Son Dakika Haberler

İnternet Üzerinden Kıbleyi Bul

Dünyanın neresinde olursanız olun namaza durmadan önce doğru kıble noktasının bulunması önem arz etmektedir. Zira namazın doğru kıble istikametine doğru kılınması sıhhati açısından şarttır. Kıble yönünün bilinmediği yerlerde kıble yönünün tespiti çevrimiçi kaynaklar veya geleneksel işlemlerle gerçekleştirilebilir. İnternetten online haritalar yardımıyla kıble yönünü bulmak pratik ve aynı zamanda kullanıcı dostu bir araçtır. Qibla Finder gibi özel araçlar, dünya çapında herhangi bir konum için kıble yönü belirlenmesine yardımcı olur. Qibla Finder Google Maps alt yapısını kullanarak konumunuzu algılar ve bulunduğunuz yer ile Kabe arasına kıble hattınızı çeker. Peki çevrimiçi haritalar ile kıble yönünü nasıl bulacağız?


Adım Adım Kıble Yönünü Bulmak
Öncelikle cep telefonu veya tarayıcınızın konum özelliğini aktif ederek Qibla Finder servisine gidin. Konumunuzun saniyeler içerisinde bulunduğunu göreceksiniz. Veya bulunduğunuz konumunuzu elle de işaretleyebilirsiniz. Qibla Finder, bulunduğunuz konum ile Mekke’deki Kabe-i Muazzama arasına kıble yönü hattınızı anlık olarak çekecektir. Size kalan ise etraftaki nesne, yol, sokak vb. üzerinden hareketle kıbleyi belirlemektir. Bakın çevrimiçi harita yardımıyla saniyeler içerisinde kıble yönünüzü belirlemiş oldunuz. Dünyanın neresinde olursanız olun artık bu yolla kıble istikametinizi bulabileceksiniz.


Pusula ile Kıble Nasıl Bulunur
Pusula, geleneksel bir yöntem olup, kıble yönünün de belirlenmesi için kullanılabilir. Bulunduğunuz yerin kıble yönünü tayin için pusula kullanmak istiyorsanız kıble derecesine ihtiyaç duyarsınız. Dünyanın değişik noktalarında pusulaya uygulanacak kıble derecesi doğal olarak farklı olacaktır. Hassas ve en doğru sonuca ulaşmak için bulunduğunuz yerin kıble derecesini öğrenmeniz gerekiyor. Bunu da kıble yönü anlamına gelen Qibla Direction servisinden elde edebilirsiniz. Qibla Direction servisi ile Qibla Finder aynı hizmeti sunar. Qibla Direction a giriş yaptığınızda online haritanın yanında/üstünde “Qibla Angle for Compass” değerini göreceksiniz. Bu değer sizin bulunduğunuz yerin kıble derecesidir. Şimdi adım adım bunu pusulaya nasıl uygulayacağımızı anlatalım: Pusulayı düz bir zeminde tutun ve iğnenin kuzeyi (N) gösterdiğinden emin olun. Bulunduğunuz yerin kıble derecesini Qibla Direction üzerinden alın. Mesela İstanbul için kıble açısı yaklaşık olarak 146 derecedir. Pusula bileziğinde kırmızı ibre N (kuzeyi) gösterirken saat yönünde bulunduğunuz yerin kıble derecesini bulun. Mesela İstanbul için saat yönünde 146 dereceyi bulun. O kıble derecesinin gösterdiği yön sizin kıble yönünüzdür. Görüldüğü üzere, kıble yönü mevcut çevrimiçi araçlar veya geleneksel pusula yöntemleri, namaz ibadetinin sağlıklı bir şekilde eda edilebilmesi için doğru yöne yönlendirmede yardımcı olur.


İnternetten Kıble Yönünü Bulma
Teknoloji ve bilhassa internetin nimetlerinden birisi olan Google Maps, size kıble yönünüzü belirlemede büyük kolaylıklar sağlıyor. Google Haritalar alt yapısını kullanan kıble bulucu servisler yardımıyla da kıble yönünüzü hızlı ve doğru bir şekilde tayin edebiliyorsunuz. Dünyanın neresinde olursanız olun internetten kıble yönünüzü bulmak istiyorsanız www.qiblafinder.org kıble bulma servisini kullanmanızı öneririz.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English