Son Dakika Haberler

En Çok Sevilen Saten Kumaş Renkleri
 
Saten kumaş renkleri geniş bir ürün skalasına sahiptir. Bu sayede kullanım alanı geniştir. İşte, her dönem popüler olan ve şıklık yaratan saten kumaş renkleri!
Saten yapısı itibariyle narin bir kumaştır. Ancak dokuma sıklığı sayesinde uzun ömürlü kullanım için uygundur. Canlı saten kumaş renkleri; hazır giyim, iç giyim, çanta, mobilya, döşeme ve ev dekorasyonunda kalitesi ile ön plana çıkar. Saten kumaş; özellikle mavi, kırmızı, lacivert, mor, pembe gibi renklerle öne çıksa da, farklı tonlara sahip çeşitleri de dikkat çeker.

Dekorasyonlara Şıklık Katacak Saten Kumaş Renkleri | Saten Kumaş Renk Kartelası

Dekorasyonlarda kullanılan çok sayıda kumaş vardır. Ancak saten hem kalitesi hem de dokusu itibariyle en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Özellikle çok sayıda saten kumaş renkleri olması, kumaşın en cezbedici özelliğidir. Hem şık hem asil bir görünüm sunan saten kumaş renk isimleri nelerdir?

Saten kumaş modelleri arasında en bilinen bazı kumaşlar vardır. Bu kumaşlar; ipek saten, pamuk saten, güneşlik saten, düşes saten, kristal parlak saten, likralı saten ve desenli satendir. Kumaş piyasasında ise dikkat çeken bazı modeller daha ön plandadır. Bu kumaşlar ve renkleri konusunda detaylı bir açıklama yapılacak olursa;

1 -  Pamuk Saten Kumaş Renkleri

Pamuk saten, birinci sınıf Amerikan pamuklarından imal edilerek penye iplikler ile dokunur. Bu kumaş, birbirinden çeşitli ve parlak renkler ile üretilir. Böylelikle zengin bir renk seçeneğine sahip olarak satışa sunulur. En çok beğenilen pamuk saten kumaş renkleri; gold, beyaz, lila, kırmızı, leylak, gri, turkuaz ve sarıdır.

2 - Kristal Parlak Saten Kumaş

Kristal saten kumaş renk kataloğu oldukça geniştir. Genellikle bu kumaş; nevresim, çarşaf, gelin masası ve pike süslemelerinde tercih edilir. İlgi çekici renklere sahip olan kristal parlak satenler, eşyalara şık ve zarif bir hava katar. Kristal kaliteli saten kumaş renkleri arasında özellikle kırmızı, mavi, mor ve pembe renk saten kumaşlar oldukça sevilir. Farklı tonlarda ve desenlerde pek çok kumaş çeşidine ulaşılabilir.

3 - İpek Saten Kumaş

İpek saten kumaş elbiselik seçenekleri, şık ve kaliteli ürünlerdir. Özellikle likralı ipek satenler, muazzam tasarımların ortaya çıkmasına olanak sağlar. Ayrıca ipek saten kumaş renkleri ile dikkat çeker.
İpek saten kumaş renkleri; beyazdan yeşile, kahveden fuşyaya, kremden laciverte, mordan pudraya, siyahtan leylağa kadar geniş bir renk yelpazesine sahiptir. İhtiyaca ve zevklere uygun bir şekilde pek çok alanda kullanım sunar.

4 - Güneşlik Saten

Güneşlik saten kumaşlar, zevk ve tercihlere göre düz veya pileli olarak seçilebilir. Uzun ömürlü bir yapıdadır. Ayrıca yumuşak ve kaygan bir dokusu bulunur. Parlak görünüme sahip olan bu kumaş, göz alıcı renklerle tasarlanır. Güneşlik saten kumaş renkleri arasında daha çok beyaz ya da kırık beyaz tonlarındaki modeller tercih edilir.

5 - Düşes Saten Kumaş

Saten kumaş çeşitleri arasında yer alan Düşes, hem kalınlığı hem duruşu hem de parlak tonlarıyla dikkat çeker. Bu kumaşların parlak dokusu, şık ve modern bir görüntü sunar. Diğer modellerden farklı olarak düşes saten kumaş renkleri boyanmış ipliklerden üretilir.
En çok tercih edilen düşes saten kumaş renkleri arasında sarı, kırmızı, pembe, siyah, mor, yeşil gibi çok sayıda renk seçeneği mevcuttur. Ayrıca bu kumaş diğerlerine göre daha fiyatlıdır.

Saten Kumaş Renk Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kumaş boyası ile istenilen renklerde kumaşlar elde edilmektedir. Çeşitli renklerde satışa sunulan boyalarla işlem yapabilmek için kumaşların doğru bir şekilde seçilmesi gerekir. Saten kumaş renkleri canlı ve parlaktır. Bu nedenle çoğu zaman boyama yapıldığında, istenilen renk tutmayabilir.

Farklı türde bulunan kumaşlara boyama yapılması için çeşitli teknikler uygulanmalıdır. Boyanın tam olarak veriminin alınabilmesi, pamuk oranı yüksek olan ve sentetik olmayan kumaşlar tercih edilmesiyle gerçekleşir. Doğru teknikle boyandığında saten kumaş renk verir mi? genellikle saten türleri arasında bulunan pamuk saten boyama işlemlerinde tercih edilebilir. Pamuk saten kumaş renkleri farklı renklerle değiştirilebilir.

Saten Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Parlak renklere sahip, kaygan yüzeyleri bulunan bir kumaş olan saten, genellikle gelinlik dikiminde ve gece kıyafetlerinde kullanılmaktadır. Üretiminde kullanılan ipliklere ve dokuma sıklığına göre pek çok çeşide sahiptir. Saten kumaş çeşitleri arasında başlıca pamuk ve ipek ile dokunan modeller bulunur.

Bu modeller ince ve kalın saten kumaş olarak dokunur. Böylelikle her mevsim saten kullanımı gerçekleşir. Kalın kumaşlar kış aylarında elbise dikiminde ve ev dekorasyon ürünlerinde kullanılır. Yaz aylarında ise ipek saten elbiselik kumaş tasarımcıların daha çok tercih ettiği modeller arasındadır. Çünkü oldukça incedir ve kaliteli dokusuyla şık durur.

Özellikle dekorasyonlarda kullanılan desenli saten kumaş; kadife kumaş, keten kumaşlar ve  poplin kumaş çeşitleri ile kombinlenebilir. Desenli pamuk satenden tasarlanan çok sayıda ev dekorasyon ürünü görmek mümkündür. Nevresim takımı, kırlent ve döşemelik renkli saten kumaş renkleri ile ev dekorasyonlarında şıklık yaratabilir.

Kaliteli Saten Nasıl Anlaşılır?

Kumaş türleri arasında saten kumaş renkleri ve kalitesi ile en çok beğenilen ürünler arasındadır. Düz ve kaygan yüzeyli olması, göz alıcı parlak renklerle üretilmesi gibi özellikler, satenin tercih edilmesini sağlar.

Kaliteli satenin hangisi olduğunu anlayabilmek için dokuma oranına bakmak önemlidir. Yani saten pürüzsüz ve yumuşak ipliklerle yoğun bir şekilde dokunmuşsa, kaliteli olduğu anlamına gelir. Ayrıca kaliteli bir saten asla mat olmaz ve parlak bir görünüme sahip olur. Kaliteli saten kumaş iç gösterir mi? ince yapıda olmasına rağmen saten iç göstermez.

Satenin kumaş yapısının ince olması rahat bir şekilde kullanabilme avantajı sunar. Peki, özellikle yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilen saten ter belli eder mi? Bu kumaş, konforlu yapısı sayesinde asla terletme yapmamaktadır.

Saten Kumaş Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Saten kumaşların çeşitliliğinin fazla olması, kumaşlara dair fiyatların farklı aralıklarda olmasını sağlamıştır. Pek çok tarza sahip satenler, çeşitli fiyatlarda satışa sunulur. Saten kumaşların fiyatlarına etki eden bazı noktalar mevcuttur. Bu noktada saten kumaş fiyatları etkiler. Aynı zamanda kumaşın dokuma sıklığı, boyutu, kalitesi ve markası gibi detaylarda fiyatta belirleyicidir.
 Saten kumaş metre fiyatları üzerinden satılmaktadır. Kumaş dokusuna bağlı olarak metre fiyatında değişiklik görülebilir. Genellikle abiyelik saten kumaş fiyatları ise her bütçeye uygun bir aralığa sahiptir. Yüzlerce çeşit arasından en uygun ürünü hızlıca bulabilmek için, renge ve fiyata göre sıralama seçenekleri kullanılabilir. Böylelikle hem kaliteli hem de ucuz saten kumaş modellerine ulaşabilmek mümkün olur.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English