Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İhlas Suresi Faziletleri Nelerdir? İhlas Suresi Okumanın Fazileti ve Faydaları

İhlas Suresi Faziletleri Nelerdir? İhlas Suresi Okumanın Fazileti ve Faydaları
İhlas Suresi Kur’an-ı Kerim’in yüz on ikinci suresi dördüncü ayetidir. İhlas Suresi Mekke de indirilmiştir. İhlasın anlamı samimi olmaktır diğer bir anlamı da dine içtenlikle bağlanma anlamına gelmektedir. İhlas suresi ve fazileti en çok faziletli surelerden birisidir. Günlük yaşantıda en çok okunan namaz sureleri den birisidir. İhlas suresinin okunuşu ve anlamı;
Kul huvallâhu ehad. Allâhus samed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekun lehu kufuven ehad.
Türkçe meali:
O Allah, Bir’dir (Tek’tir).  Allah hiç bir şeye muhtaç değildir. Her şey Allah’a muhtaçtır. O, doğurmadı ve doğurulmadı. Ve O’nun bir dengi olmadı (olamaz).
Peygamber Efendimize (SAV) müşriklerin bize rabbinin sıfatlarını anlat demesiyle İhlas Suresi gönderildi. Allah’ın sıfatlarını İhlas Suresinde anlatılmaktadır. Çok fazla hadisi şerifte İhlas suresi ve fazileti ve ne kadar önemli olduğunun açıklaması yapılmaktadır. Namaz sureleri arasında yer almaktadır. İhlas suresinin ezberi kısa olduğundan dolayı daha kolaydır. Özellikle çocukların ilk ezberlediği sureleri arasında yer almaktadır. Namaz sureleri arasında yer alır. 

Ramazan Ayında İhlas Okumanın Fazileti 

İhlas suresi ve fazileti ramazan boyunca okunması oldukça önemlidir. İhlas süresi ramazanda okumak ahirette ve dünyada önemi büyüktür. Ramazan süresince  7 defa Fatiha 100 defa İhlas ve daha sonra 7 defa daha Fatiha sureleri her gün okunması önemlidir. Aynı zaman da bin İhlas suresi her gün okunmasının fazileti çok önemlidir. 
İhlas suresi ve fazileti için ramazan ayında her gün 363 defa okunması ile ahirette ve dünyada önemi fazladır. İhlas suresini okunması ile Kur’an-ı Kerim’in 1/3 ünü okunmuş olarak kabul edilmektedir. On defa İhlas suresini gün içinde okunması ile cennet kapısını aralamaktadır. 100 defa İhlas suresini yatmadan önce okunması okuyan kişiyi cennete girmesi için vesile olmasına yardımcı olur. Sabah namazından sonra 12 defa İhlas okunması okuyan kişinin Kur’an-ı Kerim’in hatim etmiş gibi denk gelmektedir. 
İhlas suresini sabah ile akşam üç defa okunması ile okuyan kişilerin sıkıntıdan ve beladan korumaktadır. Eve girildiği sırada okunan İhlasla okuyan kişilerin fakirlikten uzaklaşmasına yardımcı olur. Bir kişi sürekli olarak İhlas okuması ile okuyan kişinin cennet kapıları aralamaktadır. İhlas suresinin Tevhid inancı açısından önemli olmasının sebebi Allah ‘ın yüceliği ve birliğini tüm eksik sıfatlardan uzak tutulmasını ileten Tevhid suresi özelliği taşınmasından dolayı önemlidir. Bin defa İhlas suresi Arefe günü okunması ile okuyan kişinin günahlarının affına ve edeceği duaların kabul edilmesine faydalıdır. Müslüman bir kişi sefere çıkarken on bir kez İhlas okuması ile Allah o kişinin evini seferden dönünceye kadar evinin korunmasına faydalı olmaktadır. Her gün elli kez ihlası Şerif okunursa okuyan kişinin yıllık günahlarından arınmasına yardımcı olmaktadır. 

İhlas Suresi Nerede, Ne Zaman ve Neden Okunmalıdır? 

İhlas suresi ve fazileti önemi hadislerle belirtilmiştir. Akşam ve sabah istenilen sürede okunabilmektedir. Okunması ile okuyan kişilerin sıkıntıdan ve beladan korunacağı iletilmiştir. Akşam eve giren kişinin İhlas suresini okuması ile o kişinin evine yoksulluk girmez. Arefe günü okunan İhlas ile okuyan kişinin günahlarının af olunmasında faydası vardır. Cuma namazı sırasında İhlas okumak kazadan ve beladan korunmasına yardımcı olmaktadır. İhlas suresini her gün düzenli bir şekilde okunması ile cennetin kapılarının açılmasına yardımcı olmaktadır. Sabah namazından sonra 12 kez İhlas okuyan kişilerin Kur’an’ı Kerim’i dört defa okunmuş gibi sevabının kazanmasına yardımcı olmaktadır.  

İhlas Süresinin Arapça Okunuşu


 

İhlas Suresinin Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- De ki: O Allah birdir.

2- Allah samed (her şey O’na muhtaç, O kimseye muhtaç değil)’dir.

3- O doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.

4- Ve hiçbir şey O’nun dengi değildir.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English