Son Dakika Haberler

Evden Eve Nakliyat
               
                Nakliye yani taşımacılık hizmet sektörünün önemli bir koludur. Bir yerden bir yere malzeme ya da eşya taşınması ve bunun zamanında zarar görmeden taşınma hizmeti nakliyattır. Geçmişte farklı araçlar ile gerçekleştirilen nakliye günümüzde gelişmiş taşıtlar ve ekipmanlar ile yapılmaktadır. İlk insan zamanlarında göçebe yaşam tarzı nedeni ile taşınan birkaç eşya zamanla eyer keşfi ile nakliye başlamıştır.

                Evden eve nakliye taşımacılık sektörünün bölümlerinden biridir. Ev ya da ofis eşyalarının tamamının ambalajlanması ve araca yüklenerek yeni adrese yerleştirilmesi işlemine evden eve nakliyat denilir. Evden eve nakliyat çok ayrıntılı ve özen isteyen bir hizmettir. Tüm ev ya da ofis eşyalarının tek tek ambalajlanması, montajlı olanların montajının sökülmesi ve araca yüklenmesi ile başlar. Verilen adrese bir kamyon yardımı ile eşyalar ulaştırılır. Ardından ise eşyalar yeni konuta ya da işyerine taşınır. Evden eve nakliyatta ev eşyalarının tamamı müşteri talebi doğrultusunda yerleştirilir. Aynı durum ofis taşınmalarında da gerçekleştirilir.

                Evden Eve Nakliye Fiyatı Etkileyen Faktörler Nelerdir?
                Yeni ev almak veya ev değiştirmek durumunda taşınmak bir zorunluluktur. Eskiden yapıldığı gibi eş dost yardımı ile değil artık tamamı ile profesyonel yarım alınarak taşınma işlemi gerçekleşir. Böylelikle sıkıntısız ve eşyalar zarar görmeden taşınma sağlanır.

                Eşyaların miktarı ne kadarının montajlı olduğu, kırılacak eşyaların miktarı, paketleme malzeme bilgisi, kaç kalifiye personelin görev yapması gerektiği, asansör vinç kullanımının gerekip gerekmediği ve taşıma esnasında kullanılacak aracın modeli büyüklüğü gibi birçok farklı faktör nakliye fiyatına etki eder. Araçlarında belirli kapasiteleri mevcuttur. Bu kapasitelerin üzerinde yük almaları da kanunen yasaktır. Bu nedenle miktar fazla ise aracın modeli de değişecektir.

                Ev taşınmalarında evden eve nakliye fiyatları alırken mutlaka birden fazla ile firma ile görüşmek gereklidir. Konusunda uzman firma ile anlaşmak çok önemlidir. Tüm ev eşyalarının zarar görmemesi için ilgili eşyalara taşınma sigortası yapılması gereklidir. Bu da maliyeti arttıracağından fiyata etki eder.

                Nakliye Sektörü Bölümleri
Zamanla nakliye sektöründeki yaşanan kurumsallaşma nedeni ile daha kalifiye elemanlar, paketleme malzemeleri, araçlar ve ek ekipmanlar kullanılmaya başlanmıştır. Kara yolu, havayolu ve deniz yolu ile taşımacılık gelişmiş ve birçok firma yurtiçi ve yurt dışı nakliye hizmeti yapmaya başlamıştır. Farklı kategorilerde olan nakliye hizmeti, parsiyel nakliye, komple nakliye ve evden eve nakliye şeklinde bölümlere ayrılmıştır.

Parsiyel Nakliye
                Nakliye hizmeti ihtiyaçlarında taşınacak malzemenin bir aracın tamamını kapsamaması durumunda parsiyel nakliye kullanılır. Parça nakliye adı ile de anılan bu türde aynı güzergâh üzerine giden araçta boş yer olması durumunda ilgili eşya ya da malzeme bu araç ile taşınır. Fayda olarak parça nakliyede maliyet eşyanın kapladığı yere göre belirlenir. Böylelikle taşıma işlemi daha ucuza mal edilmiş olur.

                Parsiyel yüklemede amaç az malzemeyi mümkün olduğunca ucuza taşımaktır. Parça taşıma işlemi bu ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Aksi takdirde tam araç maliyeti işleme alınır. Böylelikle taşıma işlemi çok fazla bir bedele yapılabilir.

                Komple Nakliye
                Taşınacak mal ya da eşyanın tam bir aracı kaplaması durumunda yapılan taşıma işlemine komple nakliye denilir. Komple nakliyede aracın içerisinde sadece bir firmaya ait ya da bir kişiye ait malzeme eşya bulunur. Taşıma evrakları da bir firma veya bir kişi adına düzenlenir. Büyük firmaların çoklu satışlarında sık sık komple nakliye hizmeti verilir. Kara yolu, deniz yolu ve hava yolu ile komple taşımacılık hizmeti verilmektedir.
               
 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English