Son Dakika Haberler

Malta Oturum İzni Şartları Nelerdir?

 

Malta, tarihi ve doğal güzellikleri kadar yaşam şartları bakımından ilginizi çeken bir konumda olacaktır. Ayrıca Dünya genelindeki en küçük ülkelerden bir tanesi olsa da fazlasıyla vatandaşlık ve oturum başvurusu almaktadır. Bu hususta başvuru yapmak istiyorsanız profesyonel bir desteğe de ihtiyacınız olacaktır. Malta oturum izni şartları konusu dahilinde de Yeni Bir Hayat danışmanlık hizmetinden faydalanacaksınız.

İklim şartlarının yanı sıra insani ilişkilerin kuvvetli olduğu bu ülkenin dezavantajlarının da farkına varmalısınız. Küçük ve ada ülkesi olması da bunun başında gelmektedir. Ancak Avrupa Birliği ülkelerinin her birinde oturma ve çalışma izni olduğundan dolayı Malta için de aynı şartlar geçerli olacaktır. Bu hususta uzun bir prosedürden geçmeniz son derecede önemli olacaktır. Bu prosedüre ulaşmanız hususunda Yeni Bir Hayat ile yurtdışı vatandaşlık danışmanlığı türünde hizmet almak söz konusudur.

Malta’da Normal Oturma İzni Nasıl Alınır?

Malta’da oturma iznine başvurmak için öncelikli olarak bu adada 6 ay boyunca bulunmanız önemli olacaktır. Bu tarz oturma izni hususunda herhangi bir vatandaşlık ayrımı olmadığını bilmenizde yarar var. Ancak bazı zamanlarda farklı prosedürler de bu süre zarfında uygulanacaktır. Malta’dan taşınmaz sahibi olmanız da bunlardan bir tanesi olacaktır. Malta’da normal olarak oturma izni almanız konusunda adada yer alan göçmen bürolarına başvurmanız da oldukça faydalı olacaktır. Bunun dışında Yeni Bir Hayat gibi danışmanlık şirketleri de sizlere gereken faydayı sağlayacak düzeydedir. Malta vatandaşlığı şartları konusu itibarıyla gerekli bilgilere bu şekilde erişim şansınız olacaktır.

Malta Oturum İzni Almak Ücretli Mi?

Malta’da oturum izni almak gibi bir niyetiniz oluştuysa maddi koşullarını bilmenizde de her zaman yarar var. Bu şekilde bir başvuru yapmanız halinde bir kereliğe mahsus olmak üzere 6 bin Euro gibi bir meblağ yatırmanız gerekecektir. Ayrıca ek ödemeler konusunda da gerekli bilgilendirmelere sahip olacaksınız. Bu tarz masrafları yaptıktan sonraki süreçte başvurularınız değerlendirmeye alınacaktır. Sonrasında da Malta’da oturma izni almanız gibi bir durum da açığa çıkacaktır.

Malta Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Malta’da çalışma izni alma konusunda ilk olarak oturma iznine erişmeniz gerekir. Bu süreçte sadece belirgin bir kalifiye şartı aranmadığı da açıkça ortadadır. Bunun dışında Malta’ya en az 100.000 Euro gibi bir bedelde yatırım yapmanız halinde de şartları karşılamanız söz konusu olacaktır. Ancak bu yatırımınız sadece iş amaçlı olarak kurulacak sermayelerden ibaret olması önemlidir.

Çalışma izni alma hususundaki diğer bir seçenek de Avrupa Birliği, İsviçre ve Malta vatandaşı olan en az 3 kişiyi bünyenizde çalıştırmaya yöneliktir. Bu şekilde bir işletmeniz olduğunda da oturma iznini almanız daha da kolay bir hal alacaktır. Ayrıca 8 ay boyunca belirli bir meslekte çalıştığınıza dair belgeleri ibraz ettiğinizde de çalışma belgesi sahibi olacaksınız.

Yatırım Yoluyla Malta Vatandaşlığı Almak Ne Kadar Sürer?

Vatandaşlık konusunda yatırım yolunu seçtiyseniz de ikamet sürenize bağlı olarak 12 ile 36 ay geçerli olmak kaydıyla bu şansı elde etmeniz söz konusudur. Ancak yatırdığınız meblağlarınız ve yatırım türleriniz de bu hususta farklılık gösterecek düzeydedir. Bu noktada farklı farklı avantajlara sahip olmanız da gündeme gelecektir.
  • Avrupa Birliği ülkelerinde vizesiz seyahat yapma şansı
  • Malta’ya taşınmadan oturma iznini korumak
  • Dört nesle kadar aile üyelerini ekleyebilmek
  • Malta’da yaşamanız, çalışmanız, okumanız ve ikamet etmeniz için haklara sahip olmanız
Bu şekilde Malta vatandaşlığı sayesinde farklı avantajları elde etmeniz söz konusu olacaktır.

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”