Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Para Önemlidir Ama Ne Kadar İhtiyacınız Var?

Para Önemlidir Ama Ne Kadar İhtiyacınız Var?

Para önemli olan tek şey değildir, ancak para hayati bir şeydir. Para, temel ihtiyaçların ötesinde, hayatımızın hedeflerini ve desteklerini - en derinden önemsediğimiz şeyler - aile, eğitim, tıbbi hizmetler, iyi bir amaç, deneyim ve boş zamanları gerçekleştirmemize yardımcı olur. Fırsat veya özgürlük, yeteneklerimizden ve hediyelerimizden yararlanma şansı, hayatta kendi rotamızı seçme kapasitesi ve parasal güvenlik gibi hayatın soyut varlıklarının bir kısmını elde etmemize yardımcı olur. Para ile pek çok iyilik mümkün olmalı ve pek çok gereksiz deneyim uzak durulmalı veya silinip gitmelidir.

 

Her durumda, paranın da kendi kısıtlamaları vardır. Bize hayattaki temel şeylerin değerini daha eksiksiz görme fırsatı verebilir, ancak böyle yapmak için gerekli olan dürüstlük ve mucize ruhunu değil. Para bize yeteneklerimizi ve yeteneklerimizi geliştirme fırsatı verebilir, ancak cesareti veremez ve bize böyle yapmayı öğretebilir.

 

Para Güçlendirir mi?

 

Para, başkalarının varoluşu üzerinde bir etkiye sahip olmamızı sağlayabilir, ancak böyle yapma özlemini değil. Bize bağlantılarımızı yaratma ve sürdürme fırsatı verebilir, ancak bu şekilde yapmak için gereken hayranlık ve ilgiyi veremez. Bizi doğrudan yorgun, idealist, çocuksu ve ıssız yapabilir. Ne kadar paraya ihtiyacın var? Ne kadar para ihtiyaçlarınızı karşılar? Para senin ihtiyacın mı yoksa isteğin mi? Bu iki soruyu hatırlamak, bize paranın mutlulukla ilişkisine dair gerçek bir his veriyor. İhtiyacımız olan kadarına sahip değilsek veya sahip olduklarımız bize aşırı pahalıya mal oluyorsa, asla neşeli olamayız. Tarzımızı seçerken, etiket fiyatına eşlik ettiğini aklımızda tutmalıyız. Yani, bu tür bir paraya hazırlanmak için asla geç değildir.

 

Para Mutluluk mu?

 

Zenginlerin ve ünlülerin zihinsel ve derin yoksulluğunun kanıtı gazetelerimizi, dergilerimizi, magazin dergilerimizi ve TV programlarımızı dolduruyor ve burada yeniden ele alınmasına pek gerek yok. Amherst Okulu'nda beyin araştırmaları öğretmeni olan Catherine Sanderson, "Genellikle biraz daha fazla paramız olsaydı daha neşeli olacağımızı varsayarız," diyor, "ancak oraya vardığımızda değiliz." Harvard Koleji'nde beyin araştırmaları öğretmeni ve Staggering on Happiness adlı yeni kitabın yazarı Dan Gilbert, "Temel insan ihtiyaçlarını karşıladığınızda, çok daha fazla para önemli ölçüde daha fazla mutluluk getirmez" diyor.

Para Değil Biz

 

Gerçekten de ilk başlarda pahalı şeylerden dolayı bir telaşa kapılırız. Yine de, finans uzmanlarının 'hedonik koşu bandı' dediği bir düzen kurma durumuna çok geçmeden alışırız. Sorun para değil, biziz. Yerleşik zihinsel nedenlerden dolayı, parayı yakmaya gelince, genellikle mallara karşılaşmalardan daha çok değer veririz. Para, daha fazla mutluluğun izini sürmemize yardımcı olabilir, çünkü muhtemelen ondan tam olarak ne bekleyebileceğimizi ve bekleyemeyeceğimizin farkındayız. Birçok maceracı, bir mağazada rahat bir yol aramanın maliyetli bir zaman kaybı olduğunu söylüyor. Paramızı uygun şekilde harcarsak, para bize biraz mutluluk satın alabilir. Hatıraları satın almalıyız.

 

Çözüm

 

Ne kadar paraya mal olduğu sorun değil, ancak paranın bize ne kadara mal olduğu önemli. Para ruhumuza, bağlantılarımıza, saygımıza, sağlığımıza, bilgimize, hayatın temel şeylerindeki mutluluğumuza mal olmasın. İyileştirme fırsatları ararlar ve böyle bir platform, crypto profit. Yatırımınızı güvence altına almak için ticaret fırsatlarını belirlemenize yardımcı olacaktır. Öyleyse, gerçekte neye değer olduğunu çözen ve ardından parasını bu değerlere göre ayarlayan bir birey olun. En temelli parasal ve bireysel refah hissine sahipler.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English