Son Dakika Haberler

SEO’nun Dijital Pazarlamadaki Yeri

 

 

 

Hayatımızın hemen her alanında dijital pazarlamanın önemini hissedebiliriz. Yalnızca oturduğunuz yerden internet web siteleri veya mobil uygulamaları kullanarak ürün veya hizmet satın alabilirsiniz. Kullanıcılar internet üzerinden gerçekleştirdikleri işlemlerde genellikle güvenilir veya tarayıcılarda ilk sıralarda yer alan web sitelerini tercih etmektedir. Ürün veya hizmet satışında bulunan web sitesi sahipleri ise iyi sıralamalarda yer almanın ve potansiyel müşterilerine daha hızlı ulaşmanın yollarını arıyor. Hiç şüphesiz bu amaçlara yönelik gerçekleştirilen çalışmaların başında SEO hizmeti gelmektedir. Web sitenizi arama motoruna göre optimize eden SEO çalışmaları sitenizin performansını arttırarak marka bilinirliğinizi ön plana çıkarıyor.

 

SEO’nun dijital pazarlamadaki yeri son derece önemlidir çünkü SEO çalışmaları sayesinde web sitenize kalıcı performanslar kazandırarak müşterilerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz. İnternet çağında yaşadığımız şu dönemde satış yaparak para kazanmak isteyen her web site sahibi SEO çalışmalarını ön planda tutmaktadır. Bu hizmet yalnızca müşterilerinize ulaşmanızı kolaylaştırmakla kalmayıp aynı zamanda web sitenizin performansını da kalıcı şekilde etkilemektedir. Belirli sorgularda yüksek sıralamalar almak, web sitenizin mobil uyumlu hale getirilmesi ve potansiyel rakiplerinizin bir adım önüne geçmek gibi konularda SEO hizmetinin etkilerini görebilirsiniz. Profesyonel arama motoru optimizasyonu danışmanlığı sayesinde sitenizdeki ziyaretçi sayısını arttırabilir buna bağlı olarak da dijital pazarlama işlemlerini daha rahat şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

SEO Nedir?

Arama motoru optimizasyonu olarak bilinen SEO, web sitelerinizi Google, Yahoo ve Opera gibi tarayıcılar başta olmak üzere birçok tarayıcıda kalıcı şekilde ön plana çıkarma çalışmalarıdır. Her ne kadar basit bir kavram gibi gözükse de çeşitli stratejilere ve faktörlere bağlı olan SEO, profesyonel bir web sitesi oluşturmada sizlerin en büyük destekçisidir. Müşterilerinize sunduğunuz ürün veya hizmetler bütününün en uygun şekilde markalaşması adına profesyonel SEO hizmeti almanız da son derece mühimdir.

 

SEO çalışmalarının bir strateji ve disiplin bütünü olduğunu söyleyebiliriz. Web sitenizin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu ihtiyaçlara uygun aksiyonlar alınması halinde kısa sürede kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Marka bilinirliğinizi arttırmanız ve müşterilerinize daha rahat bir şekilde ulaşmanız için profesyonel SEO hizmeti başta olmak üzere internet kanallarını en aktif şekilde kullanmanız gerekmektedir. Dijital pazarlamanın diğer dalları ile bağlantılı olan SEO, diğer çalışma yöntemlerinin aksine sizlere kalıcı ve başarı odaklı bir dönüt sunuyor.

SEO’nun Markalar İçin Önemine Genel Bir Bakış

SEO hizmeti sayesinde markalar dijital ortamda bilinirliklerini arttırarak müşterilerine daha kolay biçimde ulaşabiliyor. Rakiplerinizden bir adım öne geçerek daha kalıcı web sitesi performansları elde etmeniz açısından düzenli, profesyonel ve disiplinli bir SEO süreci son derece önemlidir. Gelişen teknoloji ile birlikte her ürün ve hizmetin internet üzerinden tüketicilere sunulduğunu biliyoruz. Her gün yeni bir marka, ürün veya hizmet pazarlamak istediği dijital ortamda, SEO çalışmaları ile büyük bir avantaj elde edebilirsiniz.

 

Markanızın yalnızca reklamlar ile değil kalıcı şekilde Google, Yahoo, Opera ve benzeri tarayıcılarda performans göstermesi SEO çalışmaları sayesinde mümkün olmaktadır. Dijital pazarlama’nın her geçen gün gelişmesi ve markaların kendini öne çıkarmasının artması SEO’nun markalar için önemini daha da arttırmaktadır. Yeni oluşturulan veya kurumsal bir kimlik haline gelerek müşterilerine hızlı şekilde ulaşmak isteyen her markanın SEO çalışmalarının disiplininden yararlanması gerekiyor.

Dijital Pazarlama Stratejisinde SEO

Dijital pazarlama stratejisinde SEO hem kurumsal hem de kişisel markalar için önemli bir yere sahiptir. İnternette her gün milyonlarca kişinin ürün veya hizmet satın alması dijital pazarlama sektöründeki rekabeti ciddi oranda arttırmaktadır. Bu rekabet içerisinde kalabilmek ve rakiplerinizden bir adım öne çıkabilmek için ise etkili ve kalıcı çözümlere ihtiyacınız bulunmaktadır. SEO dijital pazarlama alanında web sitenizin müşterilerinize daha rahat şekilde ulaşmanızı sağlayan en etkili çalışmalardan biridir.

 

İnternet ortamında aynı ürün ve hizmeti yüzlerce markanın sunduğunu görmemiz mümkündür. Bu markalar arasından seçim yapan müşteriler birçok faktöre dikkat etmektedir. Fakat bu faktörlerin en önemlisi hiç şüphesiz web sitenizin kalıcı şekilde göz önünde bulunarak potansiyel müşterilerinize ulaşmasıdır. SEO çalışmaları markanızın bilinirliğini arttırırken web sitenizin mobil uyumlu olmasını, kalıcı olarak tarayıcılarda üst sıralarda yer almasını ve potansiyel müşterilerinize daha rahat şekilde erişmenizi sağlamaktadır. Bu nedenle de Dijital pazarlamada oldukça özel bir yere sahiptir.

SEO’ya Nereden Başlamalıyız?

Bir web sitesine sahip olan veya SEO çalışmaları ile potansiyel müşterilerine hizmet vermek isteyen her kişi SEO’ya nereden başlamalıyız sorusunu sormaktadır. SEO basit tabirle müşterilerinizin veya kullanıcılarınızın, web sitenize daha kolay biçimde ulaşmasını sağlayan çalışmalar bütünüdür. Geniş bir sürece sahip olan SEO’ya başlamanız gereken ilk yer ise hiç kuşkusuz web sitenizi yakından tanımaktır. Bir web sitesinin mevcut durumu hakkında araştırma yapmadan aksiyon almaya başlayan her SEO uzmanı bir süre sonra kendini başladığı yerde bulmaktadır. Tam olarak bu nedenle SEO çalışmalarına başlamadan önce sitenizin ne durumda ve nelere ihtiyacı olduğunu iyi bir şekilde belirlemelisiniz.

 

Web sitenizin ihtiyaçlarını belirledikten sonra bu ihtiyaçları bir sürece yayarak SEO stratejisi oluşturabilirsiniz. Bu stratejiye bağlı kalarak düzenli ve sıkı bir çalışma yapılması halinde web sitesinde kalıcı performans elde etmeniz de mümkündür. Profesyonel SEO hizmeti almanız halinde web siteniz üzerindeki etkin süreci daha net bir biçimde görüntüleyebilirsiniz. SEO sürecinde ilk olarak sitenizin teknik kontrolleri tamamlanmaktadır. Web sitenizin hızı, mobil uyumluluğu, site haritanızın oluşturulması ve canonical URL denetimi gibi teknik kontroller tamamlandıktan sonra sitenize ait bir SEO planı oluşturulmaktadır.

SEO planı içerisindeki en önemli faktör sunduğunuz ürün veya hizmete uygun olarak içeriklerin oluşturulmasıdır. Bu içeriklerin oluşturulması noktasında daha fazla trafik yoğunluğunun olduğu anahtar kelimeler tercih edilerek potansiyel sıralamalar gözedilmektedir. Belirli bir site içi hiyarerşiye göre oluşturulan içeriklerin link inşası ve marka tanıtımı ile desteklenmesi de SEO sürecinin son basamaklarından biridir. Hem site içi hem de site dışı SEO çalışmalarının yapılması web sitenizin daha net bir performans göstererek kalıcı sıralamalar elde etmesine destek olmaktadır.

SEO Neden Gereklidir?

Cevap verilmesi gereken önemli sorulardan biri de SEO neden gereklidir sorusudur. SEO hizmetinin bir web sitesine kazandırdığı en önemli avantaj organik trafik performansıdır. Bunun anlamı sitenizin kalıcı olarak iyi sıralamalarda doğal kullanıcılar tarafından ziyaret edilmesidir. Sosyal medyadan veya diğer internet kanallarından aldığınız reklamlarla da sitenize gelen trafiği arttırabilirsiniz. Fakat bu işlem hem geçici hem de SEO hizmetine göre maliyeti daha yüksek bir işlemdir. Bunun yerine profesyonel ve stratejik bir SEO hizmeti almanız web sitenizin kalıcı olarak trafik almasına ve marka bilinirliğinizin artmasına yardımcı olacaktır.

Bunun yanında internet ortamındaki müşteriler ürün veya hizmet satın alma noktasında genellikle reklamları değil iyi sıralamalarda bulunan siteleri tercih etmektedir. Web sitenizin arama motorlarında kalıcı şekilde üst sıralarda yer almasını ve potansiyel müşterilerinize ulaşmayı hedefliyorsanız hedefinizi gerçekleştirmek adına iyi bir SEO hizmeti almanız gerektiğini söyleyebiliriz. Bu noktada devreye giren Yoo Digital, sizlere projelerinizi sıfırdan inşa etmeniz, markanızın bilinirliğini arttırmanız ve potansiyel müşterilerinizi belirleyerek ürününüzü veya hizmetinizi kolay şekilde pazarlamanız konusunda profesyonel bir hizmet vermektedir.

 

Daha fazla bilgi için; https://yoodigital.co/tr/seo/


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English