Son Dakika Haberler

Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır?

 
Motosiklet kullanımı yapabilmeniz için motosiklet ehliyet sınavına girerek sınavı başarılı şekilde geçmeniz gerekir.
 
Motosikletin Karayollarında sorunsuz şekilde kullanılabilir olması için motosiklet ehliyeti sınavını geçmeniz gerekiyor. Motosiklet ehliyetine sahip olduktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanımın gerçekleşmesi mümkün olacaktır. İlk kez ehliyet almak için başvuru işlemlerini yapacak olanlar doğal olarak ehliyetin nasıl alınacak olduğuyla ilgili bilgi sahibi olmak isteyebiliyor.
 
Motosiklet ehliyetinde ilk olarak yazılı sınava girmeniz ve yazılı sınavından da en az 70 puan almanız gerekmektedir. Yazılı sınavın geçilmesi halinde bir başka sınava tabi tutulacak olduğunuz konulardan biri de uygulama sınavı olacak. Yazılı sonrasında yapılacak uygulama sınavında, sürücünün direksiyon hakimiyeti ölçülür.
 
 
Motosiklet Ehliyeti Almak Kolay Mı?
 
Motosiklet tutkunlarının ulaşımda sıkıntı yaşamaması için mutlaka ehliyet almaları gerekmektedir. Araç ehliyetinde olduğu gibi motosiklet ehliyet sınavı için başvuru sahiplerini bekleyen iki aşamalı bir sınav mevcuttur. İlk aşama yazılı şekilde olurken ikinci aşamasının nasıl olduğuna bakıldığında direksiyon sınavı olarak yapılır. Sürücü adayları için ilk önem arz eden sınav yazılı sınavı olurken, sınavı geçerek uygulamaya kalabilmeniz için yeterli bir puan alınması gerekmektedir. Eğer ki 70 altında bir puan alma durumu söz konusu olursa o zaman sınavdan geçersiz sayılır ve yeniden girmek durumunda kalacaktır.
 
Yazılı sınavından başarılı bir puan alarak geçtikten sonra diğer aşama direksiyon sınavı olacaktır. 5 dakikası parkurda geçen uygulama sınavında sürücünün direksiyon hakimiyeti de gözetmenler tarafından tespit edilir. Direksiyon sınavından da geçtiğiniz zaman ehliyet alma hakkı elde etmiş olursunuz.
 
Motosiklet Ehliyeti Almak Ne Kadar Sürer?
 
Motosiklet ehliyeti almadan önce haliyle kafaları da kurcalayan bazı sorular söz konusu olabiliyor. Bu sorulardan biri de motosiklet ehliyet ne kadar sürecek olduğu denebilir. Motosiklet ehliyeti almak ne kadar sürer diye inceleme yapıldığında başvurunun yapıldığı andan sürücü belgesinin alındığı ana kadar hesap edildiğinde üç ayı bulmaktadır.
 
Motosiklet ehliyetini aldıktan sonra artık karayollarında herhangi bir sıkıntı yaşamak durumunda kalmadan da ehliyete sahip olmaya başlayabilirsiniz.
 
Motosiklet Ehliyeti Başvuru İşlemleri
 
Motosiklet ehliyetinin alınması için ilk öncelikle başvuru yapılması gerekmektedir. Motosiklet ehliyet başvuru yapacak kişiler için gerekli evraklar beyan edilecektir. Hizmet alacağınız sürücü kursunda alacağınız dersler sonrasında sınava hazırlanmaya başlayacaksınız. Böylelikle sınav anı gelip çattığı zaman geçmeniz gerekmektedir. İki aşamalı şekilde yapılan bir sınav olduğundan dolayı ilk olarak yazılı daha sonrasında da uygulamalı sınavı geçmeniz istenir. Bu sayede motosiklet ehliyeti için tüm adımlar yapıldıktan sonra en son olarak uygulama sınavından da başarılı olunduğu taktirde ehliyet alabilirsiniz.
 
 
Motosiklet sınavı için başvurularınızı yaptıktan sonra başvuru gününde yazılı ve uygulamalı sınavdan da mutlaka geçmeniz gerekecek. Aynı zamanda motosiklet sınavına katılım yapacak olanların sınav için istenen harç ücretini de yatırmaları gerekmektedir.
 
Kaynak: https://www.birarabam.com/blog/motosiklet-ehliyeti-nasil-alinir/
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English