Son Dakika Haberler

Bundan 30 yıl önce, 10 Haziran 1992 yılında test yayını ile medya dünyasına merhaba diyen KONTV 30.kuruluş yılını kutluyor. İlk günkü heyecanla yayınlarını sürdüren KONTV, 30 yıldan buyana milletin hissiyatına tercüman oluyor. KONTV ‘medyada bir Anadolu çıkışı’ olarak biliniyor.

Milletin Kanalı KONTV 30 Yaşında
Milli ve manevi değerlere saygılı, genel ahlak ilkelerine uygun, insan onuruna yakışır yayınlar yapan KONTV, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın beğeni ile izlenen kanalları arasında ilk sıralarda yer alıyor. KONTV; kulübeden uyduya, Konya’dan dünyaya 30 yıllık lekesiz bir yayıncılık mazisine sahip… 

KONTV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer KONTV’nin 30’uncu kuruluş yıldönümü ile ilgili mesajında KONTV’nin Türk televizyon yayıncılığı içerisindeki önemine değindi. Özer, KONTV’nin görsel medya dünyasının göz bebeği olduğunu söyledi. Özer, “KONTV, bundan tam 30 yıl önce 10 Haziran 1992’de test yayınına başladı. KONTV yayına başladığında Türkiye’de sadece 5 televizyon kanalı bulunuyordu. KONTV, milli ve manevi değerlere bağlı yayıncılık politikası ile Anadolu insanının umudu oldu. Yayına başladığı gün hacı adayları Arafat’ta bulunuyordu. KONTV daha ilk günüde bir ilki başararak yayınlarına direkt Arafat’tan naklen yayın ile başladı. Sonraki süreçlerde istikrarlı çıkışını sürdürerek yayın kalitesini yükselten KONTV, kaliteli ve ilkeli yayıncılığın adresi oldu. “ dedi. 

KONTV’nin, ülkemizde uydudan tüm dünyaya ulaşan Anadolu’nun ilk kanalı olduğunu hatırlatan Özer, “Televizyon yayıncılığı zor bir iştir. Emek ister, özveri ister, gayret ister. Türkiye’nin zor yıllarında başladığımız televizyon yayıncılığında hep devletin ve milletin yanında olduk. Kıt imkânlarla yayıncılık hizmetlerini sürdürdük. Bizden sonra kurulan milli ve manevi değerlere duyarlı kanallara örnek olduk, öncülük ettik. Adeta okul vazifesi gördük.   KONTV okulunda yetiştirdiğimiz yüzlerce öğrenciyi sektöre kazandırdık. Bir vakıf hassasiyeti ile yayıncılık yaptık. İyinin ve güzelin yanında, çirkin ve kötünün karşısında olduk. Bugün 30.kuruluş yıldönümümüz. Öncelikle özverili çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bize destek veren reklam verenlere, bizi yalnız bırakmayan devlet büyüklerimize, binamızın açılışını yapan çok değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, izleyerek bizi değerli kılan izleyicilerimize minnet borçluyuz. Normal yayına geçişimizde aramızda bulunan merhum başbakanlarımızdan hocamız rahmetli Necmettin Erbakan ile birlikte kurumumuza emek ve hizmet verip de aramızda ayrılan tüm sevenlerimize Allah’tan rahmet, yayın hizmetlerini sürdüren çalışanlarımıza sağlıklı ömürler diliyorum. KONTV, 30’uncu kuruluş yılına hiç olmadığı kadar güçlü giriyor. Anmeg Vakfı çatısı altında devam edecek olan yayınlarımızla inancımıza, davamıza ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

KONTV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Tatlısu da yayımladığı mesajında KONTV’nin 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı. KONTV’nin millet eksenli yayıncılığın kalesi olduğunu kaydeden Tatlısu, “Nice zorlu yılları aşarak bugüne ulaştık. Aşılamaz denilen dağları aştık, varılamaz denilen menzillere ulaştık. Kurulduğumuz dönemin şartlarında değerlendirdiğimizde, yayın politikası ve yayın içerikleri ile KONTV, görsel yayıncılıkta bir devrim yapmıştır. İnançların ve kutsal simgelerin öcü kabul edildiği sıkıntılı yıllarda dahi doğru bildiğimizden şaşmadık. Mahkûm etmeye çalıştılar, direndik. Kapatmaya çalıştılar ve hatta kapattılar yeniden açıldık. Yok etmeyi amaçladılar yeniden var olduk. Bugünlere hiç kolay gelmedik. Ülkemiz de bugünlere hiç kolay gelmedi. Milletimiz hangi badirelerden geçtiyse biz de aynı badirelerden geçtik. Yılmadık, usanmadık, yorulmadık. Geriye baktığımızda 30 altın yılın geride kaldığını görüyoruz. Nice platin yıllara ise göz kırpıyoruz." diye belirtti. 

KONTV’nin milletin yüz yıllık hayali olduğunu belirten Tatlısu, o hayalin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi. Tatlısu, “KONTV, Anadolu haykırışının Konya’daki gür sesi olarak yayın hayatına başladı. Akyokuş’ta küçük bir kulübeden başlayan yayın kısa süre sonra uydudan tüm dünyaya ulaştırıldı. Onunla da kalınmadı, tüm yayıncılık mecralarının içerisinde olundu. Nüvesini KONTV’nin teşkil ettiği Anadolu Medya Grup içerisinde Yeni Konya Gazetesi, Konyafm radyosu, konhaber.com,  belge.com.tr haber siteleri ve Mirajans olarak medya dünyasının güçlü bir temsilcisiyiz artık.  Tüm dijital mecralarda varız. Doğru haberin, objektif yorumun sarsılmaz savunucusuyuz. Ülkemiz, milletimiz ve İslam dünyası için varız. Temel ilkelerimizden ve duruşumuzdan asla taviz vermedik. Yayıncılıktaki dik duruşumuz nice 30 yıllarda devam edecektir." dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 2
  • 33
  • 20
  • 2
  • 26
  • 3
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Y
    yaşar
    2 yıl önce

    kontv millet demek

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (21)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English