Son Dakika Haberler

Murat Paker Çift Terapisti Psikoterapist

 

Murat Paker çift terapisti psikoterapist olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Günümüzde çift terapisti konusunda farklı yöntemler kullanılmaktadır. Çift Terapisinde Gottman Metodu, çiftlerin tatmin edici bir ilişki kurmalarına yardımcı olmaya odaklanır. Bu yaklaşım, yüzlerce evliliği inceleyen Dr. John Gottman'ın araştırmasına dayanmaktadır. Bir ilişkinin yürümesini sağlayan unsurları içeren bir "Sağlam İlişki Evi" kavramını ortaya attı.

Çiftlerin Birbirine Olan Eleştirisi

Çiftler bazen birbirini çok eleştirmektedir. Partnerinizi eleştirmek şikâyet etmekten farklıdır. Şikâyet etmenin aksine eleştiri, partnerinizin karakterine saldırır. Sadece belirli eylemlerden ziyade varlığının her yönüne saldırır. Partnerinizin haysiyetine ve öz değerine ciddi bir saldırıdır.

Eleştiri, onlardan üstün olduğunuzu ima ederek partnerinizin özgüvenini aşındırır. Sürekli eleştiri aynı zamanda savunuculuğu tetikleyerek partnerinizin geri bildirim duymasını ve davranışlarını ayarlamasını zorlaştırır. Ek olarak, partnerinizin gücünü korumak için sizi defalarca aşağıladığı duygusal istismarın bir belirtisi olabilir. Çiftlerin birbiriyle olan iletişiminde aşılamayan sorunlar için psikiyatrist Murat Paker aracılığıyla danışmanlık hizmeti alınabilir.

İlişkiye zarar vermenin yanı sıra, eleştiri samimiyeti de aşındırır. Partneriniz sürekli olarak onu eleştirdiğinizi hissettiğinde, ikiniz birbirinden uzaklaşırsınız. Bu, bir partnerin özgüveninin azalmasına yol açarak, başka bir yerde tatmin aramasına neden olabilir. Eğer sorunlar aşılamıyorsa, çift terapisti Murat Paker ile iletişime geçilebilir.

Murat Paker Çift Terapisti Psikoterapist

Murat Paker kimdir? Kendisi iyi bir psikoterapisttir. Murat Paker çift terapisti psikoterapist olarak faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürmektedir. Oldukça iyi bir eğitim kariyerine sahiptir. Global anlamda en iyi online psikologlar arasında yer alan Murat Paker, son derece tecrübelidir. Muratpaker.com resmi web sitesi aracılığıyla Dr Salih Murat Paker ile iletişime geçebilirsiniz.

Çift Terapisinde Gottman Metodu

Gottman İlişki Kontrolü, terapistlerin her çift için bireyselleştirilmiş bir tedavi planı geliştirmelerine yardımcı olan, çiftler için araştırmaya dayalı bir değerlendirmedir. John ve Julie Gottman, çiftlerin ilişkilerinde karşılaştığı zorluklarla ilgili 40 yılı aşkın araştırma yürüttü. Anket, her ilişkinin güçlü yanlarını ve zorluklarını puanlar ve çifte ve terapiste kişiselleştirilmiş geri bildirim sağlar.
Gottman Metodu, ilişkinin başarısız olduğu alanları belirlemeye ve onu daha iyi hale getirmenin yollarını belirlemeye odaklanır. Terapist sorular sorabilir ve ortak veya bireysel görüşmeler yapabilir. Gottman yaklaşımı, çiftlerin çözülebilecek sorunları ve kalıcı olan ve çözülemeyen sorunları belirlemelerine yardımcı olur. Bu, seansları ne kadar süreyle planlayacaklarına ve ne sıklıkta yapacaklarına karar vermelerine yardımcı olur. Bu müdahaleler, çiftlerin ortak hedeflere ulaşmasına ve duygusal bağı geliştirmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
Gottman Enstitüsü, Gottman Metodu konusunda kapsamlı bir eğitim programı sunmaktadır. Bu kurslar, terapistlere araştırmaya dayalı değerlendirme tekniklerini kullanmayı ve çiftlerin ilişkilerindeki sorunlarla baş etmelerine yardımcı olmak için müdahale etmeyi öğretir. Enstitü ayrıca bireyleri Sertifikalı Gottman Terapisti olarak belirleyen bir sertifika programı da sunmaktadır. Ek olarak, terapistler belirli türdeki danışanlarla çalışmak için Gottman Metodu'nda özel uzmanlık kursları alabilirler.

Murat Paker Çalışma Alanları

Peki Murat Paker çalışma alanları nelerdir? Çift terapisti psikoterapist Murat Paker çalışma alanları oldukça geniştir. Bireysel psikoterapi alanında kendileriyle iletişime geçilebilir. Online veya ofis aracılığıyla danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra çift terapisi, grup terapisi, uzun – kısa dönemli psikoterapi, psikolojik danışmanlık, araştırma ve proje danışmanlığı gibi pek çok konu mevcut çalışma alanları arasında yer almaktadır.

Gottman Metodu Hakkında

Çift Terapisinde Gottman Metodu, çiftlere çatışmaları nasıl yöneteceklerini ve daha güçlü iletişim becerileri geliştirmeyi öğretir. Gottman Metodu, ilişkinin kapsamlı bir değerlendirmesini ve ilişkideki temel sorunları ele alan araştırmaya dayalı müdahaleleri içerir. Çatışmayı çözmek yerine ilişkiyi onarmaya vurgu yapar.

Çift Terapisinde Gottman Metodu, çoğu ilişki türü için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Ancak, küfürlü veya şiddet içeren ilişkilerde kullanılmamalıdır. Bu ilişkiler, eğitimli bir terapist, barınak veya yardım hattı yardımıyla ele alınmalıdır.

Gottman çift terapisi, ilişkiye dair olumlu bir bakış açısını artırmaya ve etkili iletişim kurma yeteneğini güçlendirmeye odaklanır. Bu yaklaşım deneyimine sahip çiftler, evlilik uyumlarını iyileştirdi ve yakınlıklarını artırdı. Evliliklerinde uyumsuzluk yaşayan çiftlerin tedavisinde de kullanılabilir.

Online Çift Terapisti Murat Paker

Online olarak psikolojik anlamda yaşamış olduğunuz sorunlara yönelik çözüm bulabileceğinizi biliyor musunuz? Özellikle yaşamış olduğunuz bölgede iyi bir psikolog veya psikiyatrist yoksa. Bu konularda Online çift terapisti olan Murat Paker ile iletişime geçebilirsiniz. Murat Paker çift terapisti psikoterapist olarak sizleri en iyi şekilde memnun edecek çözümler sunacaktır.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English