Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sıra Dışı Bir Tatil İsteyenlere Kaçırılmayacak Bali Turu Fırsatı!

Sıra Dışı Bir Tatil İsteyenlere Kaçırılmayacak Bali Turu Fırsatı!

Sıra Dışı Bir Tatil İsteyenlere Kaçırılmayacak Bali Turu Fırsatı!

Endonezya’ya bağlı bir ada olan Bali, dünyanın en turistik yerlerinden biri konumunda. Başkenti Denpasar olan Bali, özellikle dünyanın farklı bölgelerini keşfetmek isteyenler için mükemmel bir alternatif. İster bireysel, ister ailecek yapılacak olan tatiller için hem ekonomik bir seçenek olan Bali, son zamanlarda balayı çiftlerinin de gözdesi. Yoğun tempolu iş hayatınızda azalan enerjinizi yeniden toplamak isterseniz Bali gezisi tam da size göre! Bali turuna katılarak gerçekleştirebileceğiniz detayları sizlerle paylaşacağız. Çayınızı hazırlayın, keyifli bir yazı sizleri bekliyor olacak. Bu arada yurt dışı gezileri için mutlaka http://www.ytur.net gibi güvenilir firmaların sunduğu tur olanaklarına göz gezdirin! Belki kaçırılmayacak bir fırsat yakalayıp tatilinizi çok daha ekonomik hale getirebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım…


1.   Bali’de Egzotik Bir Tatile Hazır Olun!
Bali turları sırasında hayal edemeyeceğiniz şekilde yeniliklere tanıklık edeceksiniz. Yenilik dediysek öyle teknoloji gibi düşünmeyin. Bali, bambaşka kültüre, bambaşka atmosfere ve doğaya sahip bir ada. Geçmişinin çok eski dönemlere uzandığı bilinen Bali’nin batı medeniyetleri tarafından keşfedilmesi 1800’lü yıllara dayanmakta. Son yıllarda ise Bali, özellikle Avrupalı gezginlerin odak noktasında. Bunun altında ise muhteşem doğası ve keşfedilmeye değer kültürel özellikleri yatıyor. Adeta masalsı bir gezi deneyimi sunan Bali’de yemyeşil ağaçların arasında doyasıya gezecek ve hayatınız boyunca unutamayacağınız anılar biriktireceksiniz.


2.   Bali’yi Gezerken Bunlara Dikkat Edin! 
Bali, kültürel anlamda birçok konuda farklılıklara sahip. Mesela adayı gezerken herhangi bir şeyi gösterirken işaret parmağınızı oraya doğrultmanız yanlış karşılanabilir. O yüzden bu tip durumlarda sözlü olarak ifade etmeyi veya farklı bir parmağınızı kullanmayı deneyebilirsiniz. Olur da yerel halktan biri sizi evinize davet ederse girişte mutlaka ayakkabılarınızı çıkartın. Öte yandan tapınakları ziyaret ederken özellikle bayanların örtünmesi istenebiliyor. Bu tip durumlarda anlayış gösterirseniz, hem farklı kültürleri daha yakından tanımış olur hem de bu eşsiz deneyimleri bire bir yaşama şansı bulmuş olursunuz.


3.   Bali’nin Berrak Denizinde Sörf Yapmadan Dönmeyin!
Sörf tutkunları için Bali adeta saklı bir cennet gibi. Bu yüzden Bali tatil turu kapsamında adayı turlarken canınızın hiç sıkılmayacağından emin olun. Çünkü Bali’de yok yok! 1970’li yıllardan itibaren dünyanın en popüler sörf noktalarından biri olan Bali’de bu eşsiz deneyimi yaşayabilirsiniz. Bali’nin hemen hemen her sahilinde sörf eğitim okulları mevcut. Bu okullarda aynı zamanda ekipman kiralaması da yapabiliyorsunuz. Eğer pazarlık konusunda iyiyseniz daha düşük ücretten kiralama yapabilirsiniz.


4.   Bali’nin Altını Üstüne Getirin!
Bali, yüzölçümü bakımından küçük olsa da gezilecek yer açısından oldukça zengin seçenekler sunuyor. Hele hiç görmediğiniz bir yer söz konusu olduğunda kafanızı nereye çevirirseniz çevirin bambaşka bir deneyimle karşılaşıyorsunuz Bali’de. Bali’nin merkezi Denpasar olsa da burada turistik açıdan çok kayda değer bir şey olduğu söylenemez. Bu yüzden hiç vakit kaybetmeden Kuta’ya geçebilirsiniz. Kuta, Bali’nin en popüler yerlerinden. Alışverişinden gece hayatına, sörfünden restoranına kadar pek çok şey var burada. Kuta’dan sonra ise Legian’e geçebilirsiniz. Nispeten daha alımlı bir yer olan Legian’da bir süre vakit geçirdikten sonra hemen Seminyak’a doğru yol almalısınız. Lüks olmasının yanı sıra sakinliğiyle ünlü olan Seminyak’ta ruhunuza hitap eden pek çok manzara keşfedebilirsiniz.

·        Ubud: Sahile kıyısı olmasa da Bali’nin en güzel yerlerinden biri. Pek çok şirin lokantanın bulunduğu Ubud’da bol bol yürüyüşe çıkabilirsiniz.
·        Lovina: Bali’ye geldiğinizde buraya mutlaka uğrayın. Sırf siyah kumlu plajlarından ötürü bile görmeye değer bir yer.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English