Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Elektronik Raf Etiketleri Yeni Dönemde Yerlerini Almaya Devam Ediyor!

Elektronik Raf Etiketleri Yeni Dönemde Yerlerini Almaya Devam Ediyor!

 

Elektronik raf etiketleri teknolojinin gelişmesiyle birlikte popülerleşen ve geleneksel kâğıt etiketler yerine geçmeye başlayan sistemlerdir. Ürünün fiyatını, stok durumunu otomatik olarak güncellenmek için faydalanılabilir. Özellikle büyük mağazaların ve perakende işletmelerin işlerini kolaylaştırmak adına oldukça önemlidir. Bu nedenle raf etiketi teknolojisi sektörlerde verimliliği artıran bir yenilik olarak kabul edilmektedir.

İş zekası ve dijitalleşme alanlarında sektörün öncüsü olarak gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamanız için hizmetler sunan Ayatech, yazılım geliştirmeden yönetimine, teknik alt yapı kurumlarından donanım tedarikine kadar tüm süreçlerde çözümler geliştirmektedir. Her kademe hizmeti bünyesinde barındıran Ayatech ile küçük büyük tüm işletmelerinizin dijital çağa ayak uydurmasını sağlayabilirsiniz. Elektronik raf etiketi ve digital signage gibi çözümler için Ayatech adresini ziyaret edin, teknolojinin faydalarını işletmenize entegre edin!

Elektronik Raf Etiketi Nedir?

Elektronik raf etiketlerinden işletmelerin ürün ve fiyatlarını, stok durumlarını otomatik olarak güncellemek için faydalanır. Bu dijital etiket sistemi oldukça verimli bir yöntemdir. Her bir etiket; pil, ekran ve mikro denetleyiciler ile iletişim arayüzünden oluşur. Kablosuz bir sistemdir. Etiketler, mağaza içerisinde bulunan bir kontrol paneline bağlanmaktadır. Bu panel üzerinden güncellenmeleri mümkündür. Ayrıca sistemlerin önemli bir kısmı toplu güncelleme yapmak adına web tabanlı ara yüzler sunmaktadır.

Elektronik raf etiketi teknolojisi sayesinde mağazalar tek tek manuel fiyat ve stok güncellemesi yapmak durumunda kalmazlar. Bu sayede yalnızca verimlilik artışı sağlanmakla kalmaz. Ayrıca yanlış fiyatlandırma ve stok hataları minimuma iner. Bu sayede müşteri şikayetlerinin azaltılması ve memnuniyetin gözle görülür şekilde arttırılması mümkündür.

Elektronik Raf Etiketi Çeşitleri

Elektronik raf etiketlerinin farklı boyutlarda, renklerde ve özelliklerde olmaları mümkündür. İşletmeler, ürünlerin özellikleri ve ihtiyaçlarına göre farklı raf etiketleri çeşitleri arasından kendilerine uygun olanı tercih edebilirler.

·        İşletmelerde en çok kullanılan raf etiketlerinin başında standart elektronik raf etiketleri yer almaktadır. Genellikle siyah, beyaz renklerde olurlar. Basit tasarımları nedeniyle fiyatları diğer etiketlere göre daha uygundur. Ekranda ise; genellikle fiyat ve stok bilgileri yer alır.

·        Renkli elektronik raf etiketleri sayesinde ürünün yalnızca fiyat ve stoğu gösterilmekle kalmaz. Ekstra olarak çeşitli promosyonlara yer verilebilir. Bu nedenle reklam amacı ile kullanılabilen etiketlerdendir. Renkli elektronik raf etiketlerinde ürünlerin renklerine uygun etiketler kullanılması mümkündür. Böylece müşterinin dikkatini çekmek daha kolay olacaktır.

·        NFC Özellikle elektronik raf etiketleri, özellikle son yıllarda popülerleşmiştir. Bu etiketler sayesinde müşterilerin ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmeleri mümkün olmaktadır. Etiketlerin NFC özellikleri, akıllı telefonlar ya da tabletlerle bağlantı kurmayı sağlar. Bu sayede müşteriler ürünlerin özelliklerini detaylı bir şekilde görebilir ve tanıtım videolarını izleyebilirler.

·        Akıllı elektronik raf etiketleri, ürünlerin stok yönetimini otomatikleştirmek için kullanılan ürünlerdir. Bu etiketler, depo envanter sistemleri ile entegre edilebilir. Böylece yaşanabilecek stok hatalarının önüne geçmek mümkün olur. Ayrıca işletmeler envanter yönetimini daha verimli bir şekilde sürdürebilirler.

·        Elektronik mürekkep teknolojisine sahip elektronik raf etiketleri, uzun pil ömrü nedeniyle tercih edilen raf etiketleri arasında yer alır. Bu etiketlerin renkli ve siyah beyaz çeşitleri bulunmaktadır. Görsel olarak kâğıt etiketlere daha fazla benzerler.

Elektronik Raf Etiketleri Nasıl Çalışır?

Elektronik raf etiketleri, kablosuz teknoloji faydalanılarak kullanılan bir dijital etiketleme yöntemi olarak bilinmektedir. İşlemler kontrol paneli üzerinden sağlanmaktadır. Böylece güncel fiyat bilgilerini hızlı bir şekilde ekrana yansıtmak mümkün olmaktadır. Elektronik raf etiketlerinde bulunan temel bileşenler ise şunlardır.

·        Pil: Etiketler, uzun süre dayanabilen piller ile çalışmaktadır. Etiketin boyutuna ve tipine bağlı olarak farklı kapasitelerde piller kullanılabilmektedir. Ancak pillerin uzun süre dayanması ekstra iş yükünü ortadan kaldırmaktadır.

·        Ekran: Elektronik etiketlerinin en önemli bileşenlerinin başında ekranlar yer alır. Ürünün fiyatı ve stok bilgileri gösterilebilir. Ayrıca dilenirse sisteme göre farklı bilgiler eklenmesi de mümkündür. Ekranlarda değişik teknolojiler kullanılması mümkündür. Ancak genellikle elektronik mürekkep teknolojisinden faydalanılmaktadır. Bu teknoloji sayesinde enerji tüketimini minimuma indirilerek pil ömrü artırılmaktadır.

·        Mikrodenetleyiciler: Mikrodenetleyiciler etiketin fonksiyonlarını kontrol etmek ve güncelleme işlemlerini sağlamak için faydalanılan bileşenlerdir. Son kullanıcılar genellikle mikrodenetleyiciler ile yakından ilgili değildir. Teknik ekipler sayesinde mikro denetleyicilerinin ayarları sağlanmaktadır.

·        İletişim Arayüzü: İletişim ara yüzü elektronik raf etiketleri ile mikrodenetleyiciler arasında bağ kuran bileşenlerdir. Sistemlerde kablosuz iletişim kullanılmaktadır. Bu arayüz sayesinde etiket güncellemeleri gerçekleştirilmektedir. Elektronik raf etiketlerinde kullanılan farklı arayüzler bulunduğundan dolayı genellikle sisteme geçiş öncesinde çalışanlara çeşitli eğitimlerin verilmesi gerekmektedir

Elektronik Raf Etiketleri Ne Kadar Maliyetlidir?

Elektronik raf etiketlerinin maliyeti, başlangıç aşamasında geleneksel kâğıt etiketlere göre daha yüksek gelebilir. Ancak uzun vadede işletmelere pek çok avantaj sağlar ve bir süre sonra kendini amorti edebilir.

Elektronik raf etiketlerinin maliyetleri ise; çeşitli kriterlere göre değişiklik gösterebilir. Bu kriterlerin başında etiket boyu, kullanılan ekran teknolojisi, iletişim teknolojisi ve tercih edeceğiniz marka yer alır.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English