Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konteyner Nedir? Konteyner Çeşitleri Nelerdir?

Konteyner Nedir? Konteyner Çeşitleri Nelerdir?

 

Konteynerler, taşıma sistemlerinde malzemelerin verimli, güvenli ve hasarsız taşınması için uluslararası standartlara göre üretilmiş, tekrar kullanılabilir çelik kutu şeklindeki yapılardır. Konteynerler, içindeki malzemeleri boşaltmadan çeşitli taşıma araçları ile taşınabilir. Konteyner boyutları, ISO 6346 standardında tanımlandığı gibi çeşitli boyutlarda gelir. Bu yazımızda “konteyner nedir” sorusunun cevabını daha detaylı inceleyeceğiz.

Konteyner Çeşitleri

Taşınan yüke göre çok değişken konteyner türleri mevcuttur. Konteynerler seyahat ömürlerini tamamladıktan sonra enerji ve kaynak tasarrufu sağlaması için çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır.

Standart Konteyner:

En çok kullanılan tip olan standart konteyner ölçüleri genellikle en ve yükseklikleri 2.44m, uzunluğu ise 6.1m veya 12.19m olur. Çoğunlukla yüklerin taşınmasında kullanılır.

Flat Rack Konteyner:

Özellikle uzun, geniş, ağır yükleri veya standart veya yüksek küp konteynerlere sığmayan özel geometrik şekillere sahip yükleri taşımak için idealdir. Sanayi, araç ve tekne taşımacılığında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden uluslararası denizyolu taşımacılığı bu alanda gelişmiştir. Çok ağır yükleri taşımak için ahşap zeminler yerine çelik zeminler tercih edilmelidir.

Open Top Konteyner:

Çoğu zaman taşmalı yüklerde kullanılır. Yüklemeden sonra, bir branda ile sıkıca kapatılacaktır. Ağır yüklerin taşınması için taban biraz daha kalındır. Yaygın olarak makine, mermer levhalar ve alüminyum profiller taşınır.

Tank Konteyner:

Sıvıların, gazların ve tozların dökme yük olarak taşınması için intermodal bir metal kutudur. ISO standartlarına göre inşa edilmiştir. Bu nedenle ISO tankı olarak da adlandırılır.

Reefer Konteyner:

Tabandaki T şeklindeki özel taban sayesinde soğutulan havayı dağıtan cihazlardır. Konteynerin içinde hava alışverişini sağlar. Meyve, sebze, süt ürünleri ve et gibi yüklerin taşınmasında ısı kontrolü gerektiren durumlarda kullanılır.

Open Side Konteyner:

20’lik ve 40’lık ölçü ebatları ile birlikte karşımıza çıkan konteyner, yan tarafı açılan ve kolayca yükleme ve boşaltma konusunda yardımcı olan bir sistem olarak üretimleri tasarlanmıştır.

Konteyner Nasıl Yapılır?

Konteyner yapımı ağırlıklı olarak ulaşım, depolama ve yerleşim alanları için kullanılan özel yapıların imalatıdır. TSE belgeli PVC özellikli malzemeler kullanılmaktadır. Ayna, kağıtlık ve sabunluk gibi malzemeler kullanılmaktadır.

Öncelikle kabın dış kabuğunu oluşturacak olan çelik levha belirli bir boyutta kesilir. Kesilen tabaka daha sonra düzeltme ve şekillendirme için hazırlanır. Kesilen çelik levha uçları kaynak için hazırlanır. Kenarların birleştirilmesi ve kaynak işleminin gerçekleştirilmesi için özel makineler kullanılmaktadır. Bu adımda, Konteynerin temel yapısını oluşturuyoruz. Gerekli ekipman konteynerin içine kurulur. Ayrıca gerekli izolasyon da bu aşamada eklenir. Böylece konteyner taşıma ve işleme yeteneklerini geliştirir. Korozyonu önlemek için kabın dış yüzeyi boyanır ve kaplanır. Bu, konteynerin daha uzun süre dayanmasını sağlar ve son bir testten geçip kullanıma hazır olur.

Popüler hale gelen konteynerler, okul, hastane, kamp alanı, spor salonu ve depo gibi çeşitli ihtiyaçlara çözüm olmaktadır.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”