Son Dakika Haberler

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

​12 Dakikada Kazanılan Maç

21 Şubat 2021
Konyaspor’un Malatyaspor ile yapacağı karşılaşma İlhan Palut’un takım üzerindeki etkisini ilk defa görme maçı olacaktı. Konyaspor’un sakat oyuncularının çoğaldığı bir haftayı da yaşadığı önemli maçlardan birini yaşayacaktı.
 
Maç başladığında oyunu geride kabul ederek topu Konyaspor’a bırakan bir Malatyaspor vardı. Konyaspor topla çoğunlukla oynasa da üretkenlikten uzak bir oyun sergiliyordu. Bu üretken olunamayışın nedeni forvet hattının bu sezon sıklıkla yaşandığı gibi hareketsiz oluşuydu. Üzerine Kravets ve Miya’nın formsuzluğu ve topu hakimiyetlerine alamayıp çabuk kaybetmeleri eklenince sonuca etki etmekten uzak bir Konyaspor vardı.
 
Konyaspor karşısında ise oldukça kötü bir Malatyaspor vardı. Düzenli atak geliştiremiyorlar, Konyaspor’un yapacağı hatalardan sonuç elde etme peşinde koşuyorlardı. Bu fırsatı da elde ettiler demeyeceğim. Çünkü Malatyaspor’un elde etmesinden ziyade Konyaspor’un sunduğu fırsatlarla ilk yarıda iki farklı üstünlüğü elde ettiler.
 
İlkinde duran topta alan paylaşımı, adam paylaşımı hiçbir şeyin doğru yapılamadığı, nerdeyse defansın ortadan kaybolduğu Konyaspor ceza sahası içinde Malatyasporlu futbolcuların birbirine ikramda buluna buluna attıkları gol.
 
İkincisinde ise ilk yarının sonlarında gol atma isteği kabarmış bir Konyaspor ve arka alanı çok boş bırakmış bir şuursuzluk içinde Malatyaspor kalesine giderken ters yakalanan Konyaspor vardı. Geniş alanda Tetteh topla buluşurken Abdulkerim’in yanlış müdahale etmeye çalışması ile avantaj yakaladı. Yan yana mücadele içinde ceza alanında Tetteh düşünce hakem tereddütsüz penaltı verdi. Çok basit bir penaltı idi… Abdulkerim’in rakibi ile mücadele etmesine izin vermeyen, niye adamı rahat bırakmıyorsun tarzında bir karardı. Yine de Abdulkerim  Tetteh’in ayağındaki topu kapmaya çalışmak yerine mesafe bırakan, oyalayıcı, rakibi çizgiye doğru iten bir savunma yapmalıydı.
 
İkinci yarı başladığında da pek bir değişiklik yoktu Konyaspor açısından… Malatyaspor iki farklı üstünlükle maçı kazandık duygusunu yaşıyor gol yemeyerek maçı bitirme hesapları yapıyordu.
 
Maçta 70 dakika boyunca gol atma ümidi vermeyen Konyaspor’da fitili yakan ilk hareket Rahmanoviç’ten geldi. Kalabalık defansı etkisiz bırakan, sertlik ayarı çok iyi, vur gol olsun tarzındaki pas ilk önemli hareketti. Maç içinde oldukça iyi performans sergileyen, takıma iyi bir organizatör olan Diomande’nin boş alana kaçarak topla buluşması ve vuruş kalitesi fitili iyice harladı.
 
Diomande’nin attığı gol Konyaspor için mücadele azmi oluştururken Malatyaspor’da panik ve teslimiyet oluşturuyordu. Artık artan inancı ile gol arama iştahı artan bir Konyaspor vardı.
 
Oynadığı maçlarda takımın mücadele gücünü yükselten, defansın dengeli yerleşmesine katkıda bulunan Çikalleshi Guilherme’nin soldan yaptığı çok iyi ortasına iki defansın arasında vurduğu kafa eşitliği sağlıyordu.
 
Mücadele bitmemişti. İnatçı mücadelesiyle Daci korner kazandırırken kullanılan Kornerde önce Ahmet Çalık kafayı vururken dışarı gitmekte olan topu yine Çikalleshi kafa ile Konyaspor’un üçüncü golü olarak Malatyaspor kalesine gönderiyordu.
 
Artık gol atmak için Konyaspor kalesine gitmek isteyen Malatyaspor vardı. Fakat maçın sonunda diri kalan rakibi karşısında enerjisi düşmüş Malatyaspor’un pozisyon üretme ve gol atma olasılığı oluşmuyordu.
 
70 dakikalık bölümde gol için ümit dahi vermeyen Konyaspor, acemice yediği gollerle iki gol geriye düştüğü maçta 12 dakikada bulduğu üç golle kendi adına çok önemli bir galibiyet aldı.
 
Selam ve dua ile…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Ahmet aziz

    Bu hafta evinde kaybedince ne diyeceksiniz merak ediyorum.Skora göre konuşuyorsunuz yazıyorsunuz ciziyorsunuz.bu takımın yapısal sorunları var Hiç kimse deginmiyor.Yonetimsel.kadrosal mali sorunlar dağ gibi duruyor. İki galibiyetle herşey pembeye döndü yine..

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • Ahmet Aziz

    Yav he he..

    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Goca Gonyalı

    Sorunlardan hepimizin haberi var kardeş sen dert etme de. Lakin bu hafta kaybedersek zil takıp oynayacak gibi konuşuyorsun.

    • Begen (1)
    • Begenme (3)
  • fanatik Konyasporlu

    Maçta 70 dakika boyunca gol atma ümidi vermeyen Konyaspor’da fitili yakan ilk hareket Rahmanoviç’ten geldi. Kalabalık defansı etkisiz bırakan, sertlik ayarı çok iyi, vur gol olsun tarzındaki pas ilk önemli hareketti. Maç içinde oldukça iyi performans sergileyen, takıma iyi bir organizatör olan Diomande’nin boş alana kaçarak topla buluşması ve vuruş kalitesi fitili iyice harladı. Diomande’nin attığı gol Konyaspor için mücadele azmi oluştururken Malatyaspor’da panik ve teslimiyet oluşturuyordu. Artık artan inancı ile gol arama iştahı artan bir Konyaspor vardı. Oynadığı maçlarda takımın mücadele gücünü yükselten, defansın dengeli yerleşmesine katkıda bulunan Çikalleshi Guilherme’nin soldan yaptığı çok iyi ortasına iki defansın arasında vurduğu kafa eşitliği sağlıyordu. Mücadele bitmemişti. İnatçı mücadelesiyle Daci korner kazandırırken kullanılan Kornerde önce Ahmet Çalık kafayı vururken dışarı gitmekte olan topu yine Çikalleshi kafa

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Ugur

    Penaltı ucuz değil, uzaktan yakından penaltı bile değildi. Konya adem büyük hakem a.ş. ortaklığına rağmen maçı aldı. Hatta taraftar olarak biz 2-2\'ye razıyken oyuncular razı değildi durmadan saldırdılar

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • Mehmet DUMAN

    70 Dakika boyunca oyun u çirkinleştiren her fırsatta kendini yere atan ve anacına ulaşıp hakemden faul leri de alan birde Adem büyük vardı.Ayrıca hakem gözle görülür şekilde Malatyaspor taraftarıydı sayın hocam Konyaspor zor u yaptı hakem i de Malatya yı da yenmeyi başardılar.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English