Son Dakika Haberler

Zeytinyağında Bir Tarih, Öz Köyüm

 
Tarihin en eski çağlarından günümüze uzanan, ilk defa Akdeniz’de kök salan zeytin, yıkılan imparatorluklara inat dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Bu sağlam kökler kültürel açıdan da toplumu sarmış sarmalamıştır.

Zeytin ağacı bir anne gibi hem beslemiş hem de eğitmiş her gelen medeniyeti. Zeytin meyve verdikçe sofraların baş tacı olmuş. Meyvesi yağa dönmüş yemeklere lezzet olmuş. Sabun olmuş cilde şifa vermiş. Sağlık reçetelerine girmiş, insanlara can olmuş.

İşte bu yüzden zeytin, kırmızı çizgimizdir bizim. Zeytini de zeytinyağını da seçeriz. Öyle her önüne gelen zeytinyağını, yağ deyip mutfağımıza getirmeyiz.

Bu anlamda şanslı bir ülkeyiz. Ülkemizde zeytine altın çağını yaşatan pek çok işletme var. Öz Köyüm Zeytincilik de bunlardan biri.

Öz Köyüm Zeytincilik, bir zamanların “sıvı altın” olarak bilinen zeytinine hak ettiği değeri veren bir marka. Zeytincilikte üçüncü kuşağa geçen ve üretim mantığını gelenekselle moderni birleştirmek olarak açıklayan firma, 1957 yılından bu yana hizmet vermektedir. İlk olarak taş değirmen sulu baskı sistemiyle çalışan zeytinyağı imalathanesiyle üretime başlayan, sonrasında da yurt dışından getirttikleri makinelerle sürecin daha da hızlanmasını sağlayan bir marka olan Öz Köyüm, zeytinyağı üreticileri arasında ödülleriyle ve ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 belgelerine ve "İyi Tarım" ve "Sağlıklı & Güvenli İşyeri" sertifikalarıyla ses getiren bir marka olarak hizmete devam etmektedir.

Kontini tipi üretim sayesinde artan talebe daha kolay cevap veren firma, tüm temizleme, kırma, yoğurma, ayrıştırma ve yağı temizleme işlemlerini makine sistemiyle gerçekleşmektedir. Bu sayede hem zeytin yağının kalitesi artırmayı hem de el değmeden üretim imkânı sağlanmayı başarmaktadırlar. Bu anlamda firmanın hassasiyetlerinin başında içme suyu kalitesindeki suyla yıkama, hava alabilir kasalarda saklama ve özel krom zeytinyağı depolama tankları gelmektedir.
Firmanın dikkat ettikleri noktaların başında gelen titiz üretim sürecinde, içme suyuyla yıkama, hava alabilir kasalarda saklama, özel krom zeytinyağı depolama tankları en çok özen gösterilen unsurlardandır. Bir de tabi ki erken hasat döneminde hasadın gerçekleştirilmesi olmazsa olmaz bir kuraldır.
 
Kutsal Kitaplara Konu Olan Zeytin, Öz Köyüm Markası ile Hak Ettiği Üretim Anlayışına Kavuştu
Son zamanlarda etrafımızda artan bir zeytinyağı furyası olduğunu hepimiz görüyoruz. Çoğu sağlıksız koşullarda üretilen bu yağlar, bizlerin kaş yapayım derken göz çıkartmamıza neden oluyor. Sağlıklı yaşayayım derken sağlığımızdan olmamıza sebep olabilecek bu yağlar konusunda toplumca bilinçlenmemizin zamanı geldi. İşte bu bilinçlenmeyi sağlamak için doğru üretim yapan firmaları tanımak faydalı olacaktır.

 Soğuk sıkım zeytinyağı üretimi konusunda başarılı bir örnek olan Öz Köyüm Zeytinyağları, üretim konusunda katı prensipleri olan bir firmadır. İnsan sağlığı konusunda asla taviz vermeyeceklerini belirten firma sahipleri bu anlamda atalarından öğrendiklerini modern teçhizatla birleştirme yoluna gittiklerinin altını çizmektedirler.

Zeytinin toplanmasından şişelenmesine kadar her aşamasına özen gösteren ve titiz bir anlayışla çalışan firma, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir. Erken hasat kavramına da önem veren firma pek çok ödülle başarılarını taçlandırmıştır.
Sadece zeytin ve zeytinyağı değil tüm organik ürünlere kolayca ulaşabileceğiniz bir adres olan Öz Köyüm zeytincilik Kaz dağlarının havasını mutfağınızda estirmeye kararlı bir firmadır. Firmanın web sitesine bir göz atarsanız kaliteye ne denli kolay ulaşılabileceğini siz de deneyimleyebileceksiniz. Aynı gün kargo ve ücretsiz kargo uygulamalarıyla da müşteri memnuniyeti konusundaki hassasiyetlerini gözler önüne seren firma ile tanışmanızın vakti geldi de geçiyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English