Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mevduat Hesaplama: Nedir, Nasıl Belirlenir?

Kazançlarının değer kaybetmesini istemeyen yatırımcılar, bu birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek isterler. Bu yüzden yatırımcılar, farklı yatırım araçları arayışı içerisine girerler. Her ay düzenli olarak faiz geliri elde etmek isteyen kişilerin başvurduğu yöntem mevduat ürünleridir.

Mevduat Hesaplama: Nedir, Nasıl Belirlenir?
 
Kazançlarının değer kaybetmesini istemeyen yatırımcılar, bu birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek isterler. Bu yüzden yatırımcılar, farklı yatırım araçları arayışı içerisine girerler. Her ay düzenli olarak faiz geliri elde etmek isteyen kişilerin başvurduğu yöntem mevduat ürünleridir. Mevduat hesaplama sayesinde her ay ne kadar faiz geliri elde edeceğinizi rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.

Mevduat Nedir?

Mevduat, bankaya belirli bir dönem yani vade için para yatırma ve bu vade sonunda bankanın taahhüt ettiği faizi kazancınıza ekleme olarak tanımlanabilir. Her vade için sabit bir getiri sunulmaktadır. Mevduat hesapları Türk lirası hesaplarına uygulanabileceği gibi, altın ya da diğer döviz cinsi hesaplar için de mevduat hesapları açılmakta ve bu hesaplara faiz getirisi sağlanmaktadır.

Mevduat Ne İşe Yarar?

Mevduat, birikim yaptığınız paranın özellikle enflasyon karşısında değer kaybı yaşamasını engeller. Paranızı mevduat hesabına yatırmayıp yastık altında ya da bankada sadece TL hesabınızda tutmanız, buradan hiçbir gelir sağlamamış olmamanıza neden olacaktır.- Paranızı bankanızdaki mevduat hesabınızda değerlendirdiğiniz takdirde, bankaların uyguladığı çeşitli yüksek faizli mevduat ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Mevduat hesaplama ile buralardan gelecek aylık kazancınızı da rahatlıkla görebilirsiniz.

Mevduat Kazanç Sağlar mı?

Mevduat, yatırımcılarına sabit getiri imkanı sunar. Hiçbir riski bulunmayan mevduat ürünlerinde her ay ne kadar faiz geliriniz olacağını bilirsiniz. Banka ile yapmış olduğunuz sözleşme kapsamında paranızı aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da 12 aylık vadeler halinde bankadaki mevduat hesabınıza yatırabilirsiniz. Bu vade dönemlerinize göre banka size belirli bir faiz ödemeyi taahhüt eder. Böylelikle paranızı kaybetme riski olmadan sabit bir getiri sağlamış, aynı zamanda paranızın değerini korumuş olursunuz.

Bankaların mevduat hesapları için uygulayacağı asgari faiz oranı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenmiştir. Güncel faiz oranına göre mevduat hesaplama yaparak buradaki kazancınızı görebilirsiniz. Bunun yanında bankaların müşterilerine yönelik çeşitli yüksek faizli mevduat ürünleri bulunmaktadır. Kiraz Hesap, Yuvam Hesap, Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı gibi farklı mevduat hesapları sayesinde kazancınızı daha fazla artırma imkanı elde edebilirsiniz. 

Mevduat Hesaplama Nasıl Yapılır?

Mevduat hesabınızın bulunduğu bankanın internet sayfası üzerinden mevduat hesaplama yapabilirsiniz. Fibabanka üzerinden açmış olduğunuz mevduat hesabınızın mevduat gelirini hesaplamak için internet sitesi üzerinden mevduat getirisi hesaplama sayfasına giderek, buradan faiz gelirinizi basit bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Mevduat hesabınızın cinsini, miktarını, banka ile anlaştığınız faiz oranını ve vade gün sayınızı arama ekranındaki boşluklara yazarak, aylık faiz gelirinizi hesaplayabilir, alacağınız ücreti brüt ve net olarak görebilirsiniz.

Paranızın değerini korumak ve yüksek faiz getirisi elde etmek için Fibabanka’nın avantajlı faiz verdiği hoş geldin faizinden-yararlanabilirsiniz. Bunun için Fibabanka şubelerine gidebilir ya da bulunduğunuz yerden Fibabanka Mobil üzerinden, Görüntülü Görüşme ile Fibabanka müşterisi olabilir, hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English