Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Zeytinyağı Faydaları Nelerdir?

Ülkemizde en çok tüketilen yağlardan biri olan zeytinyağının kullanım alanı ve faydaları saymakla bitmemektedir. Mutfağın sağlıklı ve vazgeçilmez bir ürünü olan zeytinyağı sağlıklı ve bir o kadar da lezzetlidir.

Zeytinyağı Faydaları Nelerdir?
Ülkemizde en çok tüketilen yağlardan biri olan zeytinyağının kullanım alanı ve faydaları saymakla bitmemektedir. Mutfağın sağlıklı ve vazgeçilmez bir ürünü olan zeytinyağı sağlıklı ve bir o kadar da lezzetlidir. Ancak bu yağın saf zeytinyağı faydaları nelerdir denilince zeytinyağı son derece önemlidir. Eklenen zeytinyağı ağırdır ve özellikle kalp sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Zeytinyağının uygulama alanı çok geniştir ve sağlığa faydalı olup olmadığı detaylı olarak araştırılmalıdır. Özellikle kalp rahatsızlığı olanlar, kronik hastalıkları olanlar ve yaşlılar zeytinyağı kullanırken dikkatli olmalıdır. Zeytinyağı saf zeytinyağı olduğu zaman bileşen, mineral ve vitamin açısından son derece zengin bir yapıya sahiptir. Ancak zeytinyağına bir katkı maddesi olduğunda çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. 

Zeytinyağının Tüketimi ve İçeriği
Zeytinyağı tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Zeytinyağı, ülkemizde yetiştirilen zeytinlerden yapılan eşsiz bir multivitamindir. Doğal eczane denilen zeytinyağı tüketimi kilo vermede son derece etkilidir. Doğal yağ asidi vücuttaki ödem ve toksinleri çözen maddeler içerir. Bu bağlamda diyet listelerinde zeytinyağı kullanımı büyük önem taşımaktadır. Zeytinyağı faydaları nelerdir diye sorulunca akla gerçek zeytinyağının rengi o kadar koyu ve bir o kadarda sağlıklı olması gelmektedir. Koyu sarımsı ve yeşilimsi bir renge sahiptir. Kilo vermek istiyorsanız özel zeytinyağı kullanmanız önerilir. Zeytinyağı tüketimi metabolizmayı düzenler.
Zeytinyağı kullanmanın vücut metabolizmasını düzenleme açısından da büyük faydaları vardır. Bu ürün vücuda enerji verse de olumsuz düşünceleri de ortadan kaldırır. Tuzlu yiyeceklerde etken olan zeytinyağı da mutluluk hormonu salgılayarak beyin yapısına pozitiflik kazandırır. Yemeklerde ve salatalarda zeytinyağı kullanıldığı zaman bu besinlerin tüketilmesi insan vücuduna faydalı vitaminler içermektedir.  



Zeytinyağının Vücudumuza Faydaları Nelerdir? 
Zeytinyağı sindirim sisteminde emilimini kolaylaştırır. Zeytinyağı içerdiği doğal asitlik ve yağ nedeniyle insan vücuduna ve diğer organlara katkı sağlayan bir yağdır. Bu yağ, emilimi hızlandırdığı için midenin normal çalışması için etkilidir. Mide yıkama, gastrit, reflü ve mide kanserini ortadan kaldırma özelliğine sahiptir. Mide kanalına akışkanlığını kaybetmeyen zeytinyağı, boşaltım sistemindeki katılaşmayı da yok eder. Bir kaşık dolusu zeytinyağı faydaları arasında  içmek şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlara karşı oldukça faydalıdır.
Zeytinyağı tüketmek cilt sağlığı için faydalıdır. Zeytinyağı cilt dostu bir yapıya sahiptir. Cildi beslerken aydınlatan zeytinyağı hem içilerek hem de cilde masaj yapılarak tüketildiğinde cilde muhteşem bir görünüm kazandırmak mümkündür. Saf zeytinyağı maskesi ile cilt ışıltılı ve yumuşak bir cilde kavuşur ve kırışıklıkları giderir. Ancak kullanılacak zeytinyağının saf olmasına özen gösterilmelidir. Saç, zeytinyağındaki bir başka faydalı bileşendir. Saç derisine vitamin bakımı eklemek istediğinizde zeytinyağı ve zeytinyağı özleri kullanılır.

Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?
Zeytinyağı, saç dökülmesi, saçkıran, yaralar ve cilt hasarlarına karşı son derece etkili olan doğal bir yağdır. Saçlarının hızlı uzamasını isteyen herkes, zeytinyağı kullanarak kısa sürede tatlı, sağlıklı görünen saçlara sahip olabilir. Cildin parlamasını sağlayan zeytinyağı faydaları içinde saça ışıltılı ve ışıltılı bir renk vermek için arka planda yoğun etkisi oldukça yaygındır. Dolgun ve hacimli saçlar için kullanılan zeytinyağı, bazı şampuan ve cilt bakım ürünlerinde de bulunur. Özellikle kuru ve cansız cilde sahip kişilerin doğrudan cilde zeytinyağı uygulaması uygundur. Bu uygulamadan sonra cilt parlak ve sağlıklı görünür ve matlaşır.
Zeytinyağı, iskorbüt ve cilt yaralarında iyileştirici etkiye sahiptir. Zeytinyağı kalbe iyi gelmektedir. Zeytinyağı kalp sağlığına iyi gelen bir mineraldir. Özellikle saf zeytinyağının kan dolaşımına karşı özel bir etkisi vardır. Bu ürünün içerdiği asitler ve mineraller sayesinde kalp kanı daha kolay pompalayarak vücudun tüm damarlarına ulaşması için gerekli alanı sağlar. Bu bakımdan kalp hastalığı olan kişilerin yemeklerinde saf zeytinyağı kullanılması önerilir. 

zeytinyağı

Zeytinyağı Kalbe Faydaları 
Ayrıca kalp hastalarında tüketilen zeytinyağı miktarı çok önemlidir, az miktarda tuzlu zeytinyağı kullanılmalıdır. Kalp kapakçığı açık olan kişiler zeytinyağı faydaları nelerdir sorusuna cevap olarak tüketirken dikkatli olunması oldukça önemlidir. Kan dolaşımını hızlandırması açısından göz kapağı sorunlarına neden olabilen zeytinyağı az miktarda tüketilmelidir. Zeytinyağı kullanmak kalp büyümesi gibi sorunları da önler. Zeytinyağı yaşlanmanın etkilerini geciktiriyor. Zeytinyağı tüketimi de yaşlanma etkilerini geciktirici etkiye sahiptir. Zeytinyağı saf bir mineraldir ve cilde olumlu katkı sağlar.
Cilt lekeleri, kırışıklıklar ve yara izleri zeytinyağı ile kısa sürede giderilebilir. Kozmetik sektöründe üretilen binlerce markalı krem ve losyon, saf zeytinyağından yapılan malzemelerdir. Zeytinyağı kullanmak kuru ciltler, ıslak ciltler ve hatta yağlı ciltler için çok iyidir. Ancak bu kullanım ile kaliteli bir zeytinyağı seçmek büyük önem taşımaktadır. İçerisinde bol miktarda kimyasal mineral bulunan katkılı zeytinyağları cilde yarardan çok zarar verir. 
Zeytinyağının Cilde Faydaları 
Yoğurtla karıştırılan zeytinyağı, yüze uygulandığında kırışıklıkları giderir. Aynı zamanda bu bölgede nemlendirici etki sağlar. Saf zeytinyağını doğrudan vücudunuzun kuru olduğunu düşündüğünüz bölgelerine uygulayabilirsiniz. Saçınıza zeytinyağı sürmek saçlarınızın daha hızlı uzamasını ve parlak görünmesini sağlar. Cildinizin ve saçınızın sağlığı açısından zeytinyağı kullanarak muhteşem bir cilde ve eşsiz bir görünüme sahip olabilirsiniz. Zeytinyağı safrada taş oluşumunu engeller. Zeytinyağının faydalı olduğu bir diğer organ da safra kesesidir. Safra kesesinde taş oluşumunu engelleyen zeytinyağı, tüm taşları eritme özelliğine sahiptir.
İçeriğindeki asit de safra kesesinin kumlu görünümünde yıkıcı ve engelleyici bir yapıya sahiptir. Safra yollarında kolesistit sorunu yaşayan kişiler gün içerisinde bir kaşık dolusu zeytinyağı tüketerek bu sorunun etkilerini azaltabilirler. Zeytinyağı faydaları nelerdir diye araştırılırken önümüze çıkan bir fayda ise safra taşı, çamur ve her türlü safra kesesi hastalıklarını azaltan bir yapıya sahip olmasıdır. Olası safra yolu tıkanıklıklarında da engelleyici etkiye sahiptir. Zeytinyağı tüketmek safra kesesini beslemek için etkili bir reçete oluşturur.  


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English