Son Dakika Haberler

Günümüzde oldukça sık duyduğumuz bir kavram “özel beslenme”. Sağlıklı yaşamak, bir amaca hizmet etmek, bir hastalığın tedavisine katkı sağlamak ve daha fazla konuda özel beslenme menüleri oluşturulabilir. Özel beslenme menülerinde özel besinler de bulunabilir. Günümüzde doğanın bize sunduğu birçok besin kaynağının değeri araştırmalar sayesinde daha çok biliniyor. Şifası ile ön plana çıkan bu özel besinler sağlıklı olmayan bazı ara malzemeler yerine bile geçebiliyor. Böylelikle insan yaşamının her günü daha sağlıklı ve daha kaliteli geçebiliyor. Tabii ki tek bir ürüne bu kadar sorumluluk yükleyemeyiz. Bu özel besinleri tüketirken pozitif düşünceyi zihinde geliştirmek, spor yapmak ya da hareketli bir yaşam sürmek, düzenli uyku sistemine sahip olmak ve bol sıvı tüketip dengeli beslenmek de gerekebilir. Biz ne kadar kendimize dikkat etsek de genetik faktörler de var dediğinizi duyar gibiyiz. Evet, genetik faktörler bazen olumlu ya da olumsuz destekler verebilir. Sağlıklı bir yaşam sürerek birçok hastalığın önüne geçmeye çabalamak da önemlidir. İşte bu özel besinlerden bir tanesi de son zamanlarda adını duymaya başladığımız karnıyarık otu diyebiliriz. Bu besin sizin de son zamanlarda dikkatinizi çektiyse hakkında öğrenmek istediklerinizi yazımızda bulabilirsiniz.
 
Karnıyarık Otu Tozu Nedir?
 
Karnıyarık otu bitkisinin tohumunun kabuklarından elde edilen bir tozdur. Asya bölgesine özgü bir bitkidir karnıyarık otu ve çoğunlukla Hindistan’da yetiştirilir. Bitki çeşitli mekanik teknikler kullanılarak kabuklarından ayrılır. Daha sonra bu kabuklar tekrar mekanik tekniklerle kırılıp ufalanarak kullanıma hazır hale getirilir.
 
Karnıyarık Otu Tozu Faydaları Nedir?
 
Karnıyarık otu tozunun faydaları arasında yüksek lif kaynağı olduğu için daha çok mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkileri var denilebilir. Karnıyarık otunun doğal bir müshil etkisi bulunur. Ürün suyla temas ettiğinde jel kıvamı alır. Bağırsaklardaki suyu emerek bağırsak hareketlerini daha da kolaylaştırır. Şişkinliğe sebep olmadan dışkılamaya yardımcı olur. Kabızlık gibi durumlar geliştiğinde ürün beslenmeye dahil edilebilir.
Aynı zamanda yoğun ishal durumlarında sağlıklı bir dışkı oluşumu için de benzer etkiyi yapar.
 
İyi bir sindirim dengesi yani lif bakımından zengin beslenmek kalp sağlığına da olumlu etkisi olduğu biliniyor. Bu sebeple sindirim dostu olan bu ürünle kalp sağlığınızı da daha iyi korumanız mümkündür.
 
Diyabeti olan kişilerin kan şekeri dengesini korumaları için daha çok lifli gıdalar tüketmesi gerektiği uzmanlar tarafından önerilir. Bu sebeple lif deposu olan karnıyarık otunu şeker hastası olan kişiler de beslenmelerine dahil edebilir.
 
Kilo verme süreçlerinizde tokluk hissini korumak fazladan atıştırmanın önüne geçer. Lifli gıdalar midede tokluk hissi yarattığı için kilo kaybetmeye yönelik hazırlanan menülerde yer verilir. Kilo verme listelerinize karnıyarık otu tozunu da dahil edebilirsiniz.
  
Karnıyarık Otu Tozu Nasıl Kullanılır?
 
Karnıyarık otu tozunu hamur işlerinizde kullanarak daha sağlıklı tarifler ortaya çıkarabilirsiniz. Glutensiz unların kullanımı yapısında gluten bulunmadığından dolayı daha zordur. Çünkü gıdayı birleştiren yapışkan doku glutende bulunur. Karnıyarık otu ise ıslandığında yapışkan forma geldiği için gluten içermeyen unlar ile kullanılabilecek ideal bir dolgu malzemesidir. Bunun dışında suyla ya da çeşitli sıvı besinlerle karıştırarak ürünü tüketebilirsiniz.
 
Karnıyarık Otu Tozu Nereden Alınır?
 
Karnıyarık otu tozunu bu tip özel besinlerde uzman güvenilir markalardan temin edebilirsiniz. Ürünü inceleyip fiyatlarına bakmak isterseniz Naturiga.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English