Son Dakika Haberler

Şaşılık Tedavisi Var Mı?
Şaşılık, kişilerde bazı sebeplerle ilerleyen dönemlerde meydana gelebildiği gibi doğumsal birtakım nedenlerden dolayı da göz kayması adı verilen göz sorunu ortaya çıkabilmektedir.
Şaşılık problemi her yaş grubunda hastanın kendi öznelinde farklı tedavi yöntemleriyle tedavi edilebilir. Yetişkinlerde göz kayması tedavisi ve çocuklardaki tedavi yaklaşımı oldukça farklıdır.

Göz Kayması Nedir?

Göz kayması olan kişi her iki gözünün paralelliğini yitirerek, farklı yerlere bakıyormuş gibi görünür. Göz içerisinde altı tane göz dışı kas vardır. Bu kasların birinde ya da daha fazlasında görülen kuvvet düşüklüğü ya da bunun tam tersi şaşılığa sebebiyet verir.
Her iki gözde olabileceği gibi tek gözde de meydana gelerek, farklı yönlere doğru kayma yapabilir.
 
Şaşılık tedavisi var mı diye hastalarımız bizlere başvurduğu takdirde, gerekli araştırmalar ve değerlendirmeler yapılarak, bu sorunu tedavi etmekteyiz. Meydana gelen göz kayması problemlerini en uygun seçenekle tedavi etmekteyiz.

Göz Kaymasına Ne Sebep Olur?

Göz kayması sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte sinir felçleri, göz tembelliği, geçirilen ateşli havale, görme bozuklukları ve görme kaybı göz kaymasına sebep olabilmektedir. Bazı durumlarda, şaşılık doğumdan itibaren mevcuttur.

Göz Kayması Tedavisi Nasıl Yapılır?

Özellikle de küçük yaş grubunda meydana gelen şaşılık probleminde ilerleyen- zamanlarda görülebilecek olası görme kaybı ya da göz tembelliği oluşmaması amacı ile bu konu üzerinde hassasiyetle durulmasını tavsiye ediyoruz.
 
Bebeklerde şaşılık tedavisinde ilk önce detaylı muayeneyle şaşılığın durumu belirlenmektedir. Bu aşamadan sonra şaşılığın durumuna göre bebeklerde gözlük ve kapama tedavisi uygulanabilmektedir. Gözlük ve kapama tedavisiyle kayma kontrol altına alınamıyorsa cerrahi müdahale gündeme gelmektedir.
 
Bazı durumlarda sadece gözlük kullanarak şaşılığın önüne geçilebildiği gibi bazen de şaşılık ameliyatı ya da nörotoksin gibi alternatifleri uyguluyoruz. Doğumsal şaşılıkların tedavisinde genel olarak şaşılık ameliyatı uygulanmaktadır.
 
Felç hastalığına bağlı olarak meydana gelen şaşılıklarda, zamanında bunun için ameliyat olmuş ancak tam olarak iyileşmemiş kişilerde ya da guatr hastalığı olan kişilerin gözünde meydana gelen kişiler için nörotoksin yöntemini kullanarak, tedavi edebiliyoruz.
 
Şaşılık tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English