Son Dakika Haberler

Mehmet Akif TEKİN

Mehmet Akif TEKİN

​ 18 Maçlık Serinin Sonunu Kim Getirdi

25 Tuesday 2016
                                          
Konyaspor kendi evinde tam 18 maç sonra kaybetti. Peki bu 18 maçlık periyodun sonunu kim getirdi. Aykut Hocanın tercihleri mi, yoksa oyuncuların özverili olup olmayısı mı, hakemler mi yada başka sebebler mi bunların hepsi ayrı ayrı tartışma konusu olur. Ama 18 maçlık yenilmezlik serisine en büyük  darbeyi hakem Bülent Yıldırım ve yardımcıları vurdu heralde.



Avrupa liginden yorgun ama gururlu ve mutlu ayrılan bir Konyaspor takımı, camiası vardı. Hafta içinde Avrupa kupalarında atılan ilk gol ve alınan ilk puana sevinen tüm Konyaspor ailesi bu maça da bu ümitle, hırsla ve büyük özveriyle hazırlandı. Ama gelin görün ki yine  bir Anadolu takımının hakkı talihsiz bir şekilde gasp edildi. Hakem Bülent Yıldırım ve ekibi kesinlikle yanlış karar verebilir insanlık halidir ancak tribünde olay çıkaran, taraftarı provake eden ve oyuncuların moralini bozan, hakemleri bu şekilde baskı altına almaya çalışan bir kulüp baskanının hemde Türkiye’nin en büyük külüplerinden birinin başkanı olan bir kişinin böyle hareketler yapmamsı gerekir. Taraftar ve oyunculara hatta ve hatta Türk futboluna böyle şeyler zarar verdi vermeyede devam ediyor. Bunun neticesinde de Türk Futbolu olarak ileriye gidemiyoruz. Hemen hemen 5’er yıl aralarla alınan Avrupa’da iyi sonuçlar (bunlarda Şampiyonlar Liginde çeyrek final, UEFA Avrupa liginde ise yarı finalden öteye geçememek) ile yetinerek kendimizi avutuyoruz. Artık Türk Futbolunda bazı şeylerin değişmesi lazım. Daha profesyonel kişler tarafından ve daha fazla futboldan anlayan kişler tarafından yöneltilmesi gerekir.



Maç esnasında verilmeyen yada yanlış verilen kararlar hep olacaktır. Ama bu şekilde olmamalı. Konyaspor’un evinde Konyaspor aleyhine verilen bir penaltı ve lehine verilmeyen bir penaltı. Gayet doğaldır ki herkes sitem eder bunun önüne zaten geçemeyiz çünkü ülkemizde biz bu oyuna mantığımızla, aklımızla değil de kalbimiz ve duygularımızla bakarız.



Maç özelinde ise konuşacak çok fazla bişey olmadığını düşünüyorum. Aykut Kocaman’ın geride kalan 8 haftada nasıl bir 11 ile çıkaçağını zaten hiç kestiremedik ve kestiremeyecez de heralde. Yani şu oyuncu olmalı şu oyuncu olmamalı demekten herkes yoruldu zaten. Oyuncularada bi yerde haksızlık etmemek lazım çünkü alışkın olmadıkları mevkilerde oynuyorlar buda onları bir hayli zorluyor. 



Geriye bakıp sonuç hakkında endişelenmemek lazım çünkü kaybettiğiniz iyi yada kötü olsun Fenerbahçe takımı bu sebeple  şimdi önümüze bakıp tekrar tekrar bu 18 maçlık seriler nasıl yakalanır, nasıl bu seriler devam ettirilir bunlar nasıl sürekli hale getirilir bunların yoluna bakılmalı bunların hesabı yapılmalıdır.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English