Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Gazi Osman Paşa Kuran Kursu yaz eğitimine başladı

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Karatay İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Yalman ve Betül Şimşek Öztürk ile Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve Karatay İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Şakir Eğri’nin katılımı ile Gazi Osman Paşa Kuran Kursu yaz eğitimi açılışı gerçekleşti.

Gazi Osman Paşa Kuran Kursu yaz eğitimine başladı
Yaz Kuran Kursları açılışında konuşan Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, “Kursumuz 20 derslikli, yaklaşık 300 kadar 4-5 yaş aralığındaki öğrencilerimizin eğitim aldığı bir kurstur. Okulun her tarafında Nasrettin hoca figürleri var ve çocuklarımız tanıdıkları,bildikleri figürlerle eğlence içerisinde kuran eğitimi alıyorlar. Burada yaklaşık 20’ye yakın hoca hanım kardeşimiz var. Hepsi sertifika aldılar ve çocuklara nasıl davranacaklarını biliyorlar. ‘’Bütün uyuyanları uyandırmak için bir uyanık yeter’’ burada çocuklar içerisinden bir tanesi bir harf öğrense ve bir tane uyanık yetişirse toplumumuzu değişecektir. Karanlıkları aydınlığa çevirecektir bu yüzen yaz kurslarımızı önemsiyoruz.
” sözleriyle kurs hakkında bilgi verdi. 

90 binin üzerinde yaz kuran kursu
“Kuran eğitimini biz okuldan değil camilerden başlatıyoruz, yani kuran okuyan kişilere nerede eğitim aldınız diye sorulduğunda yüzde 70’inden fazlası cami ve kuran kursu diyecektir. Yaz Kuran kursları çocukların eğlenerek, bilgiyi sevdirerek öğrendikleri ve gidecekleri bir yer olmadığı için eğitimlerini yaşıtlarıyla birlikte aldıkları bir yer olduğundan dolayı önemli bir yerdir. 4-6 yaştaki çocuklara yaz kuran kursları bilgiyi sevdirmek suretiyle eğlenceyi fazlalaştırarak öğretmeyi sağlıyor” diyen Öge, “Türkiye’nin tamamında 90 binin üzerinde camide yaz kuran kursları başladı. Konya’mızda 3 binin üzerinde camide başladı. Biz 4 yaş grubundan başlayıp yaş sınırı olmaksızın kuran eğitim veriyoruz. Eğitimlerimiz 15 yaş üzeri çocuklarımıza online olarak veriliyor ve daha az yaş gruplarındaki öğrenciler ise yüz yüze eğitim başladı. Bizler onların online eğitime değil yüz yüze eğitime alışmaları taraftarıyız bu yüzden diyanet işleri başkanlığımızla birlikte böyle bir yaş grubu oluşturduk eğitimlerimiz bu şekilde devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

“Her yerde herkese her zaman dokunabilmek”
Öge, “Konya İl Müftülüğü olarak bizim sloganımız  “Her yerde herkese her zaman dokunabilmek”Kursların bitiş tarihi için Ağustos’un 20 si gibi bir planlama var ama Kur’an eğitimi devam eden bir eğitimdir, bunu da belirtmek istiyorum. Ayrıca Kurban bayramını şimdiden tebrik ederim. Kurban yaklaşmak demektir, yakınlaşmak demektir. Kurban önce bizi Allah’a sonra bizi kendimize yakınlaştırır. İnsanlarla ve kendimizi yakınlaşmadır. Kurban, kestiğimiz hayvanlar sebebiyle merhametimizi arttırır ve çevreyle bir yakınlaşmamızı sağlar. Ben bunun sağlanması gerektiğini düşünüyorum kurban kesemeyen kardeşlerimizi de sevincini sağlamak suretiyle kurbanlarımızın paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Konya’da 160’ın üzerinde kurban kesiminin organizasyonu ve dağıtılması ile ilgili diyanet vakfımızın Konya Şubesi olarak da biz görev alıyoruz. İl Müftülüğümüzde şehrin değişik noktalarına stantlar kurduk. Kardeşlerimiz vekâletle buradan kurban kesim işlemleri yapabilirler ve internet sitelerimizden Konya il Müftülüğü olarak girerek bakabilirler. İnşallah kurbana sevinciyle biraz önce bahsettiğimiz o pandemi ortamını olabildiğince azaltırız devletimizin sunacağı tedbirlere uygun bir şekilde bayramlaşırız diye dua ediyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 4
  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English