Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Toplantı Sektörü ve Simultane Çeviri Ücretleri 2024’te Ne Durumda?

Toplantı Sektörü ve Simultane Çeviri Ücretleri 2024’te Ne Durumda?

 

 

Simultane çeviri ücretleri açısından da önem taşıtan fiziksel etkinlikler 2024 yılının, ticari toplantılar sektöründe planlanması muhtemel küçük ve büyük örneklerdeki artışla birlikte daha derin etkileşimlerin ve kazançlı alışverişlerin yaşanmasını sağlayacak.

 

Hem katılımcılar hem de planlayıcılar bir araya gelmeyi, sosyalleşmeyi ve seyahat etmeyi planlarken enflasyonla bağlantılı zorlukların toplantı sektöründeki etkinlikleri azaltması muhtemel görünmüyor. Sanal ve hibrit etkinlikler, erişimi artırma ve etkinlik yatırım getirisini yükseltme avantajlarıyla tam potansiyellerini kullanmaya devam edecek.

 

İşte önümüzdeki yıllarda toplantı ve etkinlik sektörünün geleceğini şekillendirecek zorluklara, reaksiyonlara ve sonuçlara kısa bir bakış.

 

2024'te simultane çeviri ücretleri ve etkinlik sektöründeki temel trendler

Dünya genelindeki parasal genişleme sinyallerinin sonuna gelindiğine işaret edilse de simultane çeviri ücretleri ve diğer teknik kalemlerde maliyetlerin artmaya devam etmesi bekleniyor. Asya için 2023 Cvent Planner Sourcing Raporu'na göre, etkinlik planlamacılarının yüzde 80'i 2024 yılında maliyetlerin artmasını bekliyor. Benzer bölgesel raporlarda bu rakamlar Avustralya için yüzde 88, MEA (Orta Doğu ve Afrika) için yüzde 85 ve Hindistan için yüzde 80 olarak belirtiliyor. Planlamacılar bu sıkı bütçe hedeflerine ulaşmak için yeni yollar buluyor. Etkinliklerinin değerini ve deneyim getirisini artırmak için destinasyonlar ve oteller gibi çeşitli ortaklara bakıyorlar.

 

Uzaktan çalışma ve toplantı sektörü

2024 yılında hibrit çalışma sadece ev ve ofis arasında zaman bölmek anlamına gelmeyecek. İnsanlar artık sahilden, şehir balkonlarından ve dağ evlerinden çalışarak otellerin hibrit çalışma ihtiyaçlarını karşılamaları için yeni gelir fırsatları yaratıyor. American Express Global Business Travel ve CULTIQUE, seyahat edenlerin yüzde 61'inin kişisel ve iş seyahatlerinin bir karışımını destekleyen ve uzun süreli konaklamalara ve aile üyelerinin veya önemli diğer kişilerin katılmasına izin veren bir politika istediklerini söyledi.

 

Çevresel sürdürülebilirlik, toplantı ve etkinliklerin planlanması ve yürütülmesinde çok önemliyken sürdürülebilir mekanlar, planlayıcıları daha iyi çekecek ve çevresel etkilerini azaltmak isteyen şirketlerden daha fazla iş kazanacak gibi görünüyor. Expedia Sürdürülebilir Seyahat Çalışmasına göre, tüketicilerin yüzde 90'ı şu anda sürdürülebilir seyahat seçenekleri arıyor. Oteller ve mekânlar için odaklanılması gereken alanlar arasında enerji verimliliği, su tasarrufu, atık azaltma ve etik olarak tedarik ve satın alma düşünülüyor. Simultane çeviri hizmeti de bu anlamda maaliyeti bakımından irdelenen alanlardan biri oluyor.

Yapay Zekâ Gelişiyor

Yapay zekâ geliştikçe, şirketler daha iyi müşteri hizmetleri sunmak ve alıcının ihtiyaçlarını karşılayan daha derin bir özelleştirme sağlamak için yapay zekadan yararlanıyor. Tahmine dayalı modelleme analizi yetenekleriyle yapay zekâ, gelecekteki talebi tahmin etmeye de yardımcı olarak mekanların planlayıcı ve misafir deneyimini iyileştirmesine, daha fazla iş kazanmasına ve geliri artırmasına olanak tanıyabilir. Personel sıkıntısı da bu ek destek fonksiyonlarıyla düzeliyor, ancak değişen işgücü ve artan talep, otel ve mekanlar üzerinde planlama ilişkilerini yeniden inşa etme baskısı yaratıyor. Açık iletişim ve daha fazla şeffaflık genellikle artan ve tekrarlanan rezervasyonlarla sonuçlandığından, mekanlar bu bağlantıları kurma ve güçlendirme konusunda proaktif olmalı.

 

Bilgili otelciler ve etkinlik profesyonelleri daha etkili ve üretken olmak için teknolojiyi kullanacaktır. Doğru teknoloji, anlamlı ilişkiler kurmak için daha fazla zaman kazandırır ve taraflar arasındaki karışıklıkları giderir. Etkinlik planlayıcıları, akıllı kararlar vermelerine yardımcı olması için oda diyagramları ve sürükleyici kat planları gibi görsel ve etkileşimli içerikler beklemektedir. Bu nedenle sanal ve artırılmış gerçeklik, çevrimiçi otel profillerinde standart uygulamalar haline geliyor.

 

Tercüman için çok önceden, tercihen etkinlikten bir ay kadar önce, opsiyon veya teyit almak faydalı olacaktır. En iyi profesyonelleri bulmanızı garanti edecek bu hamle eksik kalır ve ayarlama son dakikaya kalırsa, çoğu uzmanın dolu olduğunu görebilirsiniz. Bu durum, özellikle dar bir konuda uzmanlaşmış bir tercümana ihtiyacınız varsa önemlidir. Elbette son dakikada birini bulmak imkânsız değildir, ancak bir etkinlik düzenlemenin stres düzeyini artıracağı kesindir. Toplantı sektöründe uzun yıllardır hizmet gösteren bir firma ile çeviri planlaması yapmak için siz de Lingopia ile iletişime geçebilirsiniz.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English