Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sel felaketinin üzerinden 4 ay geçen Bozkurt'ta yaralar sarılıyor

Sel felaketinin üzerinden 4 ay geçen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Sel felaketinin üzerinden 4 ay geçen Bozkurt’ta yaralar sarılıyor
İlçede 11 Ağustos'ta şiddetli yağışların ardından yaşanan selde, can kayıplarının yanı sıra büyük çapta hasar oluştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koordinesinde bakanlıklara ait birimler, temizlik çalışmalarının ardından kenti yeniden imar etmek için çaba gösteriyor.

Kamu ve özel sektöre ait 10 bine yakın personel ve 2 bin 207 iş makinesi Kastamonu'da görevlendirilirken, Jandarma, Orman Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi ve gönüllülerden oluşan toplam 3 bin 190 personel, 225 araçla temizlik çalışmalarına katıldı.

Bozkurt'taki selzedelere eşya zararları için 34 milyon 833 bin lira destek sağlandı.
Çalışmalarda gelinen noktayla ilgili AA muhabirine değerlendirme yapan Kaymakam Murat Atıcı, selin ilk anından itibaren başlatılan arama kurtarma ve temizlik çalışmalarının akabinde geçici iş yerleri ve konteyner yaşam alanlarıyla ilçede hayatın normale döndürüldüğünü söyledi.

TOKİ, DSİ, İller Bankası, belediye, İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bütün ihalelerini tamamladığını aktaran Atıcı, "Çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İnşallah 6-7 ay içinde inşaatlarımız yüzde 90 bitmiş olacak. Karadeniz'in en güzel ilçesini yeniden inşa ediyoruz. İlçemizde doğal gaz çalışmaları da devam ediyor." bilgisini verdi.
- "TOKi tarafından 477 konutun ihalesi yapıldı"
Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık ise sel felaketinin ardından kamu kurumlarının bölgede önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

Yanık, "Devletimiz yaraları sarma noktasında hızlı bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Selin hemen ertesi gününden itibaren bakanlarımız nezdinde hemen sahaya inildi, bütün planlamalar yapıldı. Bu planlara uygun olarak ihaleler gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

TOKi tarafından 477 konutun ihalesinin yapıldığına işaret eden Yanık, şöyle devam etti: "Diğer konutlar için de ihale süreci devam ediyor. Kamulaştırma kararlarının ardından TOKİ çalışmaları başlayacak. Devletimizin söz verdiği gibi konutlar bir sene içinde tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilecek. Sanayi sitemizde çalışmalar devam ediyor. Bakanlığımız tarafından söz verildiği üzere 150 gün içinde tamamlanıp esnafımız, yeni modern dükkanlarında çalışmalarına başlayacak."

- "Özlediğimiz Bozkurt"
Yanık, ilçenin kanalizasyon, içme suyu ve yağmurlamayı kapsayan altyapısının yenilendiğini, elektrik şebekesinin yer altına alındığını, doğal gaz için de yakın zamanda hat döşeme işlemine başlanacağını bildirdi.
Vatandaşların endişe etmemesi gerektiğini vurgulayan Yanık, "Altyapı bittikten sonra üstyapı çalışmalarına geçilerek ilçemiz bir yıl gibi kısa sürede eski güzel günlerine dönecek. Vatandaşlarımız endişe etmesin. Bazı işler yavaş gidiyor gibi görünebilir ama yapılması gereken tüm çalışmalar hassas şekilde yapılmakta. Eski özlediğimiz Bozkurt'a tekrar kavuşacağız." dedi.

İlçe esnafından Zafer Çelenli, 3 yıldır ilçede kırtasiyecilik yaptığını, dükkanının selde 3-4 metre yükselen suyun altında kaldığını aktardı.
Yaralarının sarıldığını anlatan Çelenli, "Zararımızın büyük çoğunluğu karşılandı. Dükkanımızın temizliği yapılıp eski haline döndürüldü. Dükkanımız yıkık bir vaziyetten kullanabileceğimiz bir hale getirilip bize teslim edildi. Biz de dükkanımızı açarak hizmete soktuk." diye konuştu.
Bölgedeki bir iş yerinde çalışan Nuray Yıldırım ise dükkanlarının kısa sürede yeniden yapıldığını ve çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M.Ali
    2 yıl önce

    Merhaba KONYA BOZKIR ımizda geçmişte oldugu gibi ayni felaketi yaşayabilir. Restorasyon adiyala Bozkır çayında ki tarihi köprü gelecekte ki sel felaketinde Bozkira bedel ödetmeyi bekliyor Su nun geçişini zorlaştiracak olan köprü Bozkirda taşkinlara sebep olabilir. Bu gerçegi bugün göremeyiz ama bu köprü ve benzeri riskler düzeltilmezse ALLAH korusun ikinci BOZKIR faciasi kaçinilmaz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English