Son Dakika Haberler

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

 

Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri  antialerjik yapıya sahip cilt tipleri ile ev yaşamlarına uygundur. Sevimli görünümleri ile birlikte koku yapmayan özellikleri ile çocuklu ailelerin bir numaralı köpek cinsleridir.

Aynı zamanda hassas yapıya sahip olan kişilerin tüy dökmeyen köpek cinsleri ile daha rahat bir bakım rutinleri geçirdiğini söylemek mümkündür. Bununla birlikte pratik ve eğlenceli bakım rutinleri ile bu cins köpeklere bakmak oldukça kolaydır.

Aşağıda en sık tercih edilen tüy dökmeyen 5 köpek cinsleri hakkında bilgi vardır. Bu bilgiler doğrultusunda kişi kendine uygun köpek cinsinin tercih edebilir.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier oldukça enerjik eğlenceli bir yapıya sahiptir. Sahibi ile olan ilişkisi oldukça kuvvetlidir. Zaman zaman sahibini kıskanıp ani hareketlerde bulunabilir. Bol bol yürüyüş yapmayı ve enerjik aktivitelerde bulunmayı oldukça sevdiğinden sahibinin onunla uzun yürüyüşlere çıkması onu oldukça mutlu eder.
Kendi eşyalarını paylaşabildikleri için evde var olan bir yer evcil hayvanlarla oldukça iyi anlaşır. Kıskançlık huyu olmadığından eve gelen yabancılarla ilgilenebilir. Fakat yeni tanıştığı kişilere karşı biraz temkinli yaklaşır.

Yorkshire Terrier Yavru Bakımı

Bu cins köpeğin yavru bakımı oldukça kolaydır. Yalnız dikkat edilmesi gereken göz ağız ve kulak bakımları ile birlikte ağız bakımı her gün düzenli olarak yapılması gerekir. Beslenme konusunda iki öğün orta boy Kuru mama ya da yaş mama yeterli olur. Tüy dökmemesi nedeniyle kürk bakımını haftada bir ya da iki kez yapmak uygun olur.
Veteriner kontrollerini aksatmadan bütün aşılarının düzenli şekilde yapıldığından emin olmak gerekir. Yapısal olarak güçlü bir bünyeye sahip olsa da zaman zaman çevresel etmenlerden kaynaklı sağlık problemleri yaşanılabilir.
Sıcak ve rahat ortamlarda uyumayı sevdiğinden sahibinin yatağını ya da en sevdiği koltuğa uzanıp rahat bir uyku çekmek isteyebilir.

2023 Yorkshire Terrier Yavrusu Fiyatları

Güncel olarak Yorkshire Terrier yavrusu fiyatı en düşük 3.500 TL’den başlayıp en yüksek 15.500 TL’ye kadar yükseldiği görülür. Bu fiyat aralığında eğitim durumu, yaş, cinsiyet, sağlık ve aşı takvimi gibi genel belirleyici unsurlar bulunur.

Shih Tzu

Shih tzu için kabarık uzun tüyleri ile sevimli yuvarlak suratı birleştiğinde ortaya sevimli bir görüntü çıkar demek mümkündür. İçin kısa bacakları ve toplu bir gövdeye sahiptir. Kısa bir buruna ve derin koyu göz rengine sahiptir. Bir o kadar yaramaz ve atik bir yapıya sahiptir.
Eğitimi diğer köpeklere nazaran çok daha kolay olduğu için zorlu komutlara kısa zamanda cevap verir. Yaramazlık yapmayı çok sevdiğinden evde var olan diğer evcil hayvanlara karşı biraz daha agresif davranışlar sergileyebilir. Bu konuda kendisine iyi bir eğitim vermek gerekir. Aksi takdirde sahibini kıskanan davranışlar sergileyerek ev kurallarına ulaşma konusunda zorluk yaşanılabilir.

Shih tzu Yavru Bakımı

Shiht zu bakımı oldukça kolaydır. Tüy dökmeyen yapısı sayesinde sahibine fazla enerji harcatmadan bakımını yaptırır. Gözlerinin mi dişlerinin düzenler aralıklarla temizlenmesi gerekir.
Shih tzu evde kalır mı diye merak edenlere maalesef çok uzun süre tek başına evde kalamayacağını söylemek gerekir. Enerjik ve yaramaz bir canlı olduğundan evde başına bir işin gelme ihtimali oldukça yüksektir.

2023 Shih tzu Yavrusu Fiyatları

Shiht zu yavrusunun ortalama olarak 6.000 TL ile 11.000 TL arasında değişen fiyat farklılıkları bulunur.

Maltese Terrier

Maltese Terrier diğer adı ile Malta köpeği enerjik ve hareketli yapısıyla diğer evcil hayvanlarla arasındaki uyum oldukça dikkat çekicidir. Küçük görülmesine rağmen oldukça güçlü yapıya sahiptir. Aynı güçlü yapı hastalıklara karşı korumak için görev alır.
Soğuğa karşı çok fazla ilgi duymadıklarından daha çok sıcak ortamları tercih ettiği görülür. Bu yüzden sahibinin her zaman oturmuş olduğu koltuk ya da yatak odasında bulunan en rahat puf gibi alternatiflerde uyumayı ve vakit geçirmeyi sever.

Maltese Terrier Yavru Bakımı

Malta köpeği yavrusu özenle bakılması gerekir. Cildi oldukça hassastır. Cildine uygun şampuan ve tarak tercih edilmesi gerekir. Tüy dökmedikleri doğru olmakla birlikte koku yapmayan bir yapıya sahiptir.
Düzenli olarak diş ve göz temizliğinin yapılması gerekir. Bir şeyleri kemirme istekleri oldukça fazla olduğundan diş temizliği için daha çok çiğneme kemiklerini ve oyuncakları kullanılabilir. Ortalama olarak günde 2 öğün besin onlar için idealdir. Aynı zamanda bol bol yürüyüşe çıkmak ve eğlenceli aktivitelerde bulunmak psikolojik açıdan kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.

2023 Maltese Terrier Yavrusu Fiyatları  

Malta köpeğinin yavrusunun ortalama fiyatı 6.000 TL’den başlar. En yüksek fiyat ise 21 bin TL’dir. Arada oluşan bu kadar büyük fark köpeğin genel sağlık durumu ile eğitim düzeyi ile ilişkilidir.

Toy Poodle

Toy Poodle sevimli enerjik ve eğlenceli bir tür köpektir. Sahibi ile aktivitede bulunmayı oldukça çok sever. Kendisine verilen ilginin tamamını karşı tarafa en iyi şekilde aktarır. Özellikle çocuklarla iyi vakit geçirir. Bebeklere ve kendinden küçük evcil hayvanlara karşı bir zaafı vardır.
Küçük zeytin gözleri kıvırcık tüyleri ile oldukça güzel görünür. Genel olarak kahverengi tonlarında kürk rengine sahiptir.

Toy Poodle Yavru Bakımı

Toy Poodle yavrusunun bakımı kolay ve zahmetsizdir. Antialerjik yapıya sahip olduğu için diğer köpeklere nazaran etrafta neredeyse hiç tüy bırakmadığı görülür. Tırnak diş göz ve kulak bakımları günlük bakım rutinlerine eklenmesi gerekir.
Bu bakım rutini haricinde haftalık olarak tüy tarama işlemi ve banyo rutini eklenmesi gerekir. Günlük olarak enerjisini atabilecek oyunlar oynayıp yeni şeyler keşfedip sahibi tarafından bazı basit komutlar ile ev kurallarına uyum sağlayabilir.

2023 Toy Poodle Yavrusu Fiyatları

Güncel olarak Toy Poodle yavrusunun fiyat ortalaması en düşük olacak şekilde 14.000 TL’dir. Yüksek fiyat ise 29.000 TL’dir.

Maltipoo

Maltipoo Maltese ve Toy Poodle ırklarının çaprazlanması ile ortaya çıkan melez köpek olup  ayrıca çok sevimli ve hareketli olduğunu söylemek gerekir. Sahibi ile vakit geçirmeyi çok sever. Çevresinde var olan renkli ve hareketli objelere karşı ilgi duyarak oyun isteğini karşılamaya çalışır. Yaramazlığı orta düzey olsa da zaman zaman sahibini biraz kızdırabilir.
Eğlenceli ve özellikle çocukların dikkatini çektiği görülür. Özellikle kendinden küçük evcil hayvanlara karşı ilgisi olup iletişim kurmaya çalışır. Çok zeki bir canlıdır. Zor komutlara karşı kısa sürede bir öğrenme süreci geçirir. Uzun yürüyüşlere nazaran kısa yürüyüşleri daha çok sever. Özellikle oyun parklarına karşı ilgili büyüktür.

Maltipoo Yavru Bakımı

Maltipoo bakımı bir o kadar kolay ve eğlencelidir. Yavru köpeğin eğlenceli hareketleri eşliğinde bütün bakım rutinleri oldukça iyi geçer. Örnek olarak haftalık banyoda köpeğin sakin hareketleri banyonun daha hızlı ve zahmetsiz bitmesine yardımcı olur. Ev kurallarına karşı yapılan eğitimlerde sahibi oyun ile öğretiyorsa süreç daha hızlı ilerler.
Zeki oldukları için yemek ve uyku zamanlarına uyum sağlarlar. Haftalık tüy tarama ve günlük diş temizliği işlemlerinden çok hoşlanır.

2023 Maltese Terrier Yavrusu Fiyatları

Maltese Terrier yavrusu güncel olarak en düşük 6.000 TL’den başlar. En yüksek fiyat olarak değerlendirildiğinde ise 18.000 TL’den başlar.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English