Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Masterchef Polpo Alla Luciana Nasıl Yapılır? Polpo Alla Luciana Tarifi

Masterchef Polpo Alla Luciana tarifi, İtalyan lezzetlerinden biri olup menülerin yanında yer alır. Bu İtalyan yemeği özellikle Napoli'nin tarihi Santa Lucia bölgesine özgüdür. Bu nefis yemekte kullanılan ana malzemeler ahtapot, domates ve sarımsaktır. Şimdi malzemeler hazır ise İtalyan tarzında Polpo alla Luciana'nın nasıl yapılacağına dair detaylara geçebiliriz.

Masterchef Polpo Alla Luciana Nasıl Yapılır? Polpo Alla Luciana Tarifi

Polpo Alla Luciana İçin Gerekli Malzemeler

Polpo Alla Luciana lezzeti için bazı malzemelere ihtiyacınız olacak. Gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra keyifle tüketeceğiniz bu yemeğin yapımına geçebilirsiniz. Öncelikle Polpo Alla Luciana için şu malzemeleri hazırlamalısınız:

1 kg taze ve temizlenmiş ahtapot
1 adet yeşil biber
3 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Limon
1 demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Polpo Alla Luciana Nasıl Yapılır?

Polpo Alla Luciana nasıl yapılır diye merak ediyorsanız malzemeleri hazırladıktan sonra bazı aşamaları takip etmelisiniz. Kolay yapımı olmasına rağmen İtalyan'ın en lezzetli yemeklerinden olan Polpo Alla Luciana tarifini sizler için sunduk. Aşağıda bu İtalyan lezzetini nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz:

Öncelikle taze aldığınız ahtapotu iyice temizleyin.
Temizledikten sonra ızgarada 15 dakika pişirebilirsiniz.
Haşlama yöntemiyle pişirecekseniz bir tencereye alarak 2 saat kısık ateşte haşlayın.,
Piştikten emin olduktan sonra dilimleyin ve kenara alın.
Ardından zeytinyağını tavada ısıtın ve üzerine önceden rendelenen sarımsağı ve doğranan biberleri ekleyin.
Sarımsak ve biberleri biraz kavurduktan sonra küp küp doğranan domatesleri ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırın ve 15 dakika pişirin.
Dilimlenen ve pişen ahtapotları içine ilave ederek karıştırın.
Yemeği karıştırdıktan sonra servis ederek yemeye başlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerine ince kıyılan maydanozu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Polpo Alla Luciana, İtalya'nın en lezzetli ve pratik yapılabilen yemeklerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu yemeğin pişirme süresi tahminen 30 dakika olup hazırlanma süresi de 20 dakikadır. Yani 1 saat içerisinde 4 kişilik olan bu yemeği misafirlerinize de kısa sürede pişirerek sunabilirsiniz. Çoğu kişinin beğendiği İtalyan lezzetini denemeye değer!

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Kader Eşiyok
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English