Son Dakika Haberler

En Umut Verici 5 Kripto Para

 

Geçen yıllarla beraber kripto paralar popülerliklerini ve bilinirliklerini arttırmaya devam ediyor. Yapılan yatırımlar ise daha fazla kullanıcının ekosisteme girmesi ile büyüyor. Ve teknoloji ile beraber kripto para sektörü gelişme gösteriyor. Sektörle beraber yeni yeni kripto paralar da ekosisteme girerek kullanıcılara zengin bir kategori sunuyor.

Fakat kripto paraların sayılarının bu kadar artmasıyla yatırımcıların da kafası karışmaya başladı. Yatırımcılar hangi paraların umut verici ve güvenli olduğunu anlamakta zorluk çekebiliyorlar. Bu yazıda en umut veren ve gelecek vadeden 5 kripto paraya bakacağız.

 

1. Ethereum

Ethereum market değeri olarak Bitcoin'den hemen sonra geliyor. Vitalik tarafından 2015 yılında piyasaya sürülen bu kripto para ekosistemin en çok gelecek vadeden isimlerinden birisi. Ethereum Foundation tarafından titizlikle geliştirilen ve yürütülen bu proje, kripto paraların interneti olmayı amaçlıyor.

Ethereum gerçekten de sahip olduğu sistem ile diğer kripto paraları da kucaklayan ve onlara büyümeleri, inşa edilebilmeleri için yer sağlayan bir isim. Gerçekleşen NFT projelerinin pek çoğunun bu ağda yapıldığını da ekleyelim. Yazılmış akıllı kontratlar ve pek çok daha fazla özelliğinden dolayı Ethereum oldukça umut verici bir kripto para.

 

2. Solana

Solana kısa sürede hızlı bir ivme kazandı ve yüksek bir popülariteye ulaştı. Bu kripto paranın dikkat çeken ve gelecek için umut veren bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Solana gerçekleştirdiğiniz para gönderme işlemlerini çok hızlı bir şekilde ve düşük komisyonla yapıyor. Popüler kripto para aynı aynı zamanda kendi ekosistemine de sahip. Solana altyapısı kullanılarak geliştirilen pek çok merkeziyetsiz finans uygulaması bulunuyor. Hatta Solana'nın blokzincirleri kullanılarak inşa edilmiş bir oyun bile mevcut. 

Bununla beraber Solana'nın sisteminde aşırı yoğunluktan dolayı ara sıra yaşanan kapanmalar, bu kripto paranın önünde henüz uzun bir yol olduğunu gösteriyor. Hal böyle olsa da Solana yüksek popülaritesi ve çok tercih edilmesiyle marketin en çok umut veren paralarından birisi.

 

3. Avax

Avax pek çok açıdan Solana'ya benzer bir kripto paradır. Solana ile benzer bir sisteme sahip olan Avax en az onun kadar umut veren bir isim. Ava Labs tarafından geliştirilen bu paranın kurucuları arasında bir Türk geliştirici de yer alıyor. Avax istediğiniz miktarları oldukça hızlı bir şekilde yüksek komisyon ücretleri ödemeden gönderebilmenizi sağlıyor. Yaptığı ortaklıklar ve girişimlerle de Avax ekosistemdeki yerini sağlamlaştırdı ve güçlendirdi. Avax NFT tarafından merkezi olmayan finansa kadar pek çok proje ve girişimi kendi sistemine entegre etmeye çalışıyor. Bu yönüyle Avax’ın geleceğin dünyasında yer alacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

4. HNT

HNT kendine son yılların en popüler ve göze çarpan konulardan olan Internet of Things yani nesnelerin interneti konseptini amaç olarak belirlemiş bir kripto para. Cihazları birbirine bağlayarak daha akıllı, daha verimli daha efektif ve daha üretken bir dünya yaratmayı hedefleyen Hnt, ayrıca madencilik seçeneğine de sahip. 

Alınıp belli bir yere kurulduktan sonra çalışmaya başlayan bu madencilik cihazları etrafınızdaki diğer madencilik cihazlarının sayısına göre size HNT kazandırıyor. Birbirleriyle iletişime geçen bu cihazlar HNT sayesinde birleşiyor. Bu ağ sizlere uzun menzilli ve merkezi olmayan bir Hotspot ağına katılma şansı veriyor. HNT amaçladıkları ile geleceğimizin kripto dünyasının en umut veren birimlerinden birisi.

5. One

One kripto para ekosisteminin en hızlı şekilde büyüme gösteren para birimleri arasında öne çıkıyor. Saniyeler içinde gerçekleşen gönderim ve alımlar One için gelecekte pek çok iş için kullanılabileceğini gösteriyor. Para alım ve gönderimlerin dışında One'ın saniyeler içinde doğrulama yapabildiğini de ekleyelim. Bu da One’ın ileride ev ve araba kilitlerinden market alışverişlerine kadar çok pek çok farklı alanda potansiyelinin olduğunu gösteriyor.

Eğer kripto para dünyasında ticaret yapmayı düşünüyorsanız bu birimlere göz atmanızda fayda var. Bitcoin de dahil olmak üzere kripto dünyasında alışveriş yaparken bilgili olmanızı öneriyoruz. Bunun için Bitcode Prime gibi bir platformdan destek alabilirsiniz.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English