Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kurye olmak istiyorum ama şirket kurmak çok masraflı olur mu?

Kurye olmak istiyorum ama şirket kurmak çok masraflı olur mu?
Kurye olmak isteyenler esnaf kurye modeli ile çalıştıkları için şirket kurma aşamasında bazı çekinceler yaşıyorlar. Bunların başında şirket kurmanın çok masraflı olacağı, Bağkur prim borçlanması, muhasebe giderleri derken bu çekinceler birçok kişinin kararından geri dönmesine neden oluyor. Oysa devlet desteği ve şirketlerin tanıdığı kolaylıklar aslında tüm bu süreçleri kolaylaştırıyor.
 
Kuryelik son yılların en gözde mesleklerinden biri haline geldi. E-ticaret alanındaki gelişmeler, yeme-içme, market alışverişlerinde yönelim hızlı teslimat sektörünün her geçen gün daha fazla büyümesini sağladı. Bu da sektörde çalışan moto kuryelerin sayısını artırdı ve artırmaya da devam ediyor.
 
Kurye kazançları ne kadar?
 
Hızlı teslimat sektöründe yaşanan bu gelişim ve moto kurye sayısındaki artışla beraber kurye olmak isteyenlerin sayısı artmaya başladı. Buna bağlı olarak kazançları en fazla merak edilen meslek gruplarından biri de moto kuryelik oldu.
 
Moto kuryelerin gelirleri her şirkette farklılık gösteriyor. Saatlik ücret ya da paket ücretine göre ve diğer ek kazançlara göre gelir miktarı değişiklik gösteriyor. Örneğin sektörün önemli temsilcilerinden biri olan Vigo’yu ele alırsak; Vigo kuryelerine saatlik garanti ücret ödüyor. Böylece kuryeler paket atmasalar dahi önemli bir kazanç elde edebiliyorlar. Saatlik garanti ücretin yanında paket başı ücret ve kilometre başına ek ücret veren Vigo’da İstanbul’da çalışan bir kurye ortalama 40 bin TL kazanabiliyor.
 
Genç girişimci desteği ile vergi muafiyeti ve Bağkur primlerinden kurtulabilirsiniz!
 
Devlet tarafından 2018 yılında hayata geçirilen ekonomi destek paketi ile Genç Girişimci Desteği devreye alındı. Bu düzenleme ile 18 - 29 yaş aralığındaki bir vatandaş şirket kurması halinde 2023 yılı için 150 bin liraya kadar olan gelirleri vergi muafiyeti kapsamında oluyor. Bununla birlikte 12 ay boyunca Bağkur primi devlet tarafından karşılanıyor. Bu da genç girişimcilerin şirket kurmasındaki en büyük çekinceleri ortadan kaldırıyor.
 
Genç girişimci desteğine başvurmak için İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden bir dilekçe oluşturulması yeterli. Eğer destekten yararlanmak için gereken şartları karşılıyorsanız aslında işlem bu kadar basit.
 
Genç Girişimci Desteği’nden yararlanmaya hak kazandığınızda bu yıl için 150 bin TL’ye kadar olan gelir vergisinden muaf olacağınız gibi 41 bini geçen Bağkur prim desteğini de alabiliyorsunuz.
 
Kadınlar için Vigo’dan girişimci desteği ve kreş desteği uygulaması
 
Yukarıda moto kuryelere yaptığı ödemelere değindiğimiz Vigo markasının moto kuryelere yönelik olarak sağladığı bazı yan haklar da var. Bunlardan bazıları; indirimli yakıt, özel sağlık sigortası, kaza desteği, market ve restoran indirimi gibi. Bunların yanında Vigo kurye kadınlara yönelik de bazı haklar getiriyor. Kadın girişimci desteği, kreş desteği gibi. Kadınlara ayda bir gün özel gün izni kullanmalarına imkân veren Vigo’da kadın girişimcilere işe ilk başladıklarında bin liralık destek ödemesi gerçekleştirilir. Devamında ise çocuğu olan kadınlara ayda bin lira kreş desteği verilmektedir. Kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayarak sektörde yer almalarını sağlamak isteyen Vigo, moto kurye olan çalışanlarının mesleki standartlarının yükselmesi için de yeniliklere imza atıyor.
Vigo’da moto kurye olarak çalışmak isteyenler markanın web sitesi www.vigovigo.com adresinden kurye olmak istiyorum formunu doldurarak başvurusunu tamamlayabiliyorlar.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English