Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk İşçiler İçin Libya Çalışma Vizesi Başvuru İşlemleri

Türk İşçiler İçin Libya Çalışma Vizesi Başvuru İşlemleri
Libya Devleti'nde çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çalışma vizesi alması gerekmektedir. Çalışma vizesi başvurusu için başvuru sahibinin Libya'da bir işverenden geçerli bir iş teklifi almış olması gerekmektedir. 
Libya'ya çalışmak için gidecek kişilerin vize işlemleri hakkındaki bilinmesi gerekenleri VZM Grup kidemli danışmanı avukat Dilhan Akkaya'ya sorduk.
 

Libya Çalışma Vizesi Türkiye'de Nereden Alınır?

Libya çalışma vizesi başvuruları Libya İstanbul Başkonsolosluğu veya Libya Ankara Büyükelçiliği üzerinden yapılmalıdır. Libya çalışma vizesi başvurunuzu dış temsilciliğin çalışma saatleri içinde randevusuz yapabilirsiniz.
 

Libya İşçi Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalıdır?

Libya işçi vizesi için Libya'ya gitmeyi planladığınız seyahat tarihinden en az 1 veya 2 hafta önce başvuru yapmalısınız.
VZM Grup Türkiye’den libya’ya işçi götürecek inşaat firmalarına ve Libya’da çalışacak kişilere vize danışmanlık hizmeti veren akredite acaentedir.
 

Libya İşçi Vizesi Başvuru Süreci

Libya işçi vizesi başvuru süreci aşağıda verilmiştir.
  • Libya’daki işvereninizden davet mektubu veya Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vize onayı alın.
  • İşçi vizesi için başvuru formunu eksiksiz doldurun.
  • İşçi vizesi için talep edilen belgeleri hazırlayın.
  • Form ile evrakları dış temsilciliğe ibraz ederek vize ücretini ödeyin.
 

Libya İşçi Vizesi Davet Mektubu Nereden Alınır?

Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vize onayı almadan Libya işçi vizesi başvurusu yapılmamaktadır. Libya’daki işvereninizin sizin adınıza davet mektubu hazırlayarak Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne vize onayı için başvuru yapması gerekir. 
Libya vize onayı, işvereninizin Libya Çalışma Bakanlığı'na davet mektubu ile başvuru yapması ve bakanlığın başvuruyu Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne iletmesi ile de alınabilmektedir. Ayrıca Libya işçi vizesi davet mektubunun gerekli evraklarla birlikte dış temsilciliğe ibraz edilmesi ile vize onayı dış temsilcilik tarafından da alınabilmektedir.
 

Libya İşçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Libya işçi vizesi için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekir.
  • 6 ay daha geçerliliği bulunan ve herhangi bir zarar görmemiş pasaport
  • Eksiksiz doldurulmuş işçi vizesi başvuru formu
  • Güncel halinizi gösteren iki adet vesikalık fotoğraf
  • Yetkili makamlardan aldığınız veya e-devletten çıkarttığınız adli sicil kaydı
  • Libya’daki işvereninizin hazırladığı davet mektubu
  • Sağlık raporu
 

Libya İşçi Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Libya işçi vizesi başvuru ücreti 50 LYD’dir.
 

Libya İşçi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Libya işçi vizesi, dış temsilcilik tarafından başvuru teslim alındıktan sonra ortalama 1 hafta içinde sonuçlanır.
Yurt dışındaki Kardeşlik Büroları, Halk Büroları ve Başkonsolosluklar çalışma amaçlı vizelerde Pasaport, Vatandaşlık ve Yabancı İşleri Daire Başkanlığınca iznin kendilerine tebliğinden itibaren üç gün içinde Libya vizesi verir.
 

Libya Türk İşçi Vizesi Ne Kadar Süre İçin Verilir?

Libya Türk işçi vizesi süresi, yabancıların istihdamını düzenleyen mevzuata uygun olarak verilen çalışma izin belgesinde öngörülen süreye veya ilgili kanun ve yönetmeliklere göre akdedilen iş sözleşmesine göre verilir. Libya işçi vizesi, pasaportun geçerlilik süresini aşmamak kaydıyla, yenilenen yetkilendirme veya sözleşmede belirtilen süre kadar uzatılabilir.
 

İşçi Vizesi İle Libya'ya Giriş Yapıldıktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

İşçi vizesi ile Libya’ya giriş yaptıktan sonra vizenin düzenlendiği tarihten itibaren 1 ay içerisinde oturum izni için Pasaport ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekir.
Üç aydan kısa süreli Libya işçi vizesi için oturma izni başvurusu yapmanıza gerek yoktur.
 

Çalışmak İçin Libya'ya Gidecek Türk İşçilerin Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Çalışmak için Libya’ya gidecek Türk işçilerinin çalışma vizesi almaya dikkat etmesi gerekir. Çalışma vizesi almadan Libya’da çalışmak herhangi bir durumda işverene karşı yargı yoluna başvurmanıza engel olur ve işçi haklarından, sosyal güvenlik işlemlerinden, verilen ödemelerden yana kayıp yaşarsınız.
 

Vize Uzmanı Dilhan Akkaya Hakkında 

Dilhan Akkaya, 2019 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara barosuna kayıtlı Avukattır. Vizem.net için çalışma ve aile birleşimi konularında ve vize başvuruları alanında danışmanlık vermektedir



 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English