DOLAR : 46,511₺
EURO : 53,341₺
STERLİN : 61,664₺
GRAM : 6.302₺
ÇEYREK : 10.403₺
CUMHURİYET : 41.138₺
GREMSE : 102.200₺
Yaşam

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi

Eklenme: 02.07.2021 - 12:13 Güncelleme: 02.07.2021 - 12:25

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'ndaki çalışmalarda sona geldiklerini belirterek, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi
Reklam alanı
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı için uluslararası bağımsız kuruluşların sertifikasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

İnşaat ve hizmete alma çalışmaları TCDD tarafından yürütülen hattın, bölgenin istihdam ve ekonomik gelişimine güç katması bekleniyor.

Proje kapsamında Konya, Karaman, Adana arasında 200 kilometre/saat hıza uygun hızlı tren hattı, Konya ve Ulukışla üzerinden gelen yüklerin, Mersin ve İskenderun limanlarına daha hızlı aktarılması sağlanacak.

Günlük 34 çift tren olan hat kapasitesi 3 kat artacak. Mersin Limanı ile Yenice Lojistik Merkezi'nin demir yolu ile bağlantısı güçlendirilecek.

Çalışmalar kapsamında, Konya-Karaman kesiminde altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemeleri tamamlanarak hat elektrikli hale getirildi. Sinyalizasyon çalışmaları tamamlandı. Demir yolunda, 74 köprü ve menfez, 11 yaya alt ve üstgeçidi inşa edildi.

Projenin tamamlanmasıyla Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düşecek.

Son raporlar hazırlanıyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Karaismailoğlu, söz konusu hatta çalışmaların sonuna geldiklerini vurgulayarak, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da "Uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşları son raporlarını hazırlıyor. Emniyet hız konfor ve bazı teknik ölçümler tamamlanıyor. Bakanımızın talimatıyla kısa sürede hizmete alacağız." bilgisini verdi.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 22
❤️ 0
😊 4
😡 0
👎 14
😂 3
😢 0
😲 0
Toplam 43 tepki

Yorumlar

  • Ahmet 1812 gün önce

    Nihayet!

  • Ekrem Yıldırım 1812 gün önce

    Konya metrosu ile beraber açaydınız daha havalı olurdu. Mavi tünel çöktü lafları dolaşıyor, akıllı uslu bir yetkili çıksada açıklama yapsa,üzerinize ölü toprağımı serpildi,metalinizmi yoruldu Çumraya Karkına 2017 de mavitünelden su verilecekti.

  • Ömer 1813 gün önce

    Yıllardır Antalya Kayseri hızlı tren hattı için bekliyor kapadokya için önem vermiyor devlet bize

  • Adem 1813 gün önce

    Bir açtık derler açacağız derler ne kadar da insanlari kandirir oldunuz

  • AHMET DÜZENİ KAÇAR 1813 gün önce

    ÖLME EŞŞEĞİM ÖLME KIŞ GELİNC AHIRDA SAMAN BOL BAHARA ULAŞIRSIN

  • Emin 1813 gün önce

    Beğenmeyenler tam neyi beğenmediniz Yarın bizden fazla da kullanırsınız Allah bilir

  • Vatandaş 1813 gün önce

    Bu hattın Ereğli ile beraber 2017 yılında açılacağı söylenmişti. Yıl 2021 daha Ereğli bir yana Karaman bile açılmadı. Davutoğlu döneminde hat bitirilmiş, sadece 6 aylık elektrik direkleri ile 1 aylık sinyalizasyon işi kalmıştı. 2016 Yılında Karaman, 2017 yılında ise Ereğli açılacaktı. Davutoğlu olmasa idi bu hat asla yapılmaz ve açılmazdı.

  • abdullah 1813 gün önce

    siz daha çok bağlarsınız verdiğiniz tarihlerin hiçbiri tutmadı sözde 2017 şubatta açılıyordu tarihlert 2 temmuz 2021 daha açılacak

  • Vatandaş 1813 gün önce

    Hadi artık açın gayri kaç yıl oldu

Yorum Yap