Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanal POS Nedir? | Vepara Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS Nedir? | Vepara Sanal POS Nasıl Alınır?

 
E-ticarete olan ilginin artmasıyla birlikte en uygun online ödeme alma yöntemlerini araştıran işletmeler Sanal POS nedir, Sanal POS komisyon oranları nelerdir diye merak ediyor. Sanal POS; internet üzerinden kredi/banka kartları ile ödeme alma işlemini gerçekleştirebilmeyi sağlayan web tabanlı bir ödeme yöntemidir. Peki, sanal POS ne işe yarar?
Türkiye’de artan e-ticaret hacmi ile birlikte tüketicilerin harcama alışkanları da değişim gösterdi. Bundan yıllar öncesinde internetten ödeme alma sistemlerine endişe ile bakılırken, şimdilerde kullanıcılar bir ürün/hizmet satın almak için zaman harcamak istemiyorlar.
Online ödemenin kolaylığı, hızı ve müşteri yorumları ile ürünü detaylı olarak araştırabilme imkanı sayesinde internetten alışverişe olan ilgi de hız kesmeden devam ediyor.
Örneğin, Türkiye’de müşterilerin ödeme yöntemi tercihleri incelendiğinde en yüksek talebi %57 ile kredi kartıyla ödeme, %12 ile banka transferi ve hemen ardından ise %10 oranında banka kartı ile ödeme takip etmektedir.
İstatistiklere de bakıldığında, çeşitli ödeme sistemlerini bünyesinde bulundurmayan işletmelerin potansiyel müşteri kitlesine ulaşmakta ve müşteri hacmini genişletmekte rakiplerinden geride kaldığı görülüyor.
O halde, online ödeme almak için müşteri tercihlerini dikkate alan işletmelerin aklındaki ilk soruyu açıklığa kavuşturalım; Sanal POS nedir?

Sanal POS Nedir?

Sanal POS, online ödeme işlemlerinin gerçekleştirildiği elektronik bir ödeme alma sistemidir. Vepara Sanal POS ise en uygun komisyon oranları ve ücretsiz sanal POS entegrasyonu ile işletmeler için sunulmuş en avantajlı çözümlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
E-ticaret sitelerinde sıkça karşımıza çıkan bu ödeme sistemi, Vepara’nın gelişmiş ve güvenilir altyapısı sayesinde kullanıcının kredi kartı bilgilerini güvenli bir şekilde işler ve ödemenin gerçekleşmesini sağlar.


Sanal POS, fiziksel POS cihazlarının online versiyonu olarak düşünülebilir. Özellikle online alışverişin yaygınlaşmasıyla birlikte önemi artan online POS hizmeti, bankalar ve ödeme kuruluşları tarafından sunulmaktadır.

Peki, sanal POS ile nasıl ödeme alınır?
Müşteriler, e-ticaret sitenizden ürün veya hizmet satın alırken sanal POS aracılığıyla kredi kartı bilgilerini girerek ödeme işlemini tamamlayabilirler. Vepara tarafından sunulan bu online ödeme sistemi, SSL sertifikası ve 3D Secure gibi güvenlik protokolleri ile korunur. Böylece kullanıcıların bilgileri güvende tutularak satıcıların sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunması sağlanmış olur.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS sistemleri, işletmelerin online tahsilat yapabilmesini sağlayan bir ödeme çözümüdür ve Vepara’nın ücretsiz entegrasyon imkanı ile kolayca web sitenize entegre edilebilir.
Sanal POS nasıl alınır bilmeyenler için Sanal POS alma adımları:
  1. Sanal POS başvurusu yapmadan önce işletmenizin türünü, müşteri ve satış hacmini tespit etmelisiniz.
  2. Sizin için en uygun komisyon komisyon oranları ve güvenli altyapının nerede olduğunu araştırın.
  3. Sanal POS başvuru yapmak için gerekli evrakları tamamlayın. İstenilen evraklar, ödeme çözümleri sunan firmalara göre ufak değişiklikler gösterebilmektedir.
  4. Evraklarınız tamamlanınca Vepara Sanal POS başvuru sayfasından başvuru formunu doldurun.
  5. İşletmenizin finansal geçmiş ve güvenilirliği incelenirken onay sürecini bekleyin.
  6. Onay alınınca, Vepara’nın ücretsiz Sanal POS entegrasyon imkanı sayesinde Woocommerce Sanal POS kurulumunu tamamlayın.
  7. Artık Sanal POS ile ödeme alma işlemlerine başlayabilirsiniz!

Sanal POS Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Sanal POS almak isteyen işletmeler aşağıdaki belgelere sahip olmalıdır:
  • Ticari sicil gazetesi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası
  • Yetkili kişinin kimlik bilgileri
  • Faaliyet belgesi
  • Firma adı ve resmi firma hesabının IBAN numarası
  • Sözleşmenin imzalanmış hali
Sanal POS başvurusu sırasında talep edilen evraklar genellikle yukarıdaki gibidir. Tabi bu durum işletmeden işletmeye göre değişiklik gösterebilir. Her firmanın işlem hacmi ve şirket yapısı farklı olabilmektedir. Bu nedenle de hizmet sağlayıcı firmalar şüpheli durumlarda ek belge talep etme hakkına sahiptir.

Sanal POS Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

İşletmeler Sanal POS entegrasyonu sayesinde web sitelerinden kredi/banka kartlarıyla ve Sanal POS hizmetlerinin sağladığı diğer ödeme çözümleri aracılığıyla tahsilat yapabilmektedirler.
Vepara ücretsiz Sanal POS entegrasyon hizmeti ise kullanıcıların hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme alabilmesini sağlar.
Sanal POS entegrasyonu için; Woocommerce, Magento, Opencart ve PrestaShop tercih edilebilmektedir. En yaygın kullanılan e-ticaret entegrasyonu olan Woocommerce kurulum ve özelleştirme seçenekleri bakımından oldukça avantajlıdır.

Sanal POS Güvenli Mi?

Sanal POS sistemleri, e-ticaret yapan işletmelerin en çok tercih ettiği ödeme yöntemlerinden biridir. Ancak bu sistemlerin güvenliği, kullanıcılar tarafından sıkça merak edilmekte. Peki, sanal POS güvenli mi?


 
Sanal POS, bankaların ve Vepara gibi ödeme kuruluşlarının sunduğu bir web tabanlı bir ödeme sistemidir. Bu hizmet, işletmelerin online alışverişlerde kredi kartı veya banka kartı ile ödeme alabilmesini sağlar.
Sanal POS sistemlerinin güvenliği ise aşağıdaki faktörlere bağlıdır:
  • SSL Sertifikası: Sanal POS hizmeti sunan satıcı sitelerinin SSL sertifikası ile korunuyor olması gerekir. Bu sertifika, kullanıcıların kart bilgilerinin şifrelenerek transfer edilmesini sağlar. Böylece kişisel bilgiler üçüncü şahısların eline geçmez.
  • 3D Secure: Çoğu sanal POS hizmeti, ekstra bir güvenlik katmanı olarak 3D Secure teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, ödeme sırasında kullanıcının bir şifre veya onay kodu girmesini gerektirdiği için dolandırıcılık işlemlerinin önüne geçilmesini sağlar.
  • Güncel Yazılım: Sanal POS sağlayıcıları, sistemlerini sürekli olarak güncellemelidir. Bu sayede potansiyel güvenlik tehditlerine karşı koruma sağlanır.
  • Gizlilik Politikaları: Güvenilir sanal POS sağlayıcıları, kullanıcı bilgilerini koruma altına alır ve bu bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşmaz.
  • Başarılı Ödeme Oranı: En iyi sanal POS tercihi yaparken, tercih edeceğiniz hizmet sağlayıcısının ödeme ekranında kaç işlemin başarılı olduğunun oranı oldukça önemlidir. Çünkü ne kadar uygun komisyon verene Sanal POS firmaları ile çalışırsanız çalışın, ödeme sırasında müşterileriniz sorun yaşıyorsa muhtemelen bir daha web sitenizden sipariş oluşturmayacaktır. Vepara, %98.7 başarılı ödeme oranına sahip en güvenli sanal POS firmalarından biridir.
Özetleyecek olursak sanal POS sistemleri, yukarıda belirtilen güvenlik önlemleri sayesinde güvenli bir hizmet haline gelmektedir. Ancak kullanıcıların da bireysel olarak dikkatli olmaları, alışveriş yapacakları sitenin güvenilir olup olmadığını kontrol etmeleri önerilir.
Özellikle işlem yapılacak web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını ve 3D Secure teknolojisinin kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek, online alışverişlerde ekstra bir güvenlik önlemi sağlar.

Sanal POS Hizmetleri Neler?

Sanal POS hizmeti, online ödeme çözümlerini sunabilmenizi sağlayan bir sistemdir. Sanal POS alan işletmelerin müşterilerinden ödeme alabilmek için tercih edebileceği birden fazla yöntem mevcuttur.
Sanal POS hizmetleri şu şekildedir:
  1. Link ile ödeme alma: Link ile ödeme alma, affiliate marketing çalışmalarının artmasıyla birlikte en çok tercih edilen yöntemlerden biri haline geldi. Bu ödeme yöntemi özellikle küçük işletmeler için hızlı ve maliyetsiz bir tahsilat sistemidir. Gerekli entegrasyonlar sağlandığında ödeme linki oluşturmak ve link ile ödeme almak ücretsizdir.
  2. Sms ile ödeme alma : SMS ile tahsilat, müşterilerinizde kısa mesaj yolu ile ilettiğiniz ödeme linkleri üzerinden ödeme alma sistemine denir. Müşterilerinize özel kampanyalar ve satış odaklı hatırlatma mesajları sayesinde özelleştirilmiş linkler iletebilmenin en etkili yöntemlerinden biridir.
  3. Abonelik yönetimi ve kart saklama: Kart saklama ve abonelik yönetim hizmeti, müşterilerinizin kart bilgilerini güvenle saklayabilmenizi ve bir sonraki alışverişte hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde günlük, haftalık, aylık veya belli periyotlar ile tekrarlayan ödemeler alabilirsinizç.
  4. Toplu para gönderimi : Toplu para gönderimi, işletmelerin tek işlem ile çoklu transfer yapabilmelerini ve bu sayede zamandan kazanmalarını sağlayan avantajlı bir ödeme yöntemidir.
Tek bir entegrasyon ile tüm bu online ödeme sistemlerini işletmeniz bünyesinde sunabilmeniz mümkün. Online alışveriş hacminin günden güne artmasıyla birlikte, ödeme seçenekleri bazında ne kadar çok alternatif sunulursa işletmelerin kullanıcılardan ödeme alma potansiyelinin de o kadar arttığı görülmüştür.
Bu nedenle, satış hacmini artırmak isteyen işletmelerin ödeme seçeneklerini zenginleştirmesi büyük önem taşımaktadır.

En Uygun Komisyon Veren Sanal POS Firması Hangisi?

İşletmeler için en uygun Sanal POS hizmeti belirlenirken aşağıda yer alan faktörler göz önünde bulundurulmalıdır:
  • Uygun Komisyon Oranları: En uygun Sanal POS veren firmalar hangileri diye araştırırken, aynı zamanda ödeme alma başarı oranlarına da bakmalısınız. Çünkü eğer müşterileriniz ödeme ekranında web sitenizi terk ediyorsa, ne kadar düşük komisyon oranı ile çalıştığınızın hiçbir önemi kalmayacaktır.
  • Sürpriz Maliyetler Olmaması: Vepara ücretsiz Sanal POS kurulumu yapar. Üstelik yıl boyunca ek masraflar ve sürpriz maliyetler ile gelmez. Vepara Sanal POS yalnızca satışlar üzerinden komisyon alma sistemi ile çalışır.
  • Güvenilir Altyapı ve Entegrasyon İmkanı: İşletmeler için en iyi Sanal POS hizmeti, güvenilir altyapı ve entegrasyon sunan firmalardır. Müşteriniz ödeme ekranında sorun yaşarsa sadakat oluşturmanız ve devamlı müşteriye dönüştürmeniz imkansız hale gelecektir.
  • Aylık İşlem Hacmi: Sanal POS firmaları, işletmenizin aylık işlem hacmine göre komisyon oranı sunmaktadır. Bu nedenle Sanal POS başvurusu yapmadan önce işlem hacminizi artırmanız daha uygun komisyon teklifleri almanızı sağlar.
  • Ödeme Periyotları: Sanal POS başvurusu yaparken alacağınız komisyon teklifi; günlük, haftalık ve aylık olmak üzere ne kadar süreli periyotlar ile ödeme almak istediğinize göre değişiklik göstermektedir. Örneğin günlük periyotlarla ödeme almak isteyenlere kıyasla haftalık periyotlarla ödeme alanlar daha düşük komisyon oranlarından faydalanmaktadır.
Özetle; işletmeler için en uygun Sanal POS hizmeti günümüz teknolojisinde vazgeçilmez bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Online ödeme sistemleri bakımından çeşitliliğe sahip firmalar, çok daha fazla satış hacmine ulaşabiliyorlar.
Sizler de potansiyel müşteri kitlenizi satışa çevirmek için Vepara Sanal POS avantajlarından faydalanın ve işletmenizi bir adım öne taşıyın!

Vepara Sanal POS Avantajları Neler?

Vepara Sanal POS avantajları şu şekildedir:
  • Vepara Sanal POS ücretsiz entegrasyon imkanı sunar. Bu sayede hızlı kurulum avantajı sayesinde hemen ödeme almaya başlayabilirsiniz.
  • En uygun komisyon oranlarını sunar. İşletmenizin satış hacmine göre ek teklifler sunabilmektedir.
  • Tercihinize göre günlük, haftalık ve aylık periyotlar ile ödeme alabilmek mümkündür. Tercih edilen ödeme periyoduna göre komisyon teklifleri alınabilmektedir.
  • Döviz ile yurtdışından online ödeme alabilme imkanı sunar.
  • Woocommerce, Magento, Opencart ve Prestashop entegrasyonları mevcuttur.
  • Alışverişlerde 12 taksite varan ödeme bölme imkanı sunar.
  • Visa, Master, Troy ve AmEx gibi çeşitli kartları destekler.
Özetlenecek olduğunda Vepara Sanal POS, her ölçekten işletme için özel teklifler sunan, hızlı ve güvenli bir ödeme sistemidir.

İşletmeler için Sanal POS Zorunlu Mu?

1 Nisan 2023 tarihinden itibaren bilanço esası ile kayıt takibi yapan ticari işletmelerin POS cihazı bulundurması zorunlu kılınmıştır. Aynı tarihte, serbest meslek kazanç defteri tutan işletmeler için de bu zorunluluk hayata geçirilmiştir.
Bilanço esasına göre defter tutan işletmelerin tahsilat işlemlerinde POS cihazı kullanımı yasal olarak zorunlu hale getirilmiştir. Bu, işletmelerin kayıt ve takip süreçlerini online kanallar üzerinden daha kolay ve etkili bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar. Böylelikle hem denetim mekanizmaları daha etkili çalışırken hem de işletmelerin kayıt süreçleri daha şeffaf hale gelir.
Bilanço esasıyla defter tutan işletmeler arasında POS cihazı bulundurma zorunluluğu olan firma türleri ise limited şirketler, komandit şirketler, anonim şirketler, kollektif şirketler ve kooperatif şirketleri olarak listelenebilir. Ayrıca, bu zorunluluğun kapsamı genişletilerek avukat, diş hekimi, veteriner hekim gibi serbest meslek sahipleri de ilgili meslek grupları içine dahil edilmiştir. 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”