Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​15 Temmuz Demokrasi Kupası ve Atiker Konyaspor

12 Friday 2016
Ankara TSYD’nin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Kupası’nda   lige yeni çıkan Karabük takımına karşı oynadık. Atiker Konyaspor  tek yeni futbolcusu ile maça başlarken, Karabük ise geçen sezondan kalan sadece iki futbolcu ile başladı. Maçta da bu durumunun getirdiği  iyi organize olan Konyaspor ve birbirine alışmaya çalışan Karabük’ün mücadelesi vardı.

Beklenen transferlerin bir türlü gerçekleşmediği Atiker Konyaspor’un nasıl bir oyun sergileyeceği merakını giderceğimiz ve yeni sezon için önemli fikirler edineceğimiz bir hazırlık maçıydı bir yerde. Lig başlamadan en ciddi alıştırmalar…

Maçın ilk yarısı Atiker Konyaspor’un hakimiyetinde geçti. Karabük takımı ileri çıkmakta zorlandı. Atiker Konyaspor ise ileri uçta etkili baskı yaptı. Atılan paslar rahatça kesildi.

İkinci yarı daha etkili bir Karabük vardı veya etkinliklerini sahaya yansıtamayan Atiker Konyaspor vardı. Zaman zaman da olsa bazı dakikalarda etkili Atiker Konyaspor izledik.

Sonuçta bir hazırlık maçı idi. Özetle geçen sezonun ardından beklentilere cevap verme ihtimali yüksek lige hazır bir takım izledik. 

Bajiç iki, Halil İbrahim bir gol atarken Deni Miloseviç’ten de iki etkili ve güzel asist izledik…

Sahada oyunun patronu Atiker Konyaspor adına Amir idi. Topu yönlendiren, oyun sezgisi oldukça iyi, atakları organize eden rolü ile takımın önemli futbolcusu olacağı izlenimi verdi. Sahayı geniş görmesi, topları boş durumdaki uygun arkadaşlarına yüksek isabette aktarması, etkili atak başlangıçları yapabilecek becerilerinin olduğunu göstermesi oldukça olumluydu. Topla ilişkileri oldukça iyi tekniği ile ligin en çok pas yapan ve isabet kaydeden futbolcuları arasında olmaya aday. Kullandığı uzun toplarda isabet kaydetmesi Atiker Konyaspor’a oldukça katkı sunacaktır. Topu kolay kaptırmıyor ve sık sık faule maruz kalıyor.

Deni Miloseviç iyi bir transfer olduğunu gösterdi. Sol kanada hareketlilik katacak. Topla hızlı ilerlemesi ve rakip ceza sahasını iyi süzmesi olumlu yanları. Bu maçta iki güzel asist yaptı. Asistlerde dikkatimi çeken öncesinde kendi oyununu planlaması, kurgulaması ve aniden hareketlenerek rakibine karşı avantaj oluşturması, pası verirken rastgele orta yerine en uygun futbolcuya istenen kıvamda pas çıkarması dikkatimi çekti. Ligde en çok asist yapan futbolcular arasında yer alması şaşırtıcı olmaz.

Bajiç ise sanki kendi dilinden anlayan futbolculara ulaşmanın tadını çıkarır gibiydi. Özgüveni daha artmanın getirdiği etki ile gol şutlarını daha inanarak ve daha sert bir şekilde attı. Gol atmasındaki başarısını ise gelen pasları daha iyi ve gole yönelik kontrol etme becerisini artırmasına bağlayabiliriz.

Hora’yı fazla izleyemedik. Ömer Ali’nin ortası biraz daha aşağıda olsa çok daha etkili kafa vuruşu izleyebilirdik. İlk izlenimlerim takıma iyi katkılar sunacağı yönünde.

15 temmuzda yaşanan ihanet vakasından sonra yaşanan turnuvanın adı da 15 Temmuz Demokrasi Kupası oldu. Allah vatanımızın birliğini, dirliğini  bozdurmasın, tüm şehitlerimizin şehadetini kabul eylesin, şehitlerimize rahmeti ile muamele eylesin, geride kalan yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin…

Selam ve dua ile…
Mehmet YILDIRIM
mhmt_yldrm_42@hotmail.com

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English