Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Floransa’da Konaklama Yapabileceğiniz En Güzel Yerler

Floransa’da Konaklama Yapabileceğiniz En Güzel Yerler
Küçük boyutuna rağmen, Floransa'nın lezzetleri ve ne kadar turistik oldukları konusunda farklılık gösteren birkaç farklı mahallesi vardır, bu nedenle nerede kalacağınıza dair seçiminiz deneyiminizi etkileyecektir. Turistler için tek bir en iyi mahalle yoktur; başlıca ilgi çekici yerler şehir merkezindedir, ancak diğer bölgelerin de kendine has özellikleri vardır. Şehir kompakttır ve merkez, daha uzak bölgelerden bile kolayca yürünebilir.

En iyi Floransa otellerinin çoğu, Şehir Merkezinde veya Santa Maria Novella'dadır, ancak diğer mahallelerde de mükemmel lüks seçenekler vardır. Floransa'nın en iyi orta sınıf ve ekonomik otelleri öncelikle San Frediano, Santo Spirito, San Lorenzo ve San Marco mahallelerinde bulunabilir. Floransa’da nerede kalınır ? Sorusuna en iyi ve en merkezi cevap tarihi şehir merkezi olsa da, bu bölgeye alternatif daha çok sayıda mahalle de vardır.

Şehir merkezi, Floransa'nın ortaçağ ve Rönesans kalbi, kuzeyde Duomo ile güneyde Arno Nehri ve Ponte Vecchio arasında yer alır. Dar, her zaman kalabalık sokakları ile tam bir turist mıknatısıdır. Ne de olsa, etkileyici müzeler, kiliseler ve saraylarla dolup taşan, kültürel bir güç olarak Floransa'nın statüsünün gerçek ifadesini bulduğu yer burasıdır. Hem cadde hem de üst düzey alışveriş için harika. Bazı mükemmel barlar ve restoranlar, ancak çok sayıda turist tuzağı da var. Lüksten bütçeye uygun olanlara kadar mükemmel konaklama seçenekleri, ancak gürültü veya kalabalık söz konusu olduğunda harika bir alan değildir.

Doğuda Santa Croce ve Sant'Ambrogio bölgeleri vardır. Santa Croce, aynı adı taşıyan muhteşem bazilikaya odaklanır. Daha az turistik, yerel kafe kültürünün tadını çıkarmak ve hemen kuzeydeki komşu mahallede bulunan Mercato di Sant'Ambrogio'da yemek alışverişi yapmak için harika bir yerdir. Geceleri, bu alanlar, en talepkar yenilikçileri tatmin edecek kadar büyük barlar ve kulüplerle gürültülü bir hayata dönüşüyor. Bazı göze çarpan üst düzey otellerle birlikte bir sürü güzel misafirhane. Her iki alan da aileler için idealdir ve Sant'Ambrosio daha otantik hissi ile öne çıkmaktadır.

Floransa’da Nerede Kalınır ?

Ponte Vecchio'nun batısında, Oltrarno'da (Arno'nun diğer tarafında) Porta Romana'ya kadar San Frediano ve Santo Spirito bulunur. Bir zamanlar daha fakir olan bu bölgelerden artık bohem şıklığı yayılıyor ama yine de gerçekçi kalmayı başarıyorlar. Esnaf atölyeleri ve bağımsız butiklerle dolu, aynı zamanda merkezden daha iyi fiyatlara sıcak restoran ve barlarla dolu. Tüm bütçeler için iyi bir konaklama yelpazesi var, özellikle de havalı oteller peşindeyseniz.
San Lorenzo ve San Marco, merkezin kuzeyinde yer alır. Daha önce, özellikle tren istasyonuna doğru daha fakir, şimdi nezihleştirici ama yine de merkezden daha az turistle dolu. Zengin Medici Şapelleri'ne ve çok sevilen Mercato Centrale'ye ev sahipliği yapan bu alanlar, yemek kadar kültür iştahını da tatmin edecek. Burada mükemmel yerel yemek mekanları ve vintage butikler bulunabilir. Ekonomik konaklamalar için harika bir alan, aynı zamanda bazı güzel üst düzey seçenekler de var.

1.DUOMO



Duomo, Floransa'nın en gözde turistik mekanlarına, müzelerine, meydanlarına ve tarihi simge yapılarına yakınlığı nedeniyle ilk kez gelen ziyaretçiler için Floransa'da kalınacak en iyi alandır. Burada kalırsanız, en gözde mekanlara, restoranlara, barlara ve mağazalara yürüme mesafesinde olacaksınız.

Duomo, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Floransa'nın tarihi merkezinde yer almaktadır. Arno nehri boyunca uzanan antik bir yapı olan ve 2. Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulan tek eski Floransa köprüsü olan muhteşem Ponte Vecchio köprüsünü ziyaret ederek şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Bu dönüm noktasına yakın, dünyanın en iyi sanat müzelerinden biri olan güzel Uffizi Galerisi'dir. Bu görkemli eski yapı, rönesansın hazinelerini barındırmaktadır. Botticelli ve Titian gibi sanatçıların eserleri dahil. Floransa’da nerede kalınır ? Sorusuna en merkezi cevabı arıyorsanız, Duomo’daki otel tavsiyelerine göz atabilirsiniz.

Bargello Ulusal Müzesi'nde muhteşem Rönesans heykellerini görebilirsiniz. Ardından Bilim Tarihi Müzesi, Antropoloji Müzesi ve hazineleri arasında Michelangelo'nun eserlerini içeren Opera del Duomo Müzesi veya katedral müzesi var.

Tarihi merkezde de keşfedilecek çok sayıda tarihi bina var. Santa Maria del Fiore Katedrali olarak bilinen Duomo de Firenze, şehrin güzel Piazza del Duomo'da bulunan muhteşem katedralidir. Kubbenin kendisi öne çıkıyor ve Floransa'nın muhteşem manzarasını sunuyor. Katedralin yanında Giotto Çan Kulesi ve Aziz John Vaftizhanesi bulunur.

Duomo genellikle her gün yerel sakinlere katılan turistlerle meşgul. Toskana'nın en çekici kafeleri, butik mağazaları, barları, restoranları ve kulüpleri vardır, bu da gezi geceleri durduğunda bile Duomo'nun hala bir aktivite kovanı olduğu anlamına gelir.

Yakınlarda turistler için son derece çekici olan Piazza della Signoria duruyor, yüzyıllardır sahip olduğu karakteri koruyor. Arnavut kaldırımlı sokaklar, şık kafeler ve lüks marka butiklerle dolu. 14. yüzyıldan kalma Palazzo Vecchio, gösterişli mimari ve sanatsal hazinelerle dolu başka bir antik yapıdır.

Tahmin edebileceğiniz gibi, gezginlerin konaklaması için en popüler bölge olduğundan, Floransa'nın bu merkezi kısmı en iyi konaklama seçeneğine sahiptir. Turistlerle dolu ve gürültülü olabilir, bu yüzden bundan kaçınmak için ses geçirmez cam pencerelere ve klimalı odalara sahip bir otel için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Tarihi merkezde yüzlerce otel, misafirhane ve kiralık daire var, bu yüzden size uygun bir şey bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Birincil konumu nedeniyle, buradaki oteller şehrin diğer bölgelerine göre daha pahalı olma eğilimindedir.

2.SANTA CROCE



Santa Croce, Santa Croce Bazilikası'nın Piazza'sını hemen çevreleyen alandır. İtalyan Zaferleri Tapınağı olarak bilinen bu çarpıcı bina, Michelangelo, Rossini ve Galileo gibi Rönesans büyüklerinin mezarlarına ev sahipliği yapar.

Bu bölge, Floransa'nın merkezine o kadar yakın ki, doğuda Arno Nehri'nin yanında olmasına rağmen, birçok kişi burayı tarihi merkezin bir parçası olarak sınıflandırıyor
Santa Croce, İtalya'nın en büyük halk kütüphanesi olan Biblioteca Nazionale Centrale di Firenze'ye ev sahipliği yapmaktadır. Bu mahalle aynı zamanda birkaç otantik Toskana mağazasına, bit pazarına sahiptir ve Sant'Ambrogio pazarına kolayca ulaşılabilir. Yakındaki Via de' Macci ve Borgo La Croce'de birçok pizzacı ve restoran bulunmaktadır
Harika küçük restoranlar ve barlarla dolu sokakları, birçok gencin bir şeyler içmek ve canlı müzik için toplandığı kafeleri bulacaksınız. Yerel halk gibi aynı yemek ve gece hayatının tadını çıkarmak istiyorsanız, burası kalmak için mükemmel bir yerdir.
Mükemmel yerel tarzda yemek ve gece hayatı istiyorsanız, Santa Croce, Floransa'da nerede kalınır ? Sorusuna en popüler cevap olacaktır.

3. San Lorenzo – San Marco



San Lorenzo ve San Marco semtleri, Floransa'nın tarihi merkezinin hemen kuzeyinde ve tren istasyonunun doğusunda yer almaktadır. Bir zamanlar, bu alanlar oldukça düşük fiyatlıydı, ancak çoğu Avrupa şehrinde olduğu gibi, insanlar şehre geri döndükçe yeniden canlandırıldı ve soylulaştırıldı.

Turistik bölgenin kuzey ucunda yer alan, ziyaretçilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgedir ve Duomo'ya ve Floransa'nın diğer tarihi bölgelerine mükemmel bir erişim imkanı sunar.
San Lorenzo ve San Marco bazı mükemmel ekonomik konaklama birimleri sunar; sırt çantalı gezgin veya bağımsız gezginseniz, burası pansiyon bulmak için ideal bir yerdir. Tabii ki, burada da iyi orta sınıf ve üst düzey konaklama seçenekleri var

Floransa tarihi hazinelerle dolu olduğu için, hemen hemen her bölgede görülecek harika şeyler vardır. Bu bölgede, 1400'lerden kalma bir kilise olan güzel Basilica de San Lorenzo'yu ve Medici'nin büyük bir mezar yeri olan Medici şapellerini bulacaksınız
Bitişikte kubbeli bir Rönesans kilisesi olan Sagristia Vecchia yer almaktadır. Bu yapılar, Michelangelo tarafından tasarlanan büyük bir kütüphane olan Biblioteca Medicia Laurenziana'yı da içeren güzel Piazza di San Lorenzo'da bulunmaktadır.

San Lorenzo, merkez tren istasyonu ve Duomo arasında sıkışmış olup, şehir sınırlarının dışına çıkmayı seçerseniz hem Floransa'nın kalbini hem de Toskana'nın geri kalanını keşfetmeniz için iyi bir konuma sahiptir.

San Lorenzo'da kalmayı seçerseniz, en büyük cazibe merkezi Mercato Centrale'ye yakınlık olacaktır. İnanılmaz derecede geniş bir kapalı gıda pazarı, San Lorenzo'da konumlanmıştır ve derinlere dalmak ve yerel lezzetleri keşfetmek için en iyi yerlerden biridir.
San Lorenzo ayrıca, Floransa'nın en sevilen yiyecek pazarını, San Lorenzo Pazarı'nı ve birçok yerel lokanta ve vintage butiğin bulunduğu Mercato Centrale'yi bulabileceğiniz gurmeler için harika bir mekandır.

Doğudaki San Marco'da Ulusal Arkeoloji Müzesi ve Piazza Della Santissima Annunciata'yı bulacaksınız. Giardina Dell Gherardesca ve komşu Giardino di Palazzo Caponnii, banliyönün doğu tarafında yer alan iki güzel peyzajlı parktır.
Diğer ilgi çekici yerler Museo di San Marco, Museo degli Innocenti ve büyük Rönesans sanatçısı Michelangelo'nun Davut heykeliyle ünlü Accademia Galerisi'dir. Floransa’da nerede kalınır ? Sorusuna merkezi ama bütçeli bir yer arıyorsanız, burası aradığınız yer olabilir.

4. Santa Maria Novella



Floransa'nın sunduğu gizli mücevherleri görmek istiyorsanız, Santa Maria Novella bunu fazlasıyla sunuyor. Santa Maria Novella Eczanesi, göze çarpan bir simge yapıdır ve hâlâ bir eczane olmasına rağmen, yaklaşık 600 yıl öncesine dayanan bir binadır.

Santa Maria Novella, tarihi merkezin hemen batısında ve Arno nehrinin kuzey tarafında yer almaktadır. Floransa'nın ana tren istasyonu Firenze İstasyonu'na ev sahipliği yapar ve şehrin diğer bölgelerine iyi bağlantılara sahiptir. Toskana'ya günübirlik gezileri kolayca yapabilirsiniz.
İstasyonu çevreleyen alan biraz alçak ve kalmak için pek çekici bir yer değil. Ama burası geniş bir alan ve istasyondan güneye doğru ilerlerken, Piazza de Santa Maria Novella'nın etrafındaki alan gerçekten çok çekici. Şehrin bu kısmı ayrıca uzun bir nehir kıyısına sahiptir.

Daha batıda, ailelerin ve çocukların dinlenebileceği oyun alanlarıyla Floransa'nın en büyük parkı olan Parco delle Cascine'i bulacaksınız. Yaz aylarında Le Pavoniere yüzme havuzunu da kullanabilirsiniz.

Santa Maria Novella'nın orta ve güney kısımları özel alışveriş, yemek ve içki içmek için mükemmeldir. Özellikle nehir kıyısında bazı mükemmel restoran ve barlar bulacaksınız. Şehrin güzel bir yerinde bir masada oturup dünyayı seyredebilirsiniz.

Santa Maria Novella, güzel Rönesans dekoru ve sanatına ev sahipliği yapan eski bir kilise olan güzel Basilica di Santa Maria Novella Kilisesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. Kilise, 13. ve 14. yüzyıllarda Dominik rahiplerinin emriyle inşa edilmiştir.

Mahalle aynı zamanda, bir zamanların güçlü Medici ailesinin üyelerini barındıran bir türbe olan kasvetli Cappelle Medicee'ye de ev sahipliği yapıyor.

Diğer ilgi çekici yerler arasında Santa Maria Novella Eczanesi, Chiesa di Ognissanti, Museo Novecento ve Via Tornabuoni alışveriş caddesindeki Chiesa dei Santi Michele e Gaetano bulunmaktadır.

Santa Maria Novella'da çok sayıda otel, daire ve kalacak yer vardır. Gürültüden kaçınmak istiyorsanız, tren istasyonundan biraz daha uzakta kalmayı tercih edebilirsiniz. Güneye ve Arno nehrine doğru ilerlerken, çok çekici güzel butikler ve üst düzey oteller var. Floransa’da nerede kalınır ? Sorusuna en popüler cevap olmasa da, en uygun fiyatlı cevaplardan biridir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English