Son Dakika Haberler

WordPress ve WP Hosting Nedir?
 

WordPress Ne İçin Kullanılır?

WordPress oldukça basit ve anlaşılması kolay bir blog platformu olarak 2003 yılında hayatımıza giren CMS olarak da bilinen içerik yönetim sistemlerinden yalnızca biridir. Ancak dünyada en popüler içerik yönetim sistemleri arasında başlarda yer alır. WordPress sitelerinin bu kadar popüler olmasının bir kanıtı ise günümüzde internet sitelerinin yüzde otuz altısını oluşturmalarıdır.

İlk olarak blog kullanımı olarak faaliyetini sürdüren WordPress, yıllar geçtikçe kendini sürekli geliştirerek günümüzdeki halini aldı. WordPress için her ne kadar içerik yönetim sistemi tanımlanması yapılsa da kendisi bir içerik yönetim sisteminden çok daha fazlası haline gelerek internet dünyasına yön veren bir sistem olmuştur. WordPress, internet sitesi daha önce hiç olmamış ya da bu konuda herhangi bir deneyimi olmayan kişilerin bile oldukça kısa bir süre içerisinde internet sitelerini oluşturmalarını sağlar.

WP Hosting, WordPress aracılığı ile internet sitesi ya da blog açma isteği olan kişilerin internet sitelerini barındırmak ve belki de en önemlisi güvenlik ihtiyaçları karşılamak için seçtikleri optimize edilmiş bir barındırma sistemi olarak özetlenebilir. WordPress hosting, hosting çeşitlerinden yalnızca biridir. İnternet sitelerini WordPress sistemi kullanarak oluşturan kişilerin WordPress hosting kullanmaları zorunludur. Bu yüzden en iyi şekilde WordPress hosting hizmetlerinden faydalanmak için internet sitenizi WordPress üzerinden tasarlamanız gereklidir.
WordPress nasıl kullanılır sorusunun net bir cevabı yoktur çünkü Wordpress pek çok farklı biçimde kullanılır. WordPress birbirinden farklı içerik sitelerinin yapılmasında kullanılır ve bu siteler oldukça çeşitlidir. WordPress ile her türlü site yapmak mümkündür. Hatta WordPress kullanılarak neredeyse yapılamayacak bir site yoktur denebilir, çünkü WordPress sunduğu özelleştirme imkânı ile sınırları ortadan kaldırarak kullanıcılara sonsuz bir çalışma alanı sunmaktadır. WordPress ile kişisel blog sitesinden alışveriş sitesine, kurumsal internet sitesinden portföy sitesine, forum ya da sözlük sitesinden bilet sitesine kadar her türlü site yapmak mümkündür.

WordPress Avantajları Nelerdir?

WordPress kullanıcıya sunduğu kullanım çeşitliliği dışında pek çok farklı avantaja sahiptir. Bunlardan ilk WordPress’in tamamen ücretsiz olmasıdır. Kurulumu için Wordpress’in satın alınmasına ihtiyaç ya da herhangi bir gereklilik yoktur. Domain ve hostinge sahip tüm herkes istediği şekilde WordPress’i kurup yayınlayabilir. WordPress’in barındırdığı bir diğer önemli avantaj ise kullanımı için yazılım dili bilgisine ihtiyaç duyulmamasıdır. WordPress için ihtiyacınız olan sadece iki şey vardır. Bunlardan ilki alan adı ikincisi ise WordPress hostingtir. Alan adı, bir diğer deyişle domain internet sitesinin adresidir ve her yıl belirli bir ücret karşılığında alan adının yenilenmesi gerekir. Web hosting ya da bir diğer deyişle barındırma hizmeti ise internet sitenizin tüm dosyalarının ve database (kullanıcı bilgiler ve içerik vb.) dosyalarını barındırıldığı bir depodur. WordPress için özel sunulan Natro wp hosting hizmetinden faydalanılması bu kapsamda yeterli olur.

WordPress yüz yirmi ülkeye ait dil seçeneğine sahiptir. Bu özelliği sebebiyle hem dünyada ve hem ülkemizde pek çok ünlü oluşum tarafından da kullanılır. Ünlü oluşumların WordPress’i kullanması ise WordPress’e karşı bir güven sağlar. Tüm bu avantajlar dışında WordPress kullanıcı dostu yönetim paneli, SEO dostu bağlantı ve kod içeriği, yüzbinlerce şablon ve eklenti desteği gibi özelliklere de sahiptir.

WordPress Nasıl Kullanılır?

WordPress nasıl kullanılır sorusunun cevabı en basit haliyle temanın belirlenmesi, eklentilerin kurulması ve sitenin yayınlanması adımlarını içerir. Ancak unutulmamalıdır ki ilk olarak WordPress’i kullanım amacının belirlenmesi gerekir.

WordPress manuel kurulum adımlarının takip edilmesi ile kurulur. Bu kurulum adımları kimi zaman kafa karıştırıcı bir hal alırken kimi zaman da uzun işlemlere dönüşebilmektedir. Bu kapsamda bu adımların hızlıca geçilebilmesi ve daha fazla imkândan yararlanmak için WordPress Hosting ya da WordPress Hosting hizmetlerinden yararlanılabilir. Bu hizmetlerden yararlanmak istiyorsanız, yazılım mühendislerince özel olarak geliştirilmiş, tamamen Türkçe olarak hazırlanan ve ayrıca kolay bir yönetim arayüzü olarak Natro WordPress Hosting hizmetini düşünebilirsiniz. Çünkü bu arayüz ile sahip olduğunuz WordPress sitelerini tek bir alandan görüntüleyebilir, güncelleyebilir ve en önemlisi teknik ayrıntılar içerisinde kaybolmadan ya da boğulmadan sitenizi veya sitelerinizi yönetebilirsiniz. En önemlisi ise bu noktada, bu hizmet sayesinde tek tık ile kurulum yapılması, tema güncelleştirmesi ya da siteyi silme gibi işlemlerin kolay, hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilecek olmasıdır.

WP Hosting Avantajları Nelerdir?

WP Hosting özel olarak yapılandırılan sunucularda en iyi WordPress deneyimi sağlamak amacıyla kurgulanmış, yüksek performans ve güvenli barındırma çözümüdür. WordPress için WP Hosting hız, gerekli ek güvenlik ve kolay yönetim optimizasyonları ile maksimum verimlilik sağlanır. Yüksek hız, kolay yönetim ve güvenli altyapı avantajları sunan WP Hosting, çoğu ünlü internet sitesinin de kullandığı bir çözüm niteliğindedir.

Bu kapsamda WordPress kullanıcıları için geliştirmiş olan Natro JetPress teknolojisi, yoğun trafik koşullarında bile maksimum hız sağlar. Ayrıca tamamen Natro tarafından özel olarak geliştirilen Türkçe JetPress kontrol paneli, WordPress sitelerini tek noktadan kolaylıkla yönetilmesi imkânı sunar. Ayrıca JetPress teknolojisi; yayınlanan yeni WordPress sürümlerine otomatik olarak güncelleme, otomatik olarak gerçekleştirdiği anlık güvenlik taramasıyla zararlı dosyalara karşı koruma sağlar, düzenli güvenlik önerilerini verir, Test Ortamı (Staging) özelliği ile, tek tıkla sitenin birebir kopyasını oluşturma ve o kopya üzerinden geliştirme, düzenleme ve değişiklik gerçekleştirme imkanları sunar.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English