Son Dakika Haberler

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli törenle atıldı. Hemşehrilerinin karşısına sıklıkla yeni bir proje, yeni bir yatırım ya da bir açılışla çıkmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bugün sadece Turgutreis Evleri’nin temelini atmıyor aynı zamanda Meram’da büyük konut hamlesi başlatıyoruz” diye konuştu.

Turgutreis Evleri’nin Temeli Atıldı
Meram Belediyesi’nin, ilçenin imar sorununa neşter vurabilmek amacıyla öncülük ettiği Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Avcı, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Ülkü, Meram Belediye Meclisi üyeleri, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir ve vatandaşlar katıldı. 

Başkan Kavuş; “hemşehrilerimin karşısına hep güzel işlerle çıkmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum” 

Törende ilk olarak söz alan Aymanas Mahalle Muhtarı Ali Akten, Turgutreis Evlerine halkın büyük teveccüh gösterdiğini belirterek, bunun Meram’a olan sevgiyi ve Meram Belediyesi’ne olan güveni gösterdiğini ifade etti.

Konuşmasına, hemşehrilerinin karşısına hep böylesi güzel ve müjdeli gelişmelerle bir araya geliyor olmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirerek başlayan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Göreve başladığım günden bu yana beni en çok mutlu eden üç şey var; Meram’ı daha güzel, daha yaşanabilir ve daha modern kılacak yatırımların temelini atmak, ikincisi bu yatırımların açılışını yapmak, üçüncüsü de hemşehrilerimin bu yatırımları kullandığını görmek. Kelimeler, bu mutluluk ve gururu anlatmada kifayetsiz kalıyor” diye konuştu.

Meram Belediyesi olarak kentsel dönüşümü hızlandırmak adına imar çalışmaları konusunda özveriyle çalıştıklarını kaydeden Başkan Kavuş, belediyenin yürüttüğü 18. madde çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Birçok mahallede 18. madde çalışmalarının tamamlanmasına rağmen istenen hızda dönüşüm sağlanamadığına dikkat çeken Başkan Mustafa Kavuş, inşaat sektöründe yaşanan yavaşlamanın kendilerini kentsel dönüşümü hızlandırmaya ve özel sektörün önünü açmaya zorladığını kaydetti. 

Başkan Kavuş; “Tek derdimiz meram’ın hızlı değişim ve dönüşümü” 
Daha önce hayata geçirilen Aymanas, Aksinne ve Uluırmak Evleri kelimenin tam anlamıyla birer başarı hikayesi yazdığını belirten Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu başarı hikayesi Turgutreis Evleri’ne 32 binin üzerinde rekor başvuru sayısıyla yansıdı. Üç kooperatifte bir diğer başarımız da kullanılan malzemelerden işçilik kalitesine ve modern çizgisine kadar her yönüyle şehrin en güzel siteleri oldular, olmaya devam ediyorlar.

İşte Turgutreis Evleri’ne yapılan rekor başvurunun arka planında başarı hikayesinin katkısı büyüktür. Bugün attığımız bu temelle hem bu kooperatifimizin temelini atıyor hem de Meram’da Büyük Konut Hamlesini başlatıyoruz. Hemşehrilerimizin gösterdiği bu ilgi ve güven devam ettiği sürece dönüşüme katkı sağlamanın yanında konut açığının kapatılması ve özel sektörün önünün açılması adına yeni kooperatiflerin kurulmaya devam edeceğini söylemek istiyorum. Tek derdimiz Meram’ın değişim ve dönüşümünü hızlandırmaktır.”

Başkan Kavuş; “Kooperatiflere sıkı takibi sürdüreceğim” 
İçinde yer almasalar da belediye öncülüğünde kurulan her bir kooperatifi hemşehrilerinin birer emaneti olarak gördüğünü ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, bu nedenle kooperatifleri bizzat kendisinin yakından takip ettiğine vurgu yaptı. Diğer üç kooperatifte olduğu gibi Turgutreis Evleri için de yine aynı yerde olacağını ve takibi sürdüreceğini belirten Başkan Kavuş, “Belirli aralıklarla tüm kooperatifleri ziyaret ederek inşaat sürecini, ilerleyişini, yükselişini ve diğer tüm detayları yakından takip ettim, etmeye de devam edeceğim. Bu proje tüm özellikleriyle örnek bir proje olacak. Hak sahipleri evlerine oturmaya başladıklarında ‘iyiki böyle bir eve sahip olmuşum’ diyecekleri kadar güzel bir proje. Bir kooperatif mantığından çok, özel sektör yap-sat anlayışı ile çalışarak burada da hak sahiplerine evleri en kısa zamanda teslim edilmeye başlanacak inşallah. Allah, Turgutreis Konut Yapı Kooperatifi Evlerinin anahtarlarını da teslim etmeyi nasip etsin bizlere. Konyamıza ve Meramımıza hayırlı olsun. Hak sahiplerine de sağlıcakla ve mutlulukla oturmayı nasip etsin” diye konuştu.   

Başkan Hasan Kılca; “belediyeler olarak kaliteli ve yaşanabilir konutların önünü açıyoruz” 
Sözlerine, projenin temelinin hayırlı olması temennisiyle başlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da Büyükşehir ya da ilçe belediyelerinin açılışı ya da temel atma törenleriyle sıklıkla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine bu güzel proje için teşekkür eden Başkan Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu tür projeler iki açıdan önem arz ediyor. Birincisi kentsel dönüşüme katkı sunarak sabit gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapması. Diğeri de bölgeyi zenginleştirmesi ve kalkındırması.

Turgutreis Evleri de bir rekor kırarak bu faydaları ortaya koyacak. Meram Belediyesi’nin bu projesine 30 binden fazla başvuru sağlandı. Bu açıdan da onları tebrik ediyorum. Bizim üzerimize büyük görevler düştüğünün farkındayız. Meram Belediyesi yıllarca kaliteli ve yaşanabilir standartlarda konutlar üretti. Başkan Kavuş, bunun devam edeceğini açıkladı. Biz de Karatay Belediyesi olarak iki kooperatifin temelini attık, üçüncüsü yolda. Kentsel dönüşümü sağlayacak kaliteli ve yaşanabilir konutlar üretmeye devam edeceğiz. Turgutreis evleri Meram’a ve Konya’ya hayırlı olsun. Kazasız belasız tamamlanarak hak sahiplerinin bir an önce oturmalarını temenni ediyorum” 

Başkan Hasan Angı; “Meram dönüşüm noktasında güzel başarılara imza attı, atmaya da devam ediyor” 
Meram’da geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem felaketi için geçmiş olsun dilekleriyle sözlerine başlayan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, felaket haberi duyulur duyulmaz tüm yetkililerin bölgede olduğunu hatırlattı. Tüm belediye başkanlarının da yaraları sarmak için seferber olduğunu kaydeden Başkan Hasan Angı, “Eskiden afet olduğu yerde konut planları 30 yılda bitirilemezdi. Şimdi hangi afet olursa olsun devletimiz, hükümetimiz olay yerinde. Konutlar bir yılda teslim ediliyor. Ama muhalefetin derdi dertleri dindirmek, yaraları kapatmak değil. Azıcık yüzleri olsa bu milletin önüne çıkamazlar. Bu millet için canını verenlere hakaret edenler, milletin derdine merhem mi olacak?

Tek dertleri yarayı kanatmak. Bu ülkenin altına dinamit koyma alışkanlıkları var onların. Bizim de hizmet üretme alışkanlığımız, dertlere derman olma alışkanlığımız var. Deprem fekaletinde kimse merak etmesin, nasıl istiyorlarsa ona göre yapılanma olacak. Turgutreis Evleri de kazasız belasız bitirilip hak sahiplerine teslim edilecektir. Huzur içinde, aile müessesini güçlendirerek ve mahalle kültürünü geliştirerek yaşamalarını temenni ediyorum. Karatay ve Meram bu noktada güzel işlere imza attılar, atmaya da devam ediyorlar. Onların ürettikleri konutların içinde oturanların bol bol hayır duasını alıyorlar. Bu amaçla yükselecek olan Turgutreis Evleri de Meramımıza ve Konyamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Kaymakam Kayhan; “Meram Belediyesi’nin bu hamlesi takdire şayandır” 
İnsanların rahat ve huzur içinde yaşayabilecekleri alanlar oluşturulması ve aile yapısını güçlendirecek yuvaların kurulmasını sağlayacak böyle konutlar üretildiği için duyduğu memnuniyeti dile getiren Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, insanın içinde iyi bir yaşam süreceği bir yuvanın yapılmasına sebep olmanın dahi onur verici bir girişim olduğunu kaydetti. Konya ve Meram’da yaşanan mekânsal gelişimin sevindirici olduğunu belirten Kaymakam Kayhan, “İyi bir eş, iyi bir binek, iyi bir evde yaşamak en güzel nimetlerdir. Bunun ile ilgili Paygamber Efendimiz’in pek çok sözü ve tavsiyesi var. Meram Belediyemiz de özellikle kendi imkanlarıyla ve birikimleriyle bu imkana ulaşamayacaklar için gösterdiği gayret de takdire şayandır. Konutlarda sosyal alanların ihmal edilmemiş olması, kendi tarihsel değerlerimizi barındıran, mahremiyete dikkat edilmiş mekanları oluşturabilmek kadar önemli. Çünkü Konya bin yıllık tarihin yaşandığı bir başkenttir. Bunları göz önünde bulundurularak konut üretilmesi de alkışı hak ediyor. Belediyemizin bu yöndeki gayretlerini de görüyoruz. bu nedenle kendilerine başta Başkan Kavuş’a, ekibine ve bu işte emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. 

Milletvekili Ahmet sorgun; “Bizim derdimiz işimiz gücümüz hizmet, proje, yatırım. Peki ya diğerlerinin?” 
1965’ten bu yana bu mahallenin bir ferdi, bir evladı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, mahallenin gelişmesi adına önemli gayret sarfeden Büyükşehir ve Meram Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bu gelişime ve değişime paralel olarak değerlere, hasletlere sahip çıkılmasının ve komşuluk ilişkilerimizin korunması hususunda daha fazla gayret gösterilmesi gerekliliğine işaret eten Millevekili Ahmet Sorgun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Büyükşehir ve Meram Belediyelerimiz, Karaman Caddesinden Gazze Caddesine kadar açılacak yol ile dönüşüme yol açacak. Bu dönüşüm bizi biz yapan hasletlerimizi de devam ettirmeli. Komşuluk ilişkilerimizi korumamız gerekiyor. Bizler gerek belediyelerimizle gerekse hükümetimizle hizmetler üretmeye devam ediyoruz. Şu kış günlerinde bile temel atmadan açılışa koşturuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her geçen gün başka bir açılış ya da temel için milletimizin karşısında. Bizim işimiz gücümüz hizmet. Peki diğerleri ne yapıyor. Milletine hakaret ediyor, memleketin önü açılmasın diye Türkiye’yi yabancılara şikayet ediyor. Tıpkı yüzyıl öncesinde Abdülhamit’e yaptıkları gibi. Onlarda değişen hiçbir şey yok. Daha gelmeden milletin boğazını sıkıyorlar. Bir de maazallah iktidara gelseler neler yapacaklar. Ama biz üretmeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu hizmeti de ortaya koyan Meram Belediyemizi tebrik ediyor, Turgutreis Evleri’nin Meram’a ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli dualarla atıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 1
  • 14
  • 4
  • 0
  • 10
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (9)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MR
    mehmet recep
    97 gün önce

    iyi günler başkan kavuş diyorki 1 senede evleri teslim ediyoruz beyefendi biz uzaydan gelmedik 2015 ten beri ev bekliyoruz doğru konuşun insanlara yalan söylemeyin.yaptığınız evleri satıyorsunuz evini yıktığınız insanları en sona atıyorsunuz siz projeye başladığınızdan bu yana çoğu mülk sahibi rahmetli oldu onlarla öteki dünyada bu taraftada bizler hakkımızı helal etmiyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • TC
    Tayfun Ceylan...
    2 yıl önce

    Bu konuda Karatay belediyesini tebrik ediyorum.Meram yeni başladı.Selçuklu belediyesinden tık yok.Bu çalışmaların artarak devam etmesi dileğiyle...

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • M
    Mert
    2 yıl önce

    Hayırlı olsun.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • HACI
    2 yıl önce

    Karatay elmacı mahallesinede bi kıyak geçselerde bizimde bi dairemiz OLSADA kiradan kurtulsak

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • kaç para
    2 yıl önce

    1 milyon mu? alana hayırlı olsun.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • CG
    ÇOK GEÇ
    2 yıl önce

    KONYA KİMLİĞİNİ KAYBEDİYOR AMA KAÇINILMAZ

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • M
    MAĞDUR
    2 yıl önce

    TURGUT REİS EVLERİ GERÇEKTEN İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİLERE ÇIKSA... MİLLET BİRKAÇ DEFA BAŞVURUP SONRA . TİCARET UĞRUNA SATIYORLAR... İHTİYAÇ SAHİBİ OLANLAR YİNE MAĞDUR YİNE MAĞDUR

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    Konya şu köy veya kasaba görünümündne nezaman kurtulacak bilmiyorum. Ama bildiğim kesin olan birşey var ki, Konya'nın yarısı kentsel dönüşüme uğramalı, 20-30 hatta 40-50 katlı binalar yapılmalıdır. New York gibi gökdelenler, rezindanslar şehri olmalı. Enfazla kentsel dönüşüme uğraması gereken Karatay, sonra Meram sonra Selçuklu. Karatay'ın yarıdan fazlası kentsel dönüşüm gerektiriyor. Meram'ın yaklaşık yarısı gerektiriyor, Selçuklu'nun ise üçte biri gerektiriyor.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • U
    Ünal
    2 yıl önce

    abi ne turgut reis evlermiş! bir tane çivi çakılsa hemen haber yapılıyor. sanki Konya'da ilk defa yüksek katlı site inşa edilecek

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (4)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English