Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kripto Para Helal midir? Traders Union analistleri tarafından kapsamlı değerlendirme

Kripto Para Helal midir? Traders Union analistleri tarafından kapsamlı değerlendirme

Traders Union uzmanları kripto paranın küresel etkilerini, kullanımının yaygınlaşmasını ve ardından gelen tartışmaları ele alıyor. Tartışmaların odak noktası, dijital para birimlerinin helal mi yoksa haram mı olduğuna ilişkin yoğun tartışmaların yaşandığı Müslüman dünyasıdır. Bu makale, Kur'an'ın yatırım ilkelerini, bunların kripto para ile ilişkisini ve caiz olup olmadığına dair otoritelerin bakış açılarını incelemektedir.

Islami Finans: Temel Kurallar

TU ekibine göre, Kur'an'ın finansal prensipleri müslümanlar için katı ve uyulması gereken kurallardır. Temel yatırım kuralları arasında alkol, kumar ve daha fazlası gibi haram faaliyetlerle bağlantılı girişimlerden kaçınmak yer almaktadır. Müslüman yatırımcılar yatırım yapmadan önce şirketleri özenle araştırmalı, faizli kazançlardan ve yüksek borçlu şirketlerden kaçınmalıdır. Paylaşılan karlar, %5 kuralı ve aşırı borç ve alacakları olan işletmelerden kaçınmak da hayati önem taşıyan hususlardır. Farklı yorumlara rağmen, farklı görüşler ve haram yatırımlardan kaçınmanın zorluğu nedeniyle Müslüman yatırımcılar için tedbir almak çok önemlidir.

Müslümanların Kriptoya Yaklaşımı

kripto para helal mi haram mı? Bu tanımlama bakış açılarına göre değişmektedir. İslami öğretiler, kumar ve faizi yasaklayarak Allah'ın rızasını kazanmanın önemini vurgulamaktadır. Tartışmalar genellikle vadeli işlemler ve kripto para birimlerinin stake edilmesi gibi konulara odaklanmaktadır. Vadeli işlemler, yatırımcıların coin fiyatlarını tahmin ederek bahis oynamalarına benzemektedir ve bu da kumara benzemektedir. APY aracılığıyla faiz sunan Staking, bazı müslümanların endişelenmesine yol açmaktadır. Bununla birlikte, birçok ilim adamı ve Müslüman, kripto para birimleriyle ilgili bir sorun görmemekte ve bunların birçok Müslüman ülkede benimsenmesine ve takas ve ödemelerdeki rolüne işaret etmektedir. Kullanıcıların piyasa değeri üzerinden işlem yaptığı spot alım satım da bir başka helal kazanç yoludur.

Kripto paraların helal ya da haram olarak sınıflandırılması, kökleri İslami öğretilere dayanan bir dizi bakış açısından beslenmektedir. Konuşmalar vadeli işlemler, stake etme ve spot ticaret üzerine yoğunlaşırken, çeşitli Müslüman ülkelerde dijital varlıkların benimsenmesiyle bunların ticari işlemlerde geçerli kullanımı da vurgulanmaktadır. TRON blok zincirinde bir TRC-10 hizmet tokeni olan BTT'nin, temel merkezi olmayan protokolleri ve uygulamaları güçlendirerek böylece helal standartlarla uyumlu dijital fırsatların yaygınlaşmasına katkıda bulunarak oynadığı etkili rol de kayda değerdir.

BitTorrent (BTT) Değerlendirmesi

BTT, TRON blok zincirinde bir TRC-10 yardımcı tokeni olarak çalışır ve DLive, BitTorrent Speed ve BitTorrent File System gibi temel merkeziyetsiz protokolleri ve uygulamaları yönlendirir. Platform, şeffaf bir topluluk yaklaşımıyla dünyanın en büyük merkeziyetsiz dosya paylaşım protokolünü oluşturmayı hedefliyor. 2001 yılında Bram Cohen'in girişimiyle ortaya çıkan BitTorrent, 2019 yılında da önemli bir merkeziyetsiz P2P iletişim protokolü olarak konumunu korumaktadır. Korsanlık konusundaki kaygılara rağmen Cohen, meşru içerik alışverişinin önemine vurgu yapıyor. BTT ile BitTorrent, teşvikler yoluyla torrent kullanımını geliştirmeyi, yavaş indirme ve dosya kullanılabilirliği sorunlarını ele almayı, kullanıcıların BTT satın alımları yoluyla deneyimlerini iyileştirmelerini sağlamayı ve BTT satışları yoluyla sağlayıcılara ödeme yapmayı amaçlamaktadır.

BTT'nin Fiyatı Üzerindeki Etkiler

Traders Union uzmanları, fiyatı etkileyen temel faktörleri tespit etmiştir.
  • BTT'nin değerini büyük ölçüde etkileyen haberler, bu yeni coin için potansiyel yatırım fırsatlarıyla bağlantılı olarak fiyat artışlarını tetiklemektedir. 
  • "Kripto döngüsü", bir kripto para biriminin en yüksek ve en düşük seviyeleri arasındaki fiyat dalgalanmalarını tanımlar ve genel yörüngesini biçimlendirir.
  • Bitcoin'in fiyat dalgalanmaları BTT'nin değerini doğrudan etkilemektedir. Daha yüksek Bitcoin fiyatları, Bitcoin yatırımcılarının diğer kripto para birimlerine yönelmesi nedeniyle genel olarak BitTorrent fiyatlarının da yükselmesine neden olmaktadır. Bunun tam tersi olarak, Bitcoin'in değeri düştüğünde BTT de düşme eğilimi gösterir.

BitTorrent'in (BTT) Geleceği

Akla gelen soru şu: "BTT 10 yıl sonra ne olur?". TU tarafından sağlanan bilgilere göre, Bittorrent'in (BTT) değerinin 2030 yılına kadar potansiyel olarak 0,00000674 $'lık bir fiyata ulaşabileceği ve daha sonra 2033 yılına kadar 0,0000108 $'a yükselebileceği tahmin edilmektedir. Geçmişteki en yüksek performansı sırasında BitTorrent'in token'ının 0,013566 $ gibi önemli bir değere ulaştığını da belirtmek gerekir. Bu tarihsel durum, kripto para piyasalarının zaman içinde yaşayabileceği dalgalanmaların da altını çizmektedir.

Sonuç olarak

Traders Union analistlerine göre, Kuran'da belirtilen temel finansal kurallar, Müslümanların etik yatırım uygulamalarına bağlı kalmaları açısından büyük önem taşıyor. Kripto para biriminin helal mi yoksa haram mı olduğu sorusu, İslami öğretilere dayanan farklı bakış açılarına göre değişmektedir. Bu tartışmaların merkezinde kripto para dünyasındaki vadeli işlemler ve stake etme gibi unsurlar yer alıyor.

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English