Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Huzurlu Bir Tatil Arayanların Tercihi Sapanca Tatili

Huzurlu Bir Tatil Arayanların Tercihi Sapanca Tatili
Marmara’nın saklı cennetlerinden biri olan Sapanca, huzurlu bir tatil arayanların tercihidir. Sapanca Gölü’nün kıyısında, yemyeşil ağaçların ve kuş seslerinin arasında doğayla başbaşa kalabilirsiniz. Aynı zamanda Sapanca tatili kendinizle, partnerinizle veya sevdiklerinizle başbaşa vakit geçirmek için de idealdir. Siz de kendinize en uygun Sapanca tatilini planlayarak bu huzuru deneyimleyebilirsiniz.

Sapanca’ya Gitmek için En Uygun Dönemler Ne Zamandır?

Sapanca, Akdeniz ve Karadeniz iklimi arasında gidip gelen hava koşullarına sahiptir. Kışları bol yağışlı geçer. Yağışlar kardan ziyade yağmur şeklinde görülür. Bahar aylarında ise daha hafif ve keyifli yağmurlara şahit olmak mümkündür. Kuzeyde yer almasına rağmen Sapanca’nın yazları biraz kurak geçer. Ancak yine de sıcaklık güney illerindeki kadar yüksek değildir.
 
Bölgenin iklim özelliklerini göz önünde bulundurarak Sapanca’ya gideceğiniz en uygun dönemi kendiniz belirleyebilirsiniz. Tatilcilerin çoğu, Sapanca’yı sonbahar ve kış mevsiminde tercih eder. Çünkü geniş bir ağaçlık alana sahip olan Sapanca, sonbaharda kızıl yapraklarla adeta bir görsel şölen sunar. Özellikle üzerine bastığınız kurumuş yaprakların çıtırtısı eşliğinde göl kenarında yürümek, son derece keyifli ve romantik bir aktivite olur.
 
Bilhassa kış tatili yerlerinden biri olan Sapanca, soğuk günlerde içinizi ısıtır. Çiftler, arkadaşlar ve aileler kar manzarası eşliğinde bir haftasonu kaçamağı yapmak için sık sık Sapanca’ya gelirler. Özellikle bulunduğunuz yere kar yağmıyorsa Sapanca otellerinin şömineli odalarında kahve eşliğinde beyaz manzarayı seyredebilirsiniz. Yakınlardaki Kartepe Kayak Merkezine gidebilirsiniz. Dilerseniz yılbaşı ve sevgililer gününü burada geçirebilirsiniz.

Doğayla İç İçe Olacağınız Sapanca’da Nerelerde Kalınır?

Sapanca’yı kış tatili önerileri arasında sıkça görmüşsünüzdür. Fakat Sapanca’da nerede kalacağınızı bilmediğiniz için bu tatili erteliyor olabilirsiniz. En popüler Sapanca tatil yerlerini aşağıdaki listede bulabilirsiniz.
 
  • Sapanca Gölü: Sapanca Gölü kıyıları, konaklamak için en ideal bölgedir. Sahil boyunda yürüyüş veya koşu yapabilir ya da bisiklete binebilirsiniz. Yeşil alanlarda dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz.
 
  • Maşukiye: Alabalık tesisleri, tarihi binaları ve doğa sporlarına uygun arazisiyle konaklayabileceğiniz bir bölgedir. ATV turu da Maşukiye’de edinebileceğiniz bir deneyimdir.
 
  • Kırkpınar: Yemyeşil bitki örtüsü, işlek caddesi ve özenli parklarıyla bilinir. Sapanca’ya geldiğinizde kalmasanız bile mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.
 
  • Kartepe: Özellikle Sapanca’da geçireceğiniz kış tatillerinin göz bebeği olacaktır. Hem amatör hem de profesyonellere uygun kayak merkeziyle huzuru ve eğlenceyi bir arada sunar.
 
Sapanca’da konaklarken çevredeki tarihi yapıları görmeden dönmemelisiniz. Zira çevre, Osmanlı eseri camilerle doludur. Tabiat parkları, kaplıcalar, yaylalar ve aktivite alanları da uğramak isteyebileceğiniz mekanlardır.

Farklı Konseptler Sunan Sapanca’da Tercih Edebileceğiniz Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Sapanca tatili için tercih edebileceğiniz farklı konseptte birçok seçenek mevcuttur. Ancak Sapanca denildiği zaman akla bungalovlar gelir. Bungalov tatil yerlerinde tamamen size ait bir binada kalmanın ayrıcalığını yaşarsınız. Ahşap duvarlar, sivri çatılar ve otantik dekorasyon, sıcak ve doğal bir atmosfer sunar. Bungalov otellerin geniş camları sayesinde ferah ve manzaralı bir odada uyanırsınız. Odadan hemen bahçenize çıkarak güne başlayabilirsiniz.
 
Sapanca otelleri, balayı çiftlerinin ve ailelerin sıklıkla tercih ettiği tesislerdir. Dolayısıyla bu tesisler arasında aile dostu otel bulmak son derece kolaydır. Aile dostu otellerde bakıcı, çocuklara özel menü ve bahçe seçenekleri mevcuttur. Böylece hem ailenizle keyifli vakit geçirebilir hem de çocuklarınızı otelinize emanet ederek eşinizle başbaşa kalabilirsiniz.
 
Balayı otelleri seçeneği açısından da geniş bir yelpaze sunan Sapanca’da ayrıcalıklı tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Balayı suitlerinde evliliğinizi kutlayabilirsiniz. Sapanca’daki spa otelleri de balayı çiftlerinin tercih ettiği yerlerdir. Ayrıca Sapanca’da alkolsüz konseptli ve tam mahremiyet sunan oteller bulmak da mümkündür.

Keyifli Bir Sapanca Tatili için Planlama Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sapanca tatilinizi planlarken günlerce düşünmenize gerek yoktur. Zira Sapanca, hafta sonu bile gelebileceğiniz bir tatil yeridir. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Bursa, Düzce ve Bolu gibi yakın şehirlerde ikamet edenler için ulaşımı oldukça kolaydır.
 
Siz de konaklayacağınız Sapanca otelini seçmek için hemen Setur’a gelebilirsiniz. Onlarca otel arasından aradığınızı bulabilir, Setur kampanyaları sayesinde uygun koşullarda tatil yapabilirsiniz. Dilerseniz günübirlik, vaktiniz varsa 1 haftalık huzurlu bir tatilin tadını çıkarırsınız. Tatlin keyfi huzur ve eğlenceyse Setur, Sapanca’da da seninle.
 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English