Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ERP Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

ERP Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Şirketlerin, günümüz iş dünyasının dinamiklerini yakalamak için teknolojiyle entegre olmaları beklenir. Hem zaman hem de emek tasarrufu açısından teknolojik çözümler çok önemlidir. Özellikle gelişime ve yenilikçi anlayışa önem veren şirketler, bu etkenleri göz önünde bulundurmalıdır. Aksine yoğun ve zorlayıcı rekabet ortamında ön plana çıkmaları ve hedeflerine ulaşmaları zor olacaktır. Akılcı ve modern yöntemleri kullanma konusuna gerekli önemi vermeyen veya hiçbir şekilde başvurmayı düşünmeyenlerin, markalarını geliştirmenin aksine rakiplerine yetişmek için uğraştıkları rahatlıkla gözlemlenebilir. Kurumsal hedeflerine doğru kararlı adımlar atan ve teknolojinin faydalı yönlerinden yararlanmak isteyenlerin ise ERP yazılımı kullanmaları önerilir. Zira günümüzün en popüler ve stratejik hamlelerinden biri doğru ERP seçimi yapabilmektedir. Henüz bunu nasıl yapacağınız konusunda yeterli bilginiz yoksa sizler için derlediğimiz “ERP Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler” konulu yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. İşte detaylar…

ERP Nedir?

ERP, bir şirketin bünyesindeki tüm departmanları ortak bir veri ağında toplamak üzere kullanılan yazılımdır. Kurumsal kaynak planlama anlamına gelen ERP sistemi, günlük iş faaliyetlerini düzenlemek ve çalışma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kullanılmaktadır. Sisteme entegre olabilen bazı departmanlar ise şunlardır:
  • Proje Yönetimi
  • Muhasebe
  • İnsan Kaynakları
  • Satış Yönetimi & CRM
  • Üretim Planlama
  • Stok Yönetimi
Listede bulunan hizmetler ve dahası, ERP sistemlerinin içerisinde opsiyonel olarak bulunan modüllerdir. Şirketler, kurumsal faaliyetlerini göz önünde bulundurarak ERP yazılımı modülleri arasından dilediklerini seçebilir veya paket halinde satın alabilir. Örneğin, sektörün en başarılı isimlerinden olan Soluto, ERP projesi dahilinde çok sayıda modül sunmakta ve müşterilerinin günlük iş faaliyetlerini yönetmelerine yardımcı olmaktadır.

ERP Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Doğru ERP seçimi, modern çalışma süreçlerine ve teknolojiye ayak uydurma noktasında son derece etkilidir. Kurulduğu andan itibaren tüm çalışma düzenini dönüştürecek olan ERP, şirketin bünyesindeki departmanların işlerini hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır. Kısa süre içerisinde alınan verimi arttırma potansiyeli bulunan ERP modülleri için gerekli araştırmaları titizlikle yapmanız çok önemlidir. Bu doğrultuda, ERP seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenlere kısaca göz atalım.

1.Çalışma Süreçlerine Adapte Olma

Doğru ERP modülleri, ancak şirketin çalışma süreçlerine uyum sağladığında başarı oranlarını arttırır. Bu nedenle yazılım araştırmaya başlamadan önce şirketin gereksinimleri ve mevcut durumu analiz edilmelidir. İhtiyaçları ve sisteme olan uyumu tespit edildiğinde, uzman bir yazılım firmasına danışılmalı ve ERP çözümleri hakkında detaylı bilgi talep edilmelidir. Aksi halde çok sayıda departmanı ve çalışanı bulunmasına rağmen yeterli modüllere erişemeyenlerin zaman ve maliyet açısından zarar uğramalarına benzer sorunlar ortaya çıkacaktır.

2.Kurumsal Hedeflere ve Düzene Uyum Sağlama

En ideal ERP seçimi için kurumun ihtiyaçlarına ve hedeflerine hakim olan bir ekip oluşturulmalıdır. Aktif yöneticiler ve farklı departmanlarda çalışan kişilerden oluşan bir ekiple en kullanışlı ve işlevsel yazılım tespit edilebilir. Bu, sistemin teknik altyapısının değerlendirilmesinin ardından şirketin faaliyetlerine ve çalışma düzenine uyum sağlayabilecek yazılımı bulma konusunda önemli bir adımdır. Ayrıca gerek ileride oluşabilecek teknik altyapı kaynaklı sorunların önlenmesi gerekse mevcut veya olası düzene uygun yazılımı bulmayı sağlayacaktır.

3.Yazılım Firmasının Hizmetleri ve Deneyimi

Piyasada ERP yazılımı hizmeti sunan çok sayıda firma vardır. Bu nedenle, doğru sistemi kurabilmek için doğru firmayı da seçebilmek gerekir. Çünkü belirli bir noktada, yazılım ekibiyle düzenli olarak iletişime geçilmesi ve olası problemlere anında çözüm üretilmesi gerekecektir. Soluto gibi profesyonel ve deneyimli firmaların ekipleriyle çalıştığınızda ise sektörün en başarılı isimlerinden olma ve iş faaliyetlerinize en uygun ERP programı seçmede zorluk yaşamayacaksınız.

Ayrıca hizmetlerimizi daha detaylı incelemek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;
https://www.soluto.com.tr/erp-yazilimi/
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English