Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Milli Savunma Bakanı Akar'dan tahliye açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan'dan tahliyesine başlandığını belirterek, "İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz " dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar’dan tahliye açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, Afganistan'da görev yapan Mehmetçik'in yurda döneceğini açıklamıştı. 

Milli Savunma Bakanı Akar, Türk askerinin Afganistan'dan tahliyesine ilişkin soruyu yanıtladı.

Afganistan’da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan'dan tahliyesine başlandığını dile getiren Akar, şunları söyledi: "Havaalanında olağandışı yoğunluğa ve şartlara rağmen önemli bir aksaklık olmadan TSK personeli planın aksaksız uygulanması için her türlü gayreti göstermektedir. Faaliyetlerimize sağladıkları destekten dolayı dost ve kardeş Pakistan ve Tacikistan ile bölgede beraber çalıştığımız Müttefiklerimize teşekkür ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak, faaliyetlerimiz mevcut tahliye planlarımız çerçevesinde devam etmektedir."

Kalın: Havalimanının işletilmesi için profesyonel hizmet verebiliriz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün katıldığı bir televizyon programında, tahliyenin 24-36 saat içerisinde tamamlanacağını söylemişti.

Afganistan'dan Mehmetçik'i taşıyan uçağın Esenboğa Havalimanı'na inmesi bekleniyor. Türk askeri Türkiye saati ile 11.30-12.00 arasında yurda ayak basacak.

Kalın ayrıca, Kabil Havalimanı'nın güvenliği için de destek verilebileceğini açıklamıştı:

"Biz bu uluslararası tanınma ve ilişkilerin devamı açısından bunun hala önemli olduğunu ifade ediyoruz. Askerimiz çekildikten sonra biz orada havalimanı ile ilgili bu işletme görevini devam ettirebiliriz. Bu tabi şartları, detayları konuşulacak ama bir süreç var şu anda. Olumlu seyretmesini bekliyoruz, detaylar konuşulacak. Çünkü, havalimanını işletmenin bir lojistik kapasite boyutu var. Bununla ilgili müzakereler devam ediyor. Şartlarda anlaşılırsa bu yönde bir mutabakat sağlanırsa, biz bu hizmeti orada vermeye devam edeceğiz. Bu tamamen profesyonel bir hizmet olacak havalimanın işletilmesi. Ama şu anda Afganistan'ın dünyaya açılan kapısının Kabil Havalimanı olduğu dikkate alınırsa bunun ne kadar önemli bir misyon olduğu da zannediyorum kendiliğinden ortaya çıkacaktır."

2001 yılından bu yana Kabil'de görev başında
TSK, 10 Ekim 2001 tarihli veTBMM kararının hükümete verdiği yetki temelinde Afganistan'da başlatılan Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) harekatı kapsamında bölgeye gitti.

2014 yılı sonunda harekat tamamlandığında, ülke güvenliğinin 2015 yılı başından itibaren bütünüyle Afganistan tarafından üstlenilmesi kararlaştırılmıştı.

6 yıldır havaalanının güvenliğini Mehmetçik sağlıyor
Afganistan'ın ülkedeki havalimanlarının güvenliğini, güvenlik, ekonomik eksiklikler sebebiyle üstlenememesi üzerine devreye Türkiye girdi.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletmesi ve güvenliği 2015 yılından bu yana Türkiye'deydi.

Karzai Havaalanı neden önemli?
Ülkenin dağlık alanda bulunması, denize konumunun olmaması ve karayollarındaki güvenlik sorunu havaalanını önemli hale getiriyor.

Çünkü Karzai Havaalanı, Afganistan'ın dış dünyaya açılan kapısı konumunda.

Bazı ülkeler, Afganistan ile ilişkilerini devam ettirmek için ön koşul olarak bu havaalanının güvenliğinin korunmasını şart koşuyor.

Bunun yanı sıra yardımlar da bu havaalanı sayesinde ülkeye ulaştırılıyor. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English