kocaman doğru tercih olacaktır. Ligde kendini ispat etmiş teknik direktör… Şampiyonluk yaşamış… Bu şampiyonluğu olanakları çok yüksek bir takımla yaşamış… Bu şampiyonluktaki payı da o takımın başkanı tarafından neredeyse hiç yerine konulmuş… Bütün bunların karşılığında ilerde bir gün şampiyonluk beklentileri içindeki Konyaspor ve Konyaspor’a karşı yükselen ilgi Aykut Kocaman’a olanaklar olarak olmasa bile yüksek düzeyde fırsat ortamı sunacaktır. Sanırım bu da Aykut Kocaman için reddedilmez fırsatlar olacaktır. Geçmişte hiçe sayılan şampiyonluk itibarını yüksek dereceden elde edebileceği gibi, Konyaspor ile takacağı apoletler çok daha fazla değer katacaktır kendisine…   

Taraftarların Aykut Kocaman’a “5 yıl imza atsana” tezahüratları yerinde ve şık olmuştur. Bu Aykut Kocaman’ı hem yüceltmiş, hem duygulandırmıştır. 

Taraftarların bu hareketi teknik direktörlerin  sürelerinin gün ve saatlere düştüğü ülkemizde sevindirici ve takdire şayandır. Ayrıca Konyaspor’un doğru yolda olduğunun göstergesidir. Türkiye’nin futbol tarihi içinde önemli örnek teşkil edecek uzun süreli bir çalışmanın temelinin atılmasına yardımcı olan bir hareket olacaktır belki de… 

Kendi düşüncelerim 5 yıl değil, 10 yıl anlaşılsa yeridir. Beni daha çok sevindirir. Yeniden sözleşme imzalanması ile ilgili beklentim muhakkak bir sözleşme yapılacağı yönündedir. Sözleşmenin süresi ise ya bir yıl ya da 2 yıl olacağı kanaatindeyim…

Bu konuda doğru olan nedir kestirmek güç… Bunu belirleyen maçlar oynandıkça alınan sonuçlar ve elde edilen başarı olmaktadır. Sonuçlar iyi oldukça iyi karar verdiğinizi, kötü oldukça yanlış karar verdiğinizi düşünürsünüz. Bu günlük düşünceler geniş zamanlı düşünmeyi engelleyerek uzun süreli çalışmalarla elde edilebilecek başarıların önüne geçmektedir. Ülke şartlarını, hakim futbol düşüncesini hesaba kattığımızda mantıklı olanın 2 yıllık sözleşme olduğunu düşünüyorum.  


İşler iyi gittiği sürece kısa süreli sözleşmeler tekrar tekrar uzatılacaktır. İşin doğası bunu gerektirecektir. Ama uzun süreli bir sözleşme yapılıp işler kötü gittiğinde ayrılığın elzem olduğu bir durumda işler daha kötü olacaktır. Bu yönü ile de kısa süreli tekrar tekrar sözleşmeler yapmak mantığa daha uygun gözüküyor. Sözleşme süresinden daha önemlisi ne kadar uzun süreli çalışılabildiği olsa gerek.

Uzun süreli çalışmanın alt yapının verimli işlemesine katkı sunacağını da belirtebilirim. Belli bir teknik anlayışı, sistemi altyapılarda hakim kılmak ve uzun süre devam ettirmek daha fazla futbolcu kazanma anlamında başarıyı artıracaktır.  

Gönlümüzün isteği artarak devam eden başarılar, Aykut Kocaman ile uzunca yıllar çalışılması ve sonucunda gelecek şampiyonlukların kutlanmasıdır. Hayal mi? Benim için değil… Gerçekleşebileceğine hiç şüphesiz inandığım bir olgu… Benim gibilerin sayısının azımsanmayacak olduğunu da görüyorum…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English