Son Dakika Haberler

Köpek Maması
Köpek maması çeşitleri; temel olarak kuru ve yaş mama olarak ayrılır. Kuru mamalar köpeklerin daha çok günlük beslenmesini karşılarken, yaş mamalar belirli aralıklarla özellikle ödül maması olarak verilir. Mamalar; köpekler için gerekli besin kaynaklarının pek çoğunu içermesi ve pratik kullanımları dolayısıyla tercih edilir. Ucuz köpek maması arayışında olan hayvanseverler için kuru mamalar daha uygun fiyat skalasındadır. Köpeğin özel sağlık durumu varsa mamaların içeriği daha da önemli hale gelir. Yaş mamalar sıvı kaybı olan köpeklerde tercih edilebilir.

Ucuz Köpek Maması Her Köpek için Uygun mu?

Köpek sahiplerinin mama tercihlerinde öncelikle köpeğin yaşı dikkate alınmalıdır. Yavru köpek ile yetişkin köpek maması içerik olarak birbirinden çok farklıdır. 12 aylık olana kadar yavru sayılan köpeklerin metabolizmalarına uygun, dengeli beslenmesi gerekir. Yavru köpek mamaları içinde bulunan protein, vitamin ve çeşitli mineraller köpeğinizin sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Bu nedenle aynı kilogramdaki yetişkin köpek mamaları, yavru köpek mamalarına göre daha ucuz köpek maması olarak satılabilir.

Köpeğiniz için tercih edeceğiniz mama, köpeğinizin kilosuna uygun olmalıdır. Büyük ırk köpeklerinin vücut ağırlığı yetişkin dönemlerinde 25 kg'ı aşar. Sağlıklı kemik ve eklemlere sahip olmaları için hazırlanmış özel mamalar; büyük ırk köpeklerinin yeterli ve dengeli beslenmesi için son derece önemlidir.

Köpeğin; özel sağlık durumu ve kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığı da mama seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurlardandır. Uygun mama seçimi köpeğin kaliteli bir yaşam sürmesi ve daha sağlıklı olması açısından gereklidir. Köpeğinizin damak tadına hitap eden farklı besinlerle tatlandırılmış mamalar da köpeğinizin mamayı iştahla yemesi açısından önemlidir. Balık etli, kuzu etli, tahıllı ya da tahıl içermeyen mamalar arasında köpeğiniz için en uygununu seçmeniz zor olmayacaktır. Balık etli mama daha ucuz köpek maması arayanlar için iyi bir tercihtir. Köpek ebeveynlerinin mama tercihlerinde uygun fiyatlı köpek maması olması büyük rol oynasa da kaliteden ödün verilmemelidir.

 


Köpek Maması Çeşitleri Nelerdir?

Her köpeğin ırkına, cinsine, kilosuna veya yaşına göre farklı mama çeşitleri olduğu gibi lezzet açısından da farklı mamalar vardır. Biftekli mama; köpeklerin sindirim sistemine göre hazırlanmış içeriği ve besin değerleri ile can dostunuz için lezzetli bir alternatiftir. Yetişkin köpekler için hazırlanan tavuk ciğerli konserve mama; içeriğinde bulunan protein ve kalsiyum ile köpeğiniz için iyi besin deposu olabilir. Kuzu etli ve yaban mersinli köpek maması 15kg'lık paketi ile köpeğiniz için yararlı protein, vitamin ve sağlıklı lif kaynaklarını içerir. Mama içinde bulunan prebiyotikler köpeğinizin özellikle bağırsak hareketlerini düzenleyerek zararlı bakterilerin üremesini engellemeye yardımcı olur.

Kuzu etli ve ananaslı yumuşak tahılsız yetişkin köpek maması; veterinerde uslu duran köpeğiniz için tam bir ödül maması olabilir. E ve C vitaminleri ile desteklenen, mısır unu, kurutulmuş kümes hayvanları ve yumurta tozu içerikli büyük ırk maması ise Golden Retriver, Boxer, Labrador gibi büyük ırk köpekleri için idealdir. Ucuz köpek maması için içeriğinde et ürünü bulunmayan veya az miktarda bulunan ürünler tercih edilebilir.

Ucuz Köpek Maması Bulmanın Püf Noktaları

Mama alırken köpeğinizin beslenmesi dışında, temel ihtiyaçlarını karşılayacak vitamin ve içeriklere sahip mamaları tercih etmeniz önemlidir. Köpek maması içinde sağlığa zararlı katkı maddeleri bulunmaması önemlidir. Ucuz köpek maması alabilmek için markasız ürünleri tercih etmemeniz gerekir. Mamaların belirli standartlara uygun olarak hazırlanması köpeğinizin sağlığı için gereklidir. Köpeğinize en doğru mamayı bulmak için köpek maması tavsiyelerini incelemeniz de yararlı olacaktır. 

Mamaların taze olmasına dikkat etmeniz ve paketli mamaları almanız gerekir. Mama alırken kg. olarak daha büyük ürünleri tercih etmeniz ucuz köpek maması alabilmenizin bir başka yoludur. En ucuz  köpek maması seçeneklerini bulabilmek için için marka kampanyalarını ve promosyonları takip etmeniz gerekir.

Köpek maması ne kadar sorusuna kesin bir yanıt vermek mümkün değildir. Mama fiyatları markaya, mama içeriğine ve mama içindeki vitamin ve minerallere göre değişkenlik gösterir. Markamama; farklı markalara ait kuru mama, yaş mama ve ödül maması çeşitleri ile can dostunuzun yeterli ve doğru beslenmesini karşılar. Köpeğinizin sağlık durumuna uygun mama çeşitleri ile de köpeğinizin yaşamını daha sağlıklı ve kaliteli geçirmesine yardımcı olur.

Markamama outlet ürünleri ile de size ucuz köpek maması seçenekleri sunar. Siz de sevimli dostlarınız için kaliteli köpek maması arayışında iseniz Markamama kampanyalı ürünlerini tercih edebilir, köpeğiniz için hem lezzetli hem de ucuz köpek maması çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English