Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​42 bin Kişilik Ordu Gibi

22 Tuesday 2017

Süper kupayı iyi bir oyunla kazanarak sezona başlayan AtikerKonyaspor, ligin ilk maçında yine iyi oynamasına rağmen rakibinin sert faullerine ve hakeme takılarak galibiyetten olmuştu. Bu iki maçta sergilediği oyun Atiker Konyaspor’uGençlerbirliği karşısında mutlak favori yapıyordu. Maçtan önce aklıma takılan konu üzerine gelen rakiplerine karşı iyi oynayan Atiker Konyaspor’un sahasında bekleyerek oynayan, yerleşik defansa karşı ne yapacağıydı?

 

Başlangıçta Gençlerbirliği diri başlasa da bu çok uzun sürmedi. Daha maçın başlarında çok net bir pozisyonu kaçıran Musa ilk yarının ortalarında attığı golle Konyaspor’un oyuna iyice ağırlık koymasını sağladı. 

 

İlk yarının sonlarına doğru yakın zamanda rastlamadığımız sol bekin ortasında sağ bekin golünü yaşadık. Ferhat’ın güzel ortasında Skubiç’in önündeki rakibinden hızlı davranarak kafa vuruşu ile golü atması maçı iyice Konyaspor’a getiriyordu.

 

İkinci yarı ile maça her şeyini ortaya koyarak asılmak isteyen Gençlerbirliği korner kullanışında çok net fırsat yakaladı. Özellikle kaleci Serkan’ın ve defansın savunma etkinlikleri ile gol oluşması engellendi. 

 

Kaçan golün az sonrasında KonyasporMiloseviç’in iki oyuncunun arasından yaptığı oldukça ölçülü ve sertlik ayarı çok iyi olan asistinde Musa tekrar gol atma başarısına ulaşıyordu. Atılan üçüncü golden sonra skora itirazı olmayan iki takımın maçın zamanının tamamlanmasına yönelik etkinliklerini izledik.

 

Konyaspor’da oyuncuların özellikleri anlamında çeşitlilik oluşmuş ve bu da hücum etkinliklerinin zenginleşmesine neden olmuş. Oyunun yönünü ve hızını ayarlayan, top ile ilişkileri ve pozisyon bilgisi çok iyi olan, isabetli top kullanma becerisi yüksek bir Mehdi, Konyaspor’un oyununda önemli bir rol üstleniyor. Oyunun sigortası durumunda… Sıkıştığında Mehdi’ye ver oyunu ayarlasın konumu oluşmuş…

 

En önemli hücum etkinliği Ali Çamdalı’nın uzun topları ile Skubiç’i rakip arkasına kaçırmanın dışında fazla üretken olamayan Konyaspor’un yerine artık her iki kanadı da çok etkili kullanan, oyun yönünü hızla değiştirme kabiliyetini kazanmış ve bu özelliğini geliştirdikçe her türlü rakip karşısında oyuna hükmeden Konyaspor’u izleyeceğimizi düşünüyorum.

 

Oyunu yönlendirme ve pas etkinlikleri geçen yıllara göre daha çok rakip sahada yapılıyor olması gibi oyunu güzelleştiren gelişme dikkat çeken başka etkinliklerdi. Bu paslaşmalar belli bir oyun planı içinde yapılırken yerleşik defansın düzenini ve dengesini bozan nitelikte yapılıyor olması Konyaspor’un oyun düzeninin ana öğesini oluşturduğunu söylemek mümkün.

 

Rakip forvetlerden kaynaklanan bir durum da olabilir fakat bu maçta Ali Turan ve Moke birbirlerini daha iyi tamamladıklar ve daha iyi anlaşmaya başladıkları izlenimi oluştu. Moke’ninönceki iki maçta yaptığı hatalar çok taze olmasına rağmen top tekniği yüksek ve geriden topu oyuna çok iyi sokabilme becerisi dikkat çekici. Bir stoper için oldukça iyi özellikler.

 

Musa Araz İsviçre ümit milli takımında oynamış Türk asıllı oyuncu. Şu anda yabancı statüsünde… Bildiğim kadarı ile Türkiye A milli takımında oynayabilme hakkı hala mevcut. Türk oyuncu sıkıntısı çekildiği ülkemizde Konyaspor’un Türk milli takımına ve Türk futboluna Musa Araz’ı kazandırdığını düşünüyorum. Sanırım milli takımın dikkatini de çekmiştir.

 

Duran topları karşılamada hala gelişmeye ihtiyaç var. Bununla birlikte rakip ceza sahası içinden rakip kaleye atılan şutların cılız kalması olumsuz yönler olarak dikkat çekti.  Kaleye 15 – 16 metre uzaklıktan sert ve etkili şutlar çekme özelliklerinin gelişmesi gerekiyor. Böylesi pozisyonları Konyaspor’un sıklıkla yakalayacağını düşünüyorum. Bu pozisyonlarda skor oluşturmak önem kazanacaktır.

 

Konyaspor’un maçlarında anons yapan Mustafa Durmuş boş statta tribünleri dolduracak 42 bin taraftarı tek başına temsil etti. Hem kendi anonsunu yaptı hem taraftar yerine cevap verdi. Sanki 42 bin kişilik ordu gibiydi.

 

Selam ve dua ile…

Mehmet YILDIRIM

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English