Son Dakika Haberler

Salon Bitkileri Yetiştirme İncelikleri

 

Salon bitkileri evlerin salonlarını ve pek çok farklı ortamı renkleriyle ortaya çıkaran ürünlerden biridir. Evdeki pek çok alana ferahlık ve hoş bir hava katan salon bitkileri, evinizi güzelleştirmede oldukça işlevsel bir rol üstlenir. Bu bitkileri sarın alırken nasıl seçmeniz gerektiği gibi salonunuza hangi şekilde yerleştireceğiniz de oldukça önemlidir. Salon bitkileri iyi bir şekilde yetişmesi için uygun koşulları oluşturan ortamlara yerleştirilmelidir.

Salon Bitkileri Nasıl Yerleştirilir?

Bir salon bitkisinin yerini belirleyen en önemli faktör ısıdır. Özellikle de bitkilerin büyüme evresi içinde stabil bir işi değeri içinde olmaları şarttır. Bu nedenle de soğuk alan ya da aşırı sıcaklarla karşılaşabilecekleri alanlardan uzakta yer almaları doğru olacaktır. Tüm salon bitkilerinin oda sıcaklığında bulunması daha doğru olacaktır. Isı dışında bitkiler için en önemli faktörlerin başında ışık etkisi gelir. Pek çok salon bitkisi direkt güneş ışığı almak istemez. Ayrıca bu durum bitkileri olumsuz da etkileyebilir. Bu nedenle özellikle sıcak dönemlerde saksılar tam bir güneş altına bırakılmamalıdır. Ayrıca yaz aylarında çiçeklerin yeri kuzey cephe tarafına taşınabilir. Bu uygulamadaki amaç bitkileri güneşten uzak tutmak değil aksine güneş ışınlarından olumsuz etkilenmesini engellemektir.

Bir salon çiçeği için diğer en önemli faktör nemdir. Evlerde yer alan pek çok ince yaprağa sahip bitkiler nemi sevdiğinden banyo ya da lavobo gibi ıslak ortamlarda daha iyi yetişir. Ancak salon bitkileri daha kalın yapraklı olan bitkilerdir. Bu nedenle de kuru alanlarda daha iyi yaşarlar. Bu nedenle salon bitkileri kalın yapraklı olan türler arasından seçilmelidir. Siz de Ankara çiçek siparişi vererek farklı özelliklere sahip olan salon bitkilerini salonunuzdaki uygun alanlara yerleştirebilirsiniz.

Salon Bitkilerinin Bakım Gereksinimleri Nelerdir?

Salon bitkileri iyi bakımla gelişimlerini ve büyümelerini sağlıklı olarak sağlayabilirler. Bunun için bazı araç gereç ve ekipmana sahip olmanız yararlı olacaktır. Bu araçlar ile bakım yapıldığında daha uzun ömürlü salon bitkilerine sahip olacaksınız. Bakım için gerekli olacak malzemeler arasında saksı, saksı tabağı, gübreler, makas, nemlendirici spreyler, böcek ilaçları ve sulama kabı bu araçlar arasında yer alır. Siz de web sitemiz üzerinden İzmir çiçek siparişi vererek hem farklı türdeki salon çiçeklerine hem de bakım araçlarına erişebilirsiniz.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English