Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Raif İnan: Yenilenebilir enerji teknoloji ve inovasyon yatırımları desteklenmeli



Prof. Dr. Murat Doğru ile Aira Group Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan, Enerji teknolojileri alanında yatırım kararı alarak İngiltere’de Gasification Consultancy Limited (GCL) şirketini kurdu. Raif İnan yaptığı açıklamada “İklim değişikliğiyle mücadele ve net sıfır hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerji teknoloji ve inovasyon yatırımları alanında özendirici politikalar geliştirilip sektörün gelişiminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi. Raif İnan ayrıca toprak iyileştirici olarak biyokömür, aktif karbon ve hidrojen üretimi alanlarında teknoloji ve patent geliştirme çalışmalarının da devam ettiğini de belirtti.



Sanayileşme dönemiyle başlayan ve son yıllarda kullanım hacmi artan benzin ya da linyit gibi yakıtlar, kirliliğe neden olabiliyor. Pek çok kurum, bu durumun önüne geçmek ve yenilikçi teknolojiler ile birlikte çevre kirliliğini önlemek için alternatif enerji kaynaklarına yöneliyor. Sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanarak enerji ihtiyacının desteklenmesi gerektiğini belirten Türk girişimci Raif İnan’ın ortağı olduğu teknoloji geliştirme firması GCL, patentli yeni teknolojiler ile devrim niteliğinde adımlar atıyor. Yenilenebilir enerji üretiminde yeni teknolojilerin maliyetler üzerindeki etkisi de merak ediliyor.

Sürdürülebilir enerjinin gücünün farkında olan kurumlar, enerji ihtiyacına çözüm ararken odaklarına doğa dostu olan sürdürülebilir enerjiyi alıyor. Eşine az rastlanır şekilde denizdeki dalgalardan, okyanustaki gelgitlerden elektrik üreten jeneratörler, derin jeotermal kaynakların ısısını kullanan termal tesisler gibi pek çok yeni teknoloji, bize yepyeni fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları değerlendiren kurumlardan biri olan GCL, ürettiği yenilikçi teknolojiler ile tamamen sürdürülebilir enerji üretimine odaklanıyor. Prof. Dr. Murat Doğru ile Aira Group Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan, Enerji teknolojileri alanında yatırım kararı alarak İngiltere’de Gasification Consultancy Limited (GCL) şirketini kurdu.

RAİF İNAN “GCL İLE STRATEJİK SEKTÖR OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ ENERJİ ALANINDA TEKNOLOJİ VE İNOVASYONA ODAKLANDIK.”

Ortağı olduğu teknoloji geliştirme şirketi GCL’nin  enerji alanında inovatif bakış açısı ile yenilikçi teknolojiler üretmeye odaklandığını belirten İnan, “Artan dünya nüfusu paralelinde artan enerji ihtiyacı, küresel iklim değişikliği ve ekonomik risklere rağmen temiz enerjinin dünyada herkes için erişilebilir ve düşük maliyetli olması ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakılması gerekliliği tüm dünyanın en öncelikli konularından birisi olarak karşımıza çıkıyor.

RAİF İNAN: ÖZENDİRİCİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ
Bu zorlukların üstesinden gelmek için enerjide yeni teknolojilerin pazara sunulması, sektör oyuncularının Ar-Ge ve inovasyona kaynak ayırmasıyla mümkün olacak.  Burada hükümetlere de büyük rol düşüyor. İklim değişikliğiyle mücadele ve net sıfır hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerji teknoloji ve inovasyon yatırımları alanında özendirici politikalar geliştirilip sektörün gelişiminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.




“ATIK VE BİYOKÜTLE GAZLAŞTIRMA TEKNOLOJİSİ” ALANINDA PATENTLİ TEKNOLOJİ
GCL, artan dünya nüfusu ve enerji ihtiyacı ile birlikte iklim değişikliği sorununa akılcı ve teknolojik çözümler getirmek için yenilikçi teknolojiler geliştiriyor. Günümüzün en büyük sorunlarından birisi olan atık konusu için çeşitli adımlar atıyor. Bunlardan biri de “Atık ve Biyokütle Gazlaştırma Teknolojisi” alanındaki patentli teknolojileri.

Bu teknoloji ile ilgili açıklamalarda bulunan GCL ( Gasification Consultancy Limited) şirketinin ortağı Raif İnan,  toprak iyileştirici olarak biyokömür, aktif karbon ve hidrojen üretimi alanlarında teknoloji ve patent geliştirme çalışmalarının da  devam ettiğini, 2025 ile 2030 yılları arasında sonuçlandırıp ticarileştirmeyi hedeflediklerini de açıkladı.
 
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ NEDİR?
Dünya, son yıllarda doğal kaynakların tükenmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda. Tehlikenin tamamen ortadan kaldırılması için yeni çözümlerin arayışı başladı. Bu çözümlerin başında ise sürdürülebilir enerji geliyor. Peki, sürdürülebilir enerji nedir ve ne işe yarar? Yenilenebilir enerji olarak da isimlendirilen bu kavram, doğada her zaman var olan ve sürekli yenilenen kaynakları ifade ediliyor. Bu kaynaklar temel olarak jeotermal, dalga, rüzgar ve güneş enerjisi olarak sıralanıyor ve ihtiyaç duyulan enerjinin sürdürülebilir şekilde karşılanmasını mümkün kılıyor.

Sürdürülebilir enerji kaynağı, pek çok faydayı beraberinde getiriyor. Kirliliğe neden olmamasının yanı sıra aksine temiz kaynak olması, bu faydaların başında geliyor. Tükenmeyen bir kaynak olması da dünyanın geleceği için oldukça önemli. Son yıllara kadar kullanılan kaynaklar, çok hızlı bir şekilde tükenebiliyor. Sürdürülebilir enerji ise diğer kaynakların tükenme süresinden çok daha hızlı bir şekilde yenilenebiliyor.

Sürdürülebilir enerji kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek çalışmalar yaptıklarını aktaran Raif İnan, geleceğin enerji teknolojilerine odaklı Ar-Ge faaliyetlerini patente çevirdiklerini aktardı. İnan, “Amacımız özellikle yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yaparak, yenilikçi teknolojiler ve patentli ürünler geliştirmek.” dedi.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English