Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tunus'ta Uluslararası Barbekü Renkleri Festivali

Festivale aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 18 ülkeden aşçılar katılıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

TUNUS (AA) - Tunus'un sahil kentlerinden Nabil'de düzenlenen Uluslararası Barbekü Renkleri Festivali'ne Türk aşçılar da katıldı.


Tunus ile Fas aşçıları tarafından kurulan Altın Şahinler Aşçılık Derneği tarafından ikincisi bu yıl gerçekleştirilen festivalde, Türkiye, Cezayir, Irak, İspanya, Fransa, Meksika, Almanya, Suudi Arabistan, Güney Kore, İsveç ve İtalya'nın da olduğu 18 ülkeden 100'ün üzerinde aşçı ve dernek temsilcisi yer alıyor.


Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi temsilen böyle bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tunus'a yemek festivali kapsamında ikinci gelişim. Birçok ülkeden katılım sağlanan böyle bir festivale katılmaktan dolayı mutluyuz. Ekip olarak festivalde düzenlenecek yemek yarışmalarına da katılacağız.” dedi.


Yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden ekibin şefi Abdi Gündüz ise festivalde organizasyon başkan yardımcısı olarak görev aldığını belirterek, şunları kaydetti:


"Aynı zamanda yarışmaya katılan ekibimizin direktörlüğünü yürütüyorum. Festival süresince, dünya standartlarına uygun olarak hazırlanan yemekleri ve sunumları değerlendirme fırsatı bulacağız. Festivalin tamamlanmasının ardından, organizasyona katılan ekiplere ve aşçılara katılım sertifikası düzenleyeceğiz.”


- Bu yıl festivalin ikincisi düzenleniyor


Festival organizasyon başkanlığı yapan Tunuslu master şef Kays Allagi ise uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festivale katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.


Festivalin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini hatırlatan Allagi, şöyle devam etti:


“Korona tedbirlerinden dolayı, geçen yıl başlattığımız festivale katılım istediğimiz düzeyde gerçekleşmedi. Uluslararası olarak düzenlediğimiz festivale bu yıl 18 ülkeden katılımın sağlanması büyük bir onur. Hedefimiz ulusal ve uluslararası çapta yemek kültürlerinin tanıtımına katkıda bulunmak ve bunu kayıt altına almak. Ülke tanıtımına katkı sunan gastronomi festivalleri aynı zamanda turizm sektörünün de gelişmesini sağlıyor.”


Pazartesi günü başlayan ve 29 Eylül'e kadar devam edecek festival kapsamında yemek yarışmaları, ülkelerin özel yemeklerinin sunumu ve yemek kursları gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English