Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kripto trading botları ile kazancı katlamak mümkün

Yeniden yükselişe geçen kripto piyasasında anlık fiyat artış ve düşüşlerinden yaralanarak kar elde etmek için en iyi araçlardan biri kripto botları.

Kripto trading botları ile kazancı katlamak mümkün

Kripto para piyasası 2021 yılındaki boğa koşusunun ardından beklenen ayı sezonuna girdi ve fiyatların oldukça düştüğüne şahit olduk. Bu süreçte kripto paralara olan ilgi azalırken piyasadaki toplam miktar 3 trilyon dolardan 850 milyar doların altına geriledi.

Bu şekildeki ciddi bir para çıkışı doğal olarak bütün kripto paraların düşmesine neden oldu. 2023 yılı içinde ise yukarı yönlü hareketler görmeye başladık. Kripto piyasasında yaşanan bu yukarı yönlü hareketler yatırımcıların yeniden ilgisini çekerken, en iyi noktalardan alım ve satım yapmanın ne kadar zor olduğu bir kez daha görüldü.

 

Durmayan bir piyasa

Geleneksel borsaların aksine 7 gün 24 saat işlem yapılan kripto para borsalarında nokta fiyatların geldiği anlarda bilgisayar başında olmak gerekiyor. Ancak kripto bot üyeliğiniz varsa ve sizin için belirlediğiniz fiyatlar üzerinden alım ve satım yapabiliyorsa durum farklı.
 

Bu duruma en son örneklerden biri ABD’de yaşandı. Daha önce iflasını açıklayan Voyager Digital dünyanın en büyük merkezi kripto para borsası Binance’ın ABD’deki şirketi Binance. US tarafından satın alınacağını açıkladı. Bu haber ise kripto piyasasında çok fazla olmasa da bir yükselmeye sebep oldu. Fakat, fiyatlar kısa sürede eski haline gelirken bu zaman diliminde satım yapabilen yatırımcılar kar elde ettiler.
 

Bu yıl kripto para uzmanları fiyatlarda yükselişlerin başlayacağı düşüncesinde. FTX’in iflasının geride kaldığı ve FED’in faiz artışlarının kripto piyasası tarafından normalleştiği biliniyor. Ancak yine de şüphesi olan kimi yatırımcılar önemli haberler öncesinde alım ya da satımlar için kimi kripto botlar aracılığıyla GRID trading yapabiliyor.
 

Boğa sezonu başlıyor

Bu tür işlemlerde yatırıcılar alım veya satımları, bazen ikisini birden belli bir fiyatta durduruyor ve sonrasında dondurulan fiyattan işlemini yaparak kar sağlayabiliyor. Bitcoin’in yeniden 18 bin doların üzerine çıkması sonrasında boğa sezonunun başlayacağını düşünen kimi yatırımcılar alım için bu fiyattan dondurmaya gittiler.
 

Bitcoin’in fiyatı Şubat ayında 24 bin doları geçerken, düşük fiyattan dondurma yapan yatırımcıların kazancı da yüksek oldu. Eğer fiyatlarda beklenen türde bir artış yaşanmasaydı yatırımcılar 18 bin dolardan alım yapmayacak ve bir zarar uğramayacaktı.
 

Bu tür durumlarda kar sağlamak ve yatırımlarını daha da arttırmak isteyen yatırımcıların en büyük yardımcısı ise kripto ticaret botları. Bu botlar sayesinde pek çok kripto borsasında işlem yaparlarken ayrıca demo hesaplar sayesinde planladıkları stratejilerin ne kadar işe yarayıp yaramadığını da görebiliyorlar.

Kripto botlarda dikkat edilmesi gerekenler!

Bu tür kripto botlarından yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı durumlar da mevcut çünkü piyasada bazı dolandırıcılar benzer ürünler sağladıklarını iddia ederek kullanıcıların hesaplarına giriyor ve bütün birikimlerini alabiliyor.
 

Böyle bir durum yaşamamak için öncelikle abone olacağınız ürünle ilgili olarak internette yazılanlara bir bakmanız iyi olacaktır. Benzer ürünü kullanıp memnun olan veya olmayan pek çok kişi bununla ilgili yorum yapar.
 

Bunun dışında botun sizden bir üyelik ücreti isteyip istememesi de önemlidir. Kimi kripto ticaret botları üyelik ücreti istemese de yapılan alım ve satımlardan küçük komisyonlar alırlar. Bazıları ise aylık üyelik ücreti alırken, başka bir ödeme istemezler. Eğer bir kripto ticaret botu sizden hiçbir şekilde para talep etmiyorsa orada dikkatli olmanız gerekmektedir.
 

İyi bir kripto botu ayrıca müşterilerine demo hesapları sağlar ve bu hesaplarda kısa zaman aralıları ile güncellemeler yapar. Bu şekilde üyeler önerdikleri stratejilerin gerçek hayattaki karşılığını bir kayıp yaşamadan görür. Ayrıca yine demo hesaplarında stratejileri geriye dönük olarak izlemek de mümkündür. Bu şekilde yaşanacak ayı ve boğa sezonlarında kazanç elde edilip edilemeyeceği rahatça görülebilir.

Farklı bot stratejileri

Kripto para piyasasında botlar ile işlem yapacak olanlar farklı stratejiler izleyebilir, farklı botlardan yararlanabilir.
 

Bu botlardan biri GRID trading botudur. Bu bot ile kullanıcılar daha önceden bahsettiğimiz gibi belli fiyatlardan alım ya da satımları durdurarak kar elde edebilir. Bu bot ile piyasa sıkça duyulan “short” ve “long” yani “kısa” ve “uzun” süreli alım – satım planları yapılabilir.
 

Bir diğer öne çıkan kripto botu ise DCA trading botudur. Açılımı "Dollar Cost Averaging" olan bu bot ile belirlediğiniz bir fiyat aralığı içinde alım ve satım yapabilirsiniz. Fiyatlar sizin belirlediğiniz aralığının dışına çıktığında ise dondurma yani “hold” özelliği devreye girer.
 

Bu iki bot dışında geleceğe yönelik kullanılan bir de future botu vardır. Yeni başlayanların genelde kullandığı bu bot ile uzun veya kısa süreli stratejiler belirlersiniz. Bu noktada “long” stratejide fiyatların artması halinde kar elde edersiniz. Bot yatırımların yarısı için alım pozisyonu açar. Geri kalan yarısı için ise DCA emirleri verilir.
 

“Short” durumdan ise longdan farklı olarak fonların yarısı için satış pozisyonu açılır. Geri kalanlara DCA emri verilir. Bu noktada fiyatlar aşağı yönlü hareket etmesi durumunda yani düşerse kar elde edersiniz. Long boğa sezonunda, short ise ayı sezonunda kar sağlayan mekanizmalardır.

Botların fiyatları

Botlara yeni üye olacak yatırımcıların konuya ne kadar hakim olduklarına göre seçecekleri özellikler değişebilir. Böyle bir durumda yeni başlayanların uzman paketi seçmesi pek anlamlı olmaz. Aynı durum kripto piyasasında belli bilgi sahibi olanların yeni başlayan paketi almasında da geçerlidir. Ancak kullanıcıların üyeliklerin aidatlarına veya istenen komisyon miktarlarına dikkat etmesi gerekir.

Yeniden yükselişe geçen kripto para piyasasına yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar eğer her türlü gelişmeden kazanç elde etmeyi planlıyorsa bu noktada bir kripto ticaret botu üyeliği alması iyi olur. Fakat, bota üye olurken daha önce belirttiğimiz durumlara dikkat etmesi de önemlidir. Eğer güvenilir bir bota üye olunursa belli fiyat aralıklarında yatırımlarını 10 katına çıkarmaları içten bile olmaz.  


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English