Son Dakika Haberler

Montessori Anaokulunun Avantajları
Montessori eğitimini temel alan montessori anaokulu sahip olduğu avantajlar ile dikkat çekmektedir. Montessori Eğitimi, insan gelişiminin aşamaları etrafında bilimsel olarak tasarlanmıştır ve bu nedenle her yönü yaşa uygun bir ihtiyaca cevap verir.  Örneğin, çocukları Montessori'de karışık yaş topluluklarında gruplandırma kasıtlıdır, aynı yaştaki gruplamalar gibi işlevsel değildir. 3 ila 6 yaş arası çocuklar bizim yetişkinler gibi öğrenmezler. Duyguları yükseliyor ve beyinleri eşi benzeri görülmemiş bir oranda bağlantılar kuruyor. Hayatın farklı zamanları, farklı bilişsel yetenekler getirir.
Beş yaşındaki çocuklar hala çevrelerini daha fazla özümseyerek öğreniyorlar; soyut kavramlara uygulamalı, somut girişlerden hala son derece yararlanıyorlar ve benlik algılarını iyileştirmeyi bitirebilmek için bireysel olarak çalışmaya hala bağlılar. Montessori anaokulu, gelişimlerinin bu yönlerini yansıtır.
Montessori Anaokulunun Sağladığı Faydalar
Karma yaş sınıfı: Çocuklar, gelişim aşamalarına göre gruplandırılır ve her üç yılda bir bir üst sınıfa geçerler.
Müfredat esnektir: Konular, her çocuğun kendi zaman çizelgesine göre dersleri kişiselleştirmek için daha fazla esneklikle yapılandırılmış ve sıralıdır.
Çocuk liderliğinde: Öğrenciler, kesintisiz odaklanma sağlayan üç saatlik bir çalışma süresi boyunca konuları kendi başlarına keşfederler. Bu, gelişen konsantrasyon becerilerini korur.
Uygulamalı, duyusal materyaller: Altı yaşın altındaki çocuklar, zamana duyarlı "emici zihin"in bir parçası olarak duyularından daha fazla geri bildirim alırlar. Sınıf materyalleri kesinlikle bu öğrenme biçimini tatmin edecek şekilde tasarlanmıştır.
Gerçek zamanlı değerlendirme: Grup dersleri için odaya emir vermek ve her öğrencinin daha sonra anlayıp anlamadığını görmek için ödev vermek yerine, bir Montessori rehberi her çocuğu bire bir değerlendirmek ve desteklemek için sınıfta dolaşır.
Geleneksel eğitimde can sıkıntısının ortaya çıkması daha olasıdır çünkü çocuklar öğretmenin önderliğinde toplu bir hızda hareket etmelidir ve bir şey çok kolay ya da çok zorsa beklemek zorundadırlar.
En Kaliteli Montessori Anaokulu
Özgün Çocuklar Anaokulu, montessori eğitimini en kaliteli ve profesyonel bir şekilde sunmaktadır. Çocukların değerlerini ve kimliklerini göz önünde bulundurularak verilen bu eğitim ile çocuğunuzun kendini geliştireceğinden emin olabilirsiniz. Detaylı bilgi için Özgün Çocuklar Anaokulu ile iletişime geçebilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English