Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tuz Gölü'nün kulaklı orman baykuşları doğal ortamında görüntülendi

Tuz Gölü'nün sakin kıyılarındaki ağaçlarda konaklayan kulaklı orman baykuşları, doğal ortamında görüntülendi.

Tuz Gölü’nün kulaklı orman baykuşları doğal ortamında görüntülendi
Dünyanın üç doğal tuz gölünden biri olan havza, doğal güzelliklerinin yanı sıra barındırdığı canlı türleriyle de ziyaretçilerini ve yaban hayatı gözlemcilerini hayran bırakıyor.

Genellikle flamingoların yaşam alanı olarak bilinen göl, birçok canlıyla beraber kulaklı orman baykuşlarına da ev sahipliği yapıyor.
Nesli tehlikede olduğu için dünyanın bazı bölgelerinde koruma altına alınan, yaşam alanı ormanlar olmasına rağmen Tuz Gölü çevresinde de kolonileşen kulaklı orman baykuşları, güvenli hissettikleri bölgeleri yaşam alanı olarak seçiyor.
İç Anadolu Bölgesi'nde Konya, Aksaray ve Ankara'nın kesişimindeki Tuz Gölü'nün, yerleşim alanlarına uzak, sakin kıyılarındaki az sayıda ağaç, gece avı için dinlenen kulaklı orman baykuşlarının gündüz kamuflajı oluyor.

Gölü çevreleyen arazi ve tarlalarda, besin zincirindeki kemirgen, böcek ve küçük kuşları avlamak için günün son ışıklarının kaybolmasını bekleyen baykuşlar, doğal ortamında görüntülendi.
Göğsü dikine, kahverengi çizgili, omuz başlarında siyahımsı leke bulunan kulaklı orman baykuşları, heybetli ve ürkütücü duruşu, turuncuya çalan gözleri, 1 metreye yaklaşan kanat açıklığıyla dikkati çekiyor.
"Yırtıcı kuşlardır ancak insana zarar vermezler"
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalında kuş bilimci olarak görev yapan Prof. Dr. Musa Dikmenli, AA muhabirine, kulaklı orman baykuşlarının Türkiye'nin önemli baykuş çeşitlerinden olduğunu söyledi.
Kulaklı orman baykuşlarıyla özellikle Tuz Gölü civarında, Cihanbeyli, Kulu ve Ilgın ilçeleri çevresinde yaygın olarak karşılaştıklarını ifade eden Dikmenli, "Özellikle iklim ve arazi şartları yaşamalarına elverişli olduğu için Tuz Gölü çevresinde kulaklı orman baykuşlarına sık rastlıyoruz. Daha çok küçük memelilerle, tarla fareleriyle beslenirler. Habitatları bu bölgelerdir, yoğun olarak buralarda yaşarlar. Yırtıcı kuşlardır ancak insana zarar vermezler." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 5
  • 1
  • 0
  • 6
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English