Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

​M. Raif İnan: “Ukrayna-Rusya Gerilimi, AB'nin Tüm Enerji Politikalarını Belirleyen Öncelikli Bir Faktör Haline Geldi”

​M. Raif İnan: “Ukrayna-Rusya Gerilimi, AB’nin Tüm Enerji Politikalarını Belirleyen Öncelikli Bir Faktör Haline Geldi”

M. Raif İnan, bu krizin küresel enerji politikalarını tamamen yeniden şekillendirdiğini vurguluyor. Ukrayna-Rusya krizi, enerji sektöründe dünya çapında kritik konulardan biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca, ABD'nin yenilenebilir enerji yatırımları için önemli bir kaynak olduğunu belirten M. Raif İnan, "Enflasyon Yasası ile sağlanan yeni teşvikler sayesinde daha fazla yenilenebilir enerji yatırımı yapılması mümkün hale geldi." diyerek sözlerine devam etti.

M. Raif İnan, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırım teşviklerinin artırılmasının önemine dikkat çekti ve ABD'nin kaya gazı yatırımları sayesinde ihracatçı bir konuma geldiğini söyledi. Gelecekte ise İnan, ABD'nin tamamen kendi kaynaklarına dayanacağına inanıyor.
M. Raif İnan: “Gelecekte AB'nin, Kendi Kaynaklarından Daha Fazla Faydalanacağı Bir Dönem Göreceğiz”

Dünyada enerjiyle ilgili en güncel ve kritik konulardan birinin Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz olduğunu belirten Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı M. Raif İnan, bu durumun AB öncelikli tüm global enerji politikalarını yeniden şekillendirdiğini belirtti. 

"Ukrayna – Rusya krizi, dünya ekonomilerinin pandemiden çıkışla gelen hızlı toparlanma ve artan talep sürecinde başladı. Bu nedenle, özellikle Avrupa kıtasında zaten artmakta olan elektrik ve doğalgaz fiyatları, Rusya’nın uygulanan ambargolara karşılık olarak gaz sevkiyatını kısmasıyla daha önce hiç görülmeyen seviyelere ulaştı. Avrupa Birliği’nin doğalgaz tedarikinde Rusya’ya olan aşırı bağımlılığı, kısa vadede arz çeşitliliğini artırmak için alternatif üretici ülkelere yönelmelerine yol açtı. Aynı zamanda başta elektrik üretiminde doğalgazın payını azaltmak için yenilenebilir kaynaklar ve küçük ve orta ölçekli nükleer enerji santrallerine yatırımlar hızlandırıldı. Bu yatırımların hayata geçmesi için 5-7 yıl arası bir zamana ihtiyaç olduğundan, ara dönemde kömüre dayalı termik santrallerin kullanımına devam edilmesi ve doğalgazın LNG olarak Katar, Cezayir, ABD gibi alternatif tedarikçilerden sağlanması öngörülmekte. Önümüzdeki dönemde enerji üretiminde kendi kaynaklarından çok daha fazla yararlanan bir AB göreceğiz.

Öte yandan ABD kaya gazından doğalgaz üretim teknolojisinde yaptığı yatırımlar sayesinde bir süredir ülkenin ihtiyacını tamamen karşılamakla kalmayıp, net ihracatçı pozisyona geçmişti. Aynı zamanda bir süredir yenilenebilir enerji yatırımlarına sağlanan teşviklerle elektrik üretiminde de ciddi bir yenilenebilir kaynak payına sahip olmuştu. ABD Başkanı Biden’ın geçtiğimiz ay açıkladığı Enflasyon Yasası ile sağlanan yeni teşviklerle daha fazla yenilenebilir enerji yatırımlarının önü açılmış oldu."
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English